תחרות קיץ

תחרות מתוקים לקיץ של ערוץ האוכל../images/Emo135.gif

אתם מוזמנים לתחרות "מתוקים לקיץ" של ערוץ האוכל בתפוז אני אוהבת את הקיץ. כן, אני יודעת שחם, ושהים מלא בחול, ויש מדוזות. בכל זאת, לטעמי פירות הקיץ הם הכי מתוקים והכי טעימים, ואין קינוח יותר מוצלח מקערת גלידה ענקית. כמי שחוגגת את יום הולדתה בקיץ, אני נהנית מידי שנה להפתיע את אורחיי בעוגת יום הולדת קייצית. כך מצאתי את עצמי, השנה, חוגגת על עוגת גלידת אספרסו. למה אני מספרת לכם את כל זה?! פשוט, כי עוגת יום ההולדת שלי זו העשוייה גלידה, גרמה לי לחשוב שלרובנו יש מתכונים מתוקים ונפלאים שטובים רק לקיץ. לכן זה הזמן לנער את המירשמים, ולהכנס למטבח, להפתיע במתכונים מתוקים לקיץ, ואולי גם לזכות בפרסים.{מאת ורד} הנה לינק לתחרות http://www.tapuz.co.il/Food/ArtInfo.asp?CID=212&SID=104&InfoID=2440 ונשמח שתרשרו לנו לפה מתכונים
 

pirge

New member
בלינצ'ס דובדבנים בקרם גבינה

בלינצ'ס דובדבנים בקרם גבינה מקור:פירגה שמים בקערה עמוקה: 2 ביצים טרופות 2 כוסות חלב או מיץ תפוזים כף סילאן 3 כפות שמן קנולה קמח רגיל כמה שנכנס...שיהיה מרקם של שמנת דלילה. מערבלים במוט חשמלי לבלילה בלי גושים. (אפשר במג'ימיקס) משמנים מחבת בינונית ומחממים היטב, על להבה גדולה. בדרך כלל, משמנים את המחבת רק בבלינצ'ס הראשון. מורידים מעט את הלהבה ויוצקים כמצקת מהבלילה. מטים את המחבת מצד לצד-כדי שהבלילה תכסה את כל המחבת--- ומשאירים כדקה. עד שמזהיב ומקבל ניקודים חומים. הופכים לצד השני ומזהיבים גם אותו. להשתדל שהעלה יהיה דק. מוציאים לצלחת ועורמים ערימה של כל הבליצ'סים. מכינים מלית: חבילה גבינה "טוב טעם" 250---- גרם קופסה גבינה לבנה 5% --250 ----גרם 3 כפות סילאן ומחליטים אם להוסיף עוד סוכר. 1/2 כוס דובדבנים אדומים ט ר י י ם מתוקים מעט ליקר פירות כף גדושה של פודינג אינסטנט וניל ( האבקה) ממלאים מהמלית באמצע העלה ועוטפים מ-2 הצדדים. אני לא סוגרת את הצדדים--משאירה גלוי להכין סירופ עם דובדבנים אדומים: לשים במחבת כוס חתיכות דובדבנים עם 1/2 כוס סוכר ולבשל לאט בבחישה עד שנהיה סירופ. לצקת על הבלינצ'ס ולהגיש תהנו.
 

ניקי ב

New member
../images/Emo41.gifעוגת גבינה קרה ואפרסקים../images/Emo41.gif

עוגת גבינה קרה ואפרסקים - ניקי ב הבצק: 250 ג` קמח (2 כוסות פחות 3 כפות) 230 ג` חמאה קרה חתוכה לקוביות חלמון 100 ג` אבקת סוכר (שקית) מלית: 250 ג` גבינה לבנה 2 גביעי שמנת חמוצה 200 ג` סוכר (כוס) כפית סוכר וניל 250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא) אינסטנט וניל 240 מ"ל חלב (כוס) 14 ג` ג`לטין- שקית אחת אפרסקים מקופסת שימורים, חתוכים לפרוסות דקות. הכנה: 1.לעבד את כל המצרכים לבצק, לצנן חצי שעה במקרר. לחלק את הבצק ל 3/4 ו1/4 (מיותר כאן), לשטח את הבצק בשתי תבניות משומנות, לאפות בסביבות 13 - 15 דקות, לצנן. 2. להמיס את הג`לטין, המסת ג`לטין: להעביר את הג`לטין לקערית, להוסיף 4 כפות חלב, להשאיר בצד ל 10 דקות, להכניס למיקרו ל30 שניות. 3. להקציף שמנת מתוקה, חלב , אינסטנט וניל. לערבב גבינה ,שמנת חמוצה , סוכר , סוכר וניל. להוסיף לתערובת הגבינה את הג`לטין המומס. לקפל את תערובת הגבינה לקרם הוניל. להעביר את קרם הגבינה לתבנית עם 3/4 בצק. להכניס להקפאה לשעתיים. 4. לספוג את הנוזלים מפרוסות האפרסקים. אחרי שעתיים לקשט את העוגה בפרוסות האפרסקים. לקרר 24 שעות הערות: תבנית 24 מרשימה , יפה , טעימה מאוד. בעוגה הזאת 1/4 הבצק מיותר.
 

מליאל

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifטארט ענבים קייצי עם מעדן וניל

טארט ענבים טעים ומתאים בדיוק לעונת הענבים ולימי הקיץ החמים, נפלא לאכול קר או חם ועם גלידת וניל ליד זה משובח. המרכיבים: (תבנית פאי מס` 26) לבסיס: 100 גרם חמאה (חתוכה לקוביות) 4 כפות סוכר 1 חבילה קמח תופח קטנה (350 גרם) 1/4 כוס מיץ תפוזים למלית: 10 יח` ביסקוויטים טחונים 2 ביצים ענבים ללא גרעינים (כמות המספיקה לסידור פנים הטארט) 1 כף פודינג וניל (אינסנט/לבישול) 3 כפות שקדים טחונים 1 מעדן וניל 1/2 כוס חלב תמצית וניל משובח/ מקל וניל הוראות הכנה: מכניסים את כל חומרי הבצק/הבסיס לקערת המיקסר המצויד בלהב לישה ומערבבים מס` שניות עד אשר כל המרכיבים התגבשו. על גבי נייר אפיה מעט מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק ומשטחים בתבנית פאי משומנת קלות. מפזרים על הבצק את פירורי הביסקוויטים ומסדרים את הענבים מעל. בקערת המיקסר מערבלים את יתר חומרי המלית ויוצקים ע"ג הענבים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות. מצננים ורצוי להגיש עם כדור גלידה ליד.
 

ענתי42

New member
קינוח עם גריסים או חיטה ופרות

"אשורה" - קינוח גריסים עם פירות יבשים ולימון - הוכן וצולם ע"י ענתי 42 "אמא מכינה לי את הקינוח הזה מילדותי והיום אני מכינה. זה מעדן..." (ענתי) החומרים: 1/2 חבילה גריסים שהושרו לילה במים. פירות יבשים כמו: משמש, חמוציות מתוקות, צימוקים שחורים ולבנים - זה מה שאני שמתי. טפדא לשים כל מה שאוהבים (ענתי) כף קינמון 6 כפות סוכר 3 כפות קורנפלור הכנה: - לבשל את הגריסים במים עד שהם מבושלים. - להוסיף את יתר המצרכים, חוץ מהקורנפלור ולבשל על אש קטנה חצי שעה. - בכוס עם חצי כוס מים שמים את הקורנפלור, מערבבים מעבירים לסיר ומערבבים טוב טוב. - מעבירים לצלוחיות ולמקרר. לחץ/י כאן להוספת תגובה
 

ענתי42

New member
קינוח קיץ אננס מתובל מלבי ופרות יער

מאת: ענתי42ו 29/06/08 | 15:59 אני ענתי הכנתי וצילמתי מקור מתכון ענתי ,אננס מתובל השראה מאתר בצק עלים אך יש לציין שהמתכון לא מיצרכים לאננס 1 קופסה אננס פרוסים 4 כפות דבש 5 כפות פינקולדה הכנת אננס שמים בכלי דבש ופינקולדה עם מיברשת מברישים את האננס מ2 צדדים שמים מחבת פסים על האש ומעבירים את פרוסות האננס למחבת להפוך ל2 צדדים ולהעביר לצלחת הכנת מלבי קוקוס 1 קופסה חלב קוקוס חצי שקית קוקוס 4 כפות קורנפלור 4 כפות סוכר מי ורדים שמים הכל יחד בסיר על אש מערבבים כל הזמן עד שמבעבה ומסמיך מעבירים לכלי לצינון ולמקרר הכנת פרות יער שמים בצלחת את הפרות עם כף סוכר ומוזגים קצת פינקולדה הרכבת מנה מנה 1-אננס עם מלבי וסירופ מיפל מנה 2-אננס מלבי ופרות יער מעבירה צילום מצורף קובץ jpg
 

ענתי42

New member
ריבועי בצק קומות עם פרות

מאת: ענתי42ו 01/07/08 | 11:27 אני ענתי הכנתי וצילמתי מקור מתכון ענתי ,,,נישאר בצק,,ויש פרות,,, אז מכינים,,,,,,,,כמויות כפי שאני הכנתי מיצרכים בצק פילאס חתוך לרבועים ולאפות 1 תפוח פרוס דק קצת חמוציות קצת קינמון 2 כפות מיץ תפוזים כף דבש את כל המיצרכים שמים המחבת על אש קטנה מערבבים עד צימצום נוזלים ומצננים שמים בקערה פרות יער עם כף סוכר וקצת ליקר דובדבנים,לא חובה מנגו,, לחתוך לקוביות קטנות הרכבת המנה שמים בצלחת ריבוע אחד של העלה,מעל שמים את התפוחים עם החצוציות מעל שמים שוב עלה ושמים פרות יער ללא נוזלים מעל שוב עלה ושמים מנגו, עם כף מוזגים קצת מהסירופ של פרות היער מעל ומסביב מעבירה צילום מצורף קובץ jpg
 

ענתי42

New member
בורקס פרות פתוח

"הכנתי עם בצק פילאס,ועם פירות שונים..."(ענתי). מצרכים: בצק פילאס-לחתוך למלבנים מעט סוכר לציפויי ביצה לזיגוג הבצק ריבת תפוזים בננה פרוסה מישמש פרוס תפוח פרוס הכנה: - לחמם תנור בחום 190 מעלות - שמים את מלבני הבצק בתבנית על ניר אפיה ומברישים עם ביצה - שמים את הפירות הפוסים במרכז כל מלבן ומפזרים מעל סוכר - לאפות עד קבלת צבע זהוב בבצק - לאחר אפיה למרוח את הריבה מעל הפירות לחץ/י כאן להוספת תגובה
 

ענתי42

New member
משקה קייץ עם איטריות אורז

מיצרכים 1 בקבוק מים מינרלים 6-7 כפות סוכר רבע חבילה איטריות אורז מי ורדים הכנה להשרות את איטריות האורז בקערה 15 דקות עם מים רותחים לאחר מיכן לסנן את האיטריות שמים בקנקן את בקבוק המים ומוסיפים את בל המיצרכים מעבירים למקרר להגיש קר מעבירה צילום
 

מליאל

New member
../images/Emo23.gifעוגת גבינה עם אננס וג'לי

עוגה מדהימה הן בשל טעמה המשובח והן בשל היותה קלה להכנה ומהירת הכנה. העוגה הזאת עוד תככב אצלי רבות (לא רק בחג שבועות...) בשינויים קלים כמו תותים וג`לי תות, פירורי ביסקוויטים גם למעלה, שמנת מתוקה ושוקולד, אפרסקים, אוכמניות ועוד. המרכיבים: לבסיס: 250 גרם ביסקוויטים טחונים גס (בטעם רגיל או שוקו) 150 גרם חמאה רכה. לגבינה: 500 גרם גבינה לבנה ( 9% -5% )מסוננת מנוזלים 1 גביע קרם פרש- במידה ואין ניתן להוסיף עוד חצי גביע גבינה לבנה. 1 שמנת מתוקה 2 שמנת של פעם (שמנה יותר משמנת חמוצה רגילה) 1 אינסטנט פודינג וניל 1/2 כוס אבקת סוכר 3 שקיות סוכר וניל 1 שקית ג`לטין +1/4 כוס חלב לציפוי: 1 קופסא אננס חתוך כולל הנוזלים 1 ג`לי אינסטנט בטעם אננס אופן ההכנה: ♥לערבב/ללוש היטב את הביסקוויטים עם החמאה ולשטח בתבנית בצורה הדוקה. ♥להמיס את הג`לטין ב-1/4 כוס חלב תוך כדי ערבוב, להמתין כ-10 דקות ולהכניס למיקרוגל למשך כ-30 שניות, להוציא ולערבב עד שלא ישארו גושים. ♥להקציץ את השמנת מתוקה עם החלב והפודינג לקצפת יציבה. ♥להוסיף את יתר המרכיבים כולל הג`לטין לקצפת ולערבב בתנועות קיפול. ♥לצקת את התערובת הגבינה על גבי הבסיס ולהקפיא לכשעתיים. ♥ לסדר את חתיכות האננס על העוגה. ♥להכין את הג`לי עפ"י הוראות היצרן- יש להשתמש בנוזלי האננס במקום המים ולהוסיף מים במידה וחסר. ♥לצקת את הג`לי על האננס ולשמור בקירור מספר שעות לפני ההגשה.
 

ש712

New member
קינוח קייצי מרענן .....

אינני יודעת אם הקינוח שאני הכי אוהבת להכים בקיץ , עונה על דרישת התחרות. אך כפי שורד אומרת , " .......בכל זאת, לטעמי פירות הקיץ הם הכי מתוקים והכי טעימים........." גם אני חושבת כך . והנה זה בא , הקינוח המרענן שלי לקיץ , שמשאיר טעם של עוד .... טעים , מתוק ומרענן . ולעניות דעתי מרשים מאוד . אם לא " משתוללים " ומצליחים לעמוד בפיתוי ולאכול ממנו " במשורה " , הוא גם בריא ... קינוח קייצי ממחלקת הרושם , תמיד מתקבל בהתלהבות , ומחיאות הכפיים מובטחות ! חוצים אבטיח לשניים , מניחים את האבטיח על כלי הגשה רצוי , עם החלק החתוך כלפי הצלחת . מתחילים לקלף את הקליפה הירוקה מלמעלה כלפי מטה . אח"כ ממשיכים להסיר את הקליפה הבהירה בעדינות , כדי ליצור מראה של כפור כשרואים גם מעט אדמדם . מקשטים בפירות העונה , מה שיש בבית . אם נערכים מבעוד מועד אפשר לקנות ולגוון בפירות שאוהבים . חותכים את האבטיח כמו שחותכים עוגת בומב . ואין אחד שלא מתלהב מהמראה . מומלץ להגדיל את התמונה. תהנו , שרית-ב
 

מליאל

New member
../images/Emo221.gifרולדת שמרים במלית תפוחי עץ

רולדת שמרים משגעת במלית תפוח עץ עם קינמון. הכמות הינה לרולדה אחת ארוכה, מומלץ להכפיל כמויות המרכיבים לבצק: 2 כוסות קמח 1 כפית שמרים יבשים 1 כף סוכר 70 גרם חמאה 1/2 כוס חלב פושר קורט מלח ללוש היטב את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך אך לא דביק (במידה ודביק להוסיף מעט קמח) לכסות ולהניח להתפחה למשך כשעה, ללוש שוב כעבור שעה ולהכניס למקרר לכשעתיים. המרכיבים למלית: כ-30 גרם חמאה מומסת 3 תפ"ע -רצוי מזן גרנד סמיט מגורדים על פומפיה גסה (אין צורך לקלף) 4 כפות סוכר חום/לבן 1 כפית קינמון את הבצק להוציא מהמקרר ולרדד לעלה מלבני ודק, למרוח את החמאה על כל שטח הבצק, לפזר את התפוחים ומעל לפזר את הסוכר והקינמון. לגלגל לרולדה ולחורר בעזרת קיסם חורים בחלקה העליון של הרולדה. למרוח מעט חלב/ביצה או מים רתוחים עם תמצית רום ותמצית וניל מעל, להמתין כ-30 דקות ולהכניס לתנור לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.
 

מליאל

New member
../images/Emo135.gifפרישייק תות חלבה

משקה מפנק מהיר וקל וטעמו "טעם גן עדן" המרכיבים ל-2 כוסות גבוהות של מילקשייק: כ-30 תותים גדולים 1 מיכל שמנת מתוקה (יש להקפיאה כשעה לפני הכנת המשקה) 1 כוס חלב 2 כפות שטוחות של סוכר כ-3 כפות חלבה מפוררת או חלבה "שערות" בבלנדר להכניס את כל המרכיבים יחד ולהפעיל למשך כ-2 דקות עד שנוצרות בועות אוריריות. למזוג לכוסות ולהתענג מהטעם.
 
למעלה