תחתיות ארטישוק ממולאות עם פטריות

תחתיות ארטישוק ממולאות עם פטריות

כי אני צמחונית וכל המתכונים של תחתיות ארטישוק הם עם בשר...
אז הנה מתכון צמחוני שנעשה עם קיצורי דרך של תחתיות ארטישוק משימורים של שופרסל ופסטו מוכן (של אוליביה למשל)

מסדרים את התחתיות בתבנית
מזהיבים בצל קצוץ ומוסיפים פטריות (שמפיניון, פורטבלו)
מטבלים על מלח וטימין

מכינים טחינה בייתית ומערבבים אותה עם פסטו מוכן

מרכיבים את המנה:
על הארטישוק מעט טחינה
פטריות
עוד מעט טחינה
ועוד קצת פטריות

ולתנור!

 

Maldini Girl

New member
איך אני אוהבת ארטישוק. נשמע מעולה

אני הייתי מורידה את הטחינה מטעמי "לא אוהבת" ו"אלרגיה". אבל עדיין נשמע מעולה
 
ואוו נראה מעולה!

ואין על אוכל טרי וטבעי, תאמיני לי המנה הזו בכיף מתחרה בהרבה מסעדות בארץ!
ותכלס אין על חמיצות הנפלאה של ארטישק מקופסא!


כל הכבוד
 

שרון 337

New member
לצמחונית,יופי של רעיון, ויש לי עוד רעיון בשבילך.

כשאני מכינה ממולאים ולפעמים יש לנו גם אורח צמחוני,
אני חוצה קולרבי גדול ל-2 חצאים, וגם סלק ,לאחר שעברו חצי בישול,
מוציאים בכף את הבפנוכו ,ונוצרות 2 קערות ,למילוי בצל, אורז ,ופטריות.
או מלית של אורז ,בצל מטוגן וגזר מגורר .
&nbsp
 

ybo4

New member
ותוספת לרעיון של שרון

מאחר ואצלי תמיד יש צמחונים בארוחה - זה נושא שאני חושבת עליו רבות.
א. ממולאים (כולל פלפל) אני מכינה לעיתים צמחוניים - עם פטריות, אורז, בצל כו'.
ב. לא לפסח - טיגנתי בצל קצוץ, הוספתי שום, פטריות קצוצות גס, תבלינים וממש בסוף תרד. כשהתקרר עשיתי חבילות הפתעה מבצק פילו, מרחתי מעט ביצה מעל ואפיתי בתנור. יצא יפה ובמיוחד טעים.
ג. לאפות חצאי דלעת ערמונים (לטפטף מעט שמן זית ומספר גבישים של מלח גס, אפשר גם עלי טימין) ואז למלא אותה בפטריות מתובלות כפי שהוצא כאן ולסיים את האפיה. הטעם האגוזי של דלעת הערמונים יהפוך את הממולא הזה למעדן.
 

שרון 337

New member
לפסח אכין כנראה,עגבניות ממולאות במלית עם אורז ופטריות.

כמובן שכול ירק ממולא ,תמיד יתאים לצמחונים.
 
למעלה