תחרות ציקןבסקי בישראל

אלכסי

New member
תחרות ציקןבסקי בישראל

אתמול אחרי שהחלטתי להיגמל ממנדלסון שמתי דיסק של יאשה היפץ לא מזמן יצאה דיסק כפול של אוסף קונצרטים בביצוע שלו עם בישול חדש אומנן שומעים צליל ישן אבל הרבה יותר טוב מדיסקים ישנים שלו או בכלל מאותה תקופה הכול היה נהדר ואז הגעתי לקונצרט לכינור של ציקובסקי הוא היה טוב מדי החלטתי לעשות השואה. ברוך השם לא חסרים אצלי בבית ביצועים אחרים לאותו קונצרט וככה נערכה תחרות ציקובסקי בין כנרים דגולים ותזמורות מהמפורסמות בעולם בדירתי הקטנה. המשתתפים : יאשה היפץ יצחק פרלמן גידעון קרמר מקסים ונגרוב תנאיי השתתפות כול הדיסקים מחברות שונות משנים שונות ואפילו פורמטים שונים (ונגרוב יש לי רק ב DVD ) צריך לציין שפרלמן וונגרוב הוקלטו כשהם בתחילת דרכם לפסגה כול הביצועים היו טובים ובגלל שאין לי זיכרון מוסיקלי ובגלל עורך היצירה לא הגעתי למסקנות פרט לאחת שקרמר לא באותה ליגה אבל ביצוע שלו הדגיש את הוירטואוזיות של אחרים המילה שמצאתי "שליטה" הם יצרו הרגשת שליטה מוחלטת בכלי כמו בכדורסל שליטה בכדור כשמדברים על גלובטרוטרס או ג"ורדן או בכדורגל מרדונה הרגשה כזאת היתה לי כשראיתי אלוף עולם מקנדה בהחלקה על קרח או כששמעתי תקליטים של אוסקר פטרסון הרגשה שאדם יכול לעשות כול משהוא רוצה כאילו זה טבעי ולא נלמד כאילו בלי מאמץ בלי חישוב הרגשה כזאת בביצוע של קרמר לא הרגשתי מוזר הוא שבדרך כלל אני יחשוב לשים רק דיסק שאהבתי יותר בפעם קודמת פה זה לא קרה כולם ביצועים טובים בעיניי בסוף ניצח קונצרט לפסנתר של ציקובסקי בביצוע לא טוב של צעיר רוסי אבל תזמורת אדירה של מוסקבה.

ענק ../images/Emo41.gif

שלום הקונצרטו לכינור של צ´יקובסקי באמת נפלא. גם השוואת הביצועים טובה, רק שמנסיון שלי עם 4 העונות אי אפשר להשוות את כל היצירה. צריך ללמוד אותה, לבחור קטע מייצג או שתיים ועליהם לעשות את ההשוואה. ב-4 העונות אני עושה את זה עם קטע הפתיחה של החורף (רצועה 10). להבדיל מקטע הסיום שמופיע בדיסק הסמינר (רצועה 12 במקור). באותו עניין, זה קטע המוות!, אפרופו הבתים הקודמים שלנו... בנושא הביצועים, יש לי ביצוע אגדי של פרלמן על דיסק זהב של צ´סקי: CG-9012 הביצוע שלי של וונגרוב (עם הקונצרטו לכינור של גלזונוב, הוקלט ב-96 ע"י TELDEC דיסק 4509 90881-2, נפלא, כולל הופעה בטלויזיה שבו הוא מראה "שליטה" בלתי רגילה, בנגינה עם עיניים עצומות. הביצועים הנוספים שלי הם של צוקרמן מהטה והישראלית CBS - דיסק MK 39563 והקלטה שקבלתי מאבי (!) של כנרית קוריאנית Kyung Wha Chung / C. Dutoit בהקלטה של DECCA דיסק 410 011-2. ו- THE WINNER IS לאט, נפתח את המעטפה- כן, פרלמן עם צ´סקי! איך אבי (!) נהג לומר: לא שמעת דבר כזה מאז שיש לך חריץ בתחת.

אלכסי

New member
איך זה נולד ושאלה ??? ../images/Emo4.gif

שלום מיכאל כמה אופייני לי שאת הדיסק הזה לא "גיביתי" בזמנו או אולי כמו ילד בישן שמחזר אחרי ילדה הוא שוכח אצלה בבית איזה דבר שיהיה סיבה לחזור סתם , סתם עכשיו שאלה יותר רצינית : כול ההשוואה הזאת נולדה מסיפור אחר לגמרה אצל יונתן שמעתי קונצרט לכינור של ברמס בהקלתה ישנה בביצוע של נתן מילשטין והצליל היה מדהים ממש קיבלתי שוק יש לי בבית כמה ביצועים אבל אף אחד לא מתקרב לזה ברור שאת הדיסק שלו לא הצלחתי להשיג אז הזמנתי וקיבלתי מAMAZON דיסק אחר של ברמס בביצוע של מלשטיין זה לא היה רע אבל היה סתם דיסק ישן אחר כך נזכרתי שגם קרויצר של בטהובן שמעתי אצלו בדיסק ישן עם פרלמן ואשכנזי לי יש אתו דיסק אבל מחודש (24-96) והוא נשמע פנטסטי אבל נקי מדי נעלמה איזה חיות אולי זה מגבר מנורות שיש לו הוא עושה לי כל הברדק הזה בראש ??? האם השפעה של המנורות כל כך חזקה או באמת בתהליך הבישול החדש מנקים גם את חיות או שזה סתם ראש חולני שלי שמחפש מה שאין לו

נסיון להסביר

שלום אלכס ראשית הבית פתוח. אם לא קודם, אז בסמינר תקח אותו, או אם הצורב שלי יקום לתחיה יחכה לך עותק. סתם בגלל שאני אוהב אותך... אני לא יודע להגיד למה הצליל שונה, למרות שהקלטה ישנה לא אומרת צליל רע! ה-BEN WEBSTER של הסמינר משנת 59. לפי אסקולה מסוימת, ההקלטות הטובות היו בין 58-66 ושוב אחרי 92. בנושא מגבר שפופרות, יש לו בהחלט צליל חם ובקלאסי (יונתן תקשיב טוב) הוא מכניס קסם נפלא לידיו של הכנר. אבל, ופה האבל: דיסק נשמע בכל מערכת קצת אחרת. יהיו דיסקים שתשמע אצלי ולא ישמעו כל כך טוב בשום מקום (התופים של צ´סקי, למשל) ואילו כינור או דיסק אחר ישמע כך אצל יונתן. בכל מקרה, אתה חייב את אותו הדיסק. דבר שני, חוויה ראשונית נשארת חרוטה בזיכרון, ואח"כ היא מקבלת "ברק" משיני הזמן. אולי אם תחזור ליונתן, תגלה שמה שנשאר בזיכרון נשמע יותר טוב ממה שיש במציאות. או, במילים אחרות, שבעצם ההבדל לא כל כך גדול, וזה די התרשמות שהחותם שלה לא פג. אני מכיר את התופעה הזו, היא די שכיכה אצל חובבים כמונו. זה גם DRIVER חזק מאוד להחלפת ציוד. אז תזהר לך...

ש.פ.ד

New member
חסר לך (לדעתי) ביצוע חשוב

הקלטה משנת 58 של יצחק שטרן. יש לי אותה גם בתקליט וגם בדיסק, ולעניות דעתי - זהו הביצוע הטוב ביותר ליצירה. כדי למנוע וויכוחים מיותרים: ברור שמדובר בדעתי שלי והיא לחלוטין סובייקטיבית, ואין לה כל יתרון על דעה סובייקטיבית של כל אדם אחר. חוץ מזה, אין ספק שלא שמעתי את כל ההקלטות של היצירה הזו, כך שיתכן וקימות הקלטות נוספות שאפילו אני אהיה סבור שהנן עדיפות.

בדיחה בנושא שטרן

סיני ויהודי יושבים ברכבת. לפתע אומר היהודי לסיני: לא יפה מה שעשיתם לפרל הרבור במחה"ע ה-2. זה לא הסינים זה היפנים, עונה הסיני. מה זה משנה, סיני, יפני, קוראני, כולם מלוכסנים ואותו הדבר. שעה קלה אחרי, אומר הסיני: לא יפה שהטבעתם את הטיטניק? על מה אתה מדבר? עונה היהודי. טוב, אייסברג, גולדברג, רוזנברג, כולם אותו הדבר.

למעלה