תחשיב הפרדיקטים

benda2109

New member
תחשיב הפרדיקטים

אני אודה לכל מי שיוכל להעיף מבט ולעזור.... רציתי לדעת אם המעבר הטענה הבאה נכונה וניתן להתשמש בה ללא הוכחה: phi == > psi אמ"מ val(phi-->psi,g) = T שאלה אחרת- נתבקשנו לרשום נוסחא: הצמצום של f לim(f) היא פונ' חח"ע Any x Any y ((phi(x) and phi(y) ^ (f(x) = f(y))) ----> (x=y)) z שאומר לכל x ולכל y: אם x וy שייכים לטווח של f וגם התמונה של שניהם שווה אז בהכרח x=y Any x Any y ((phi(x) and phi(y))---> ( (f(x) = f(y)) ----> (x=y))) z שאומר לכל x ולכל y: אם x וy אז (אם תמונותיהם שוות אז בהכרח x=y) האם יש הבדל לוגי בין שתי הנוסחאות? אם כן מה עדיפה? והאם יש כלל מתי להעזר באחת על פני האחרת? (כאשר מגדירים תחום נגיד, או בדקית "נכונות קלט/ קלט רלבנטי" (זה לא באמת קלט... אבל זה המושג הכי קרוב שמצאתי לכביכול קלט של הנוסחא). המון תודה על כל עזרה

vinney

Well-known member
זה נדמה לי או שיש לך בילבול בין תחום לטווח?

תחום זה הקבוצה עליה הפונקציה מופעלת (x לצורך העניין), והטוח זה הקבוצה של תוצאות הפונקציה (f של x לדוגמא). לא חזק בתחשיב פרדיקטים, תזכיר לי, מה משמעות phi, psi, val וכד'?

benda2109

New member
אני לי בלבול...

פונק' עדיין יכולה להיות מצומצמת לתמונות שלה... נגיד הפונק f(x) = x*2 שתחומה הוא הטבעיים יכולה להיות מצומצמת רק לזוגיים פי ופסי הם שמות פסוקים val היא ערך האמת של הפסוק בהשמה g

למעלה