תחשבו שמה שעברה טליה מאח הגדול

אהבה 99

Well-known member
אני עברתי כך בית הספר
ויותר גרוע מזה
מכירה את המבטים שלא מתערבים הכאב הזה שעברתי כל תקופת הבית הספר
ואולי גם אחרי כהשפעה מהטראמה וזיכרונות .
השם הלב שלי נשבר
זה בחיים לא עוזב אותך .

אהבה 99

Well-known member
יש לי כל כך הרבה דברים רעים שעברתי
שכל דבר שאני עושה מזכיר את זה יכןל להזכיר
למשל אני קוראת ספר וכתוב בו על התעעלות מאבא חורג מכות
אצלי זה האבא הביולוגי ועוד
ואז אני נזכרת ובוכה כולה רוצה לקרוא ספר
אני מרגיעה את עצמי בזה שאבא שלי בקבר .
עמוק בקבר .
אבל מה שאר המשפחה הנוראית הזאת שאני חייה איתה .

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
יקירה,
נשמע שאולי שריון ההגנה סביבך נסדק ואת שוב פוסעת בעולם חשופה וללא הגנות ולכן ספר, פרומו לקראת תוכנית תחקירים, תוכנית טלוויזיה ועוד נקלטים אצלך בעוצמה עזה המטלטלת אותך כל פעם מחדש. האם עד שהשריון שלך יתחזק יש באפשרותך לבחור לאלו תכנים להיחשף? יכולה לתכנן מראש מהן התוכניות שאינן מהוות טריגר ורק בהן לצפות או שאולי לא לצפות בתוכניות ראלטי? במקביל להימנעות מחשיפה לתכנים מסוג זה מקווה שמצאת קבוצה חדשה, תמיכה שתעזור לך להתחזק ולפתח את אותו שריון.
את חשובה לנו, המשיכי לעדכן כאן ובצ'אט:https://sahar.org.il/help
לילה טוב ושקט,
מתנדבת סה"ר

אהבה 99

Well-known member
יקירה,
נשמע שאולי שריון ההגנה סביבך נסדק ואת שוב פוסעת בעולם חשופה וללא הגנות ולכן ספר, פרומו לקראת תוכנית תחקירים, תוכנית טלוויזיה ועוד נקלטים אצלך בעוצמה עזה המטלטלת אותך כל פעם מחדש. האם עד שהשריון שלך יתחזק יש באפשרותך לבחור לאלו תכנים להיחשף? יכולה לתכנן מראש מהן התוכניות שאינן מהוות טריגר ורק בהן לצפות או שאולי לא לצפות בתוכניות ראלטי? במקביל להימנעות מחשיפה לתכנים מסוג זה מקווה שמצאת קבוצה חדשה, תמיכה שתעזור לך להתחזק ולפתח את אותו שריון.
את חשובה לנו, המשיכי לעדכן כאן ובצ'אט:https://sahar.org.il/help
לילה טוב ושקט,
מתנדבת סה"ר
אהה לא יודעת לא חסר אנשים רעים בכל מקום
כמו הבחורה הזאת שידע מה שעברתי ואמרה לי מלא דברים רעים .
לא יעזור לי בכל מקום יש רוע .
לא רק בסדרות ראליטי .

אהבה 99

Well-known member
הייתי בפנימייה ושם הציקו לי המוןןן
והמדריכה ממש אשימה אותי בהכל
הייתה ילדה אחד כל פעם הייתה מעליבה ופוגעת בי .
ועוד בנות והשפלות .
זה לא הכל בבית ספר היסודי גם עברתי התעללות ומכות מ3 בנים במיוחד . .

אהבה 99

Well-known member
אני לא אשימב ולא מרירה
אני לא אשמה שאנשים רעים
אנשים אשמים וצריכים לקבל את העונש שלהם כמו הבחורה הזאת
שאמרה עלי המון דברים רעים וכולם רעים
וכן העונש הכי גדול שלה שהיא זה היא
מגעילה ערסית מבת ים .

בית ספר כמסגרת אמור לשמור על החלשים בו מפני תקיפות והצקות. אם בית הספר גרוע ולא מגן מספיק על אנשים, צריך לזהות את זה ולהחליף מקום או לחילופין להילחם כשאין ברירה. בכל מקרה, אסור בשום אופן להכות אדם ואם מנסים לתקוף אותך ברחי למקום אחרי וגם באופן כללי השתדלי להתרחק ממציקים ומעימותים מסוכנים עם אנשים. במקרים קיצוניים כדאי לערב משטרה. אם אי אפשר לשנות את העבר ולהעניש עכשיו, לפחות דאגי לשיפור העתיד. אם אפשר עדיין להעניש ע"י החוק את מי שתקף אותך, עוד יותר טוב. כמו שכתבתי לך במקומות אחרים, על דיבורים רעים לפעמים כדאי לדעת להגיב בתקיפות ובהתנגדות שתשתיק את הדוברים. לפעמים עדיף להתרחק. טוב גם לדעת לבדוק לעצמך ולהחליט לעצמך אם יש מה לשפר בך או שאת בסדר, ולפעול לפי זה. הדברים הנאמרים עלייך לא בהכרח נכונים, זכרי שההחלטה הסופית שלך. בקשר לאבא, לא הייתי מציע לערב משטרה כמובן, אבל כדאי לפנות לעזרת הרווחה מהעירייה. עובד סוציאלי עשוי לשפר מאוד קשר משפחתי ולפתור בעיות במשפחה.

נערך לאחרונה ב:
למעלה