תיאבון או רעב -

  • פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
תיאבון או רעב -

"סוסים אוכלים עד שהם מתים" אמר לי מישהו אתמול אחרי הארוחה. "עד שלא עוצרים אותם,, הם לא יודעים שצריך או אפשר להפסיק לאכול". זה אירוע שחוזר על עצמו פעמיים בשנה. בארוחות חג מגיע אורח, שעברו במחנות כפיה, הטביע את חותמו לעד. גם המחסור במזון בשנות נעוריו, מאלצים אותו לא להשאיר פרור בצלחת. בסיום כל ארוחה חגיגית נאלצים כל האורחים לטפל באורח, שלא ידע להגיד לעצמו "סטופ" כשראה אוכל. לפני הארוחה מבטיחים לו שיקבל הביתה מגשיות עם כל המטעמים ורק שלא יאכל מעבר ליכולתו. בביתו הוא אוכל בצורה מדודה ומבוקרת. הוא אינו שמן, נהפוך הוא, אפילו רזה. 99.0 אחוז משיחותיו עם הזולת, מוקדשים לדיבור על אוכל. על קנייתו, הכנתו, ואכילתו. כשהוא מגיע להתארח הוא הולך לאיבוד בין כל המנות המפוזרות על השולחן. נכון, לא אוכל יוםיומי. הוא לא יודע מה לקחת קודם ומה לאכול קודם. הוא מתמלא עד כדי קבס. מפאת גילו הזלילה משפיעה עליו לרעה ובסוף כל אירוע, האורח נשכב בעייפות ומודה שרע לו מאד כי אכל מעבר ליכולתו. ואחרי שמעירים לו "ששוב התנפל על האוכל" הוא כועס על עצמו. אבל תמיד מאוחר מדיי. תיאבון או רעב מוּבנה למזון שחסַר פעם? רעב כנראה. "אני אוכל - משמע אני קיים".
 

magy

New member
ועוד מילה קטנה בנושא.

כל חג מבוסס בעיקרו על אוכל וזלילה...זה הבילוי והבידור המרכזי. יש עמים שרוקדים יש שמתפללים יש כל מיני וריאציות ופולחנים בעמים שונים... אבל אצלנו החגים בעיקרם "זבח, קֹרבן (קלוריות)ואכילה. אני אוכל - משמע אני קיים? שאריות של מחסור בשואה ובמלחמות? כל חג ועתירי השומן שלו.....שיהיה כח לשמוח....... כל החג - אוכלים ומחרבנים...... בוכים שכבר אין מקום ותוך כדי חושבים מה להכין לצהריים. בראש השנה - ראש דג , חריימה וגפילטע,,,,ותפוח בדבש ביום כיפור - יותר מאשר בכל יום רגיל....בגלל האיסור בסוכות - ארבעת המינים ועוד כמה מינים בחנוכה - לביבות וסופגניות בפורים - אזני המן ואזניים אחרות בפסח - דיקטים שקוראים אותם "מצות" ועם עוד וו אחד מצות = מצוות.... לביבות מקמח מצה....ועוד בטון לבטן... אחרי פסח....כל שומרי המסורת מושבתים בגלל בעיות קיבה. ביום העצמאות - מנגלים, בר בי קיו , תלוי באזור המגורים והפלצנות..... וכמו בבית המקדש מעלים קרבנות בנפנוף אלגנטי יחפים.....מיוזעים , יד אחת אוחזת בנפנף והשניה מגרשת זבובים. בשבועות - גבינות....מכל הסוגים והצבעים, מכל המדינות והשמות , רצוי שמות זרים שעושים רושם על החברים, שמות אירופאים: מסקרפונה, צ'דר, פרמז'נו קשקבל שבטעות קוראים אותה קצ'קבל., בּרי, בולגרית, רוקפור, הולנדית, פיקורינו, ברינזה , חלוּמי, קממבר, אוּרדה....פֶטה, מֶתה, טטה, ביתא..... ושוב סוגרים עם יום של צום ותענית......תשעה באב זה יום שבו אוכלים 9 סוגי לחם...... אֶרז, ברז, חרז, מרז, פרז, וכן הלאה......... בתיאבון....................
 
למעלה