שמתי לב בכל השנים שגידלתי חתול ( למעלה מארבעים שנה) החתול משמין בחורף. כולם קיבלו מזון חופשי בשעתם. עם החתול הנוכחי שלי החלטתי לשלוט בכמויות המזון שלו ( לפני המלצת הווטרינר, שנחרד מעליית המשקל שלו בשנתו הראשונה). היום הוא מקבל סך הכל 70 גרם ב- 4 ארוחות בשעות קבועות פחות או יותר. בקיץ הייתי צריכה "להתחנן לפניו" שיגיע לארוחה... בחורף הוא התחנן לפני להקדים לו את הארוחות ואתן לו יותר( לא עזר לו... אבל כדי להפחית תיאבון הרטבתי לו את המזון היבש היטב) ועכשו עם שיפור מזג האוויר, הוא חזר לדיאטת קיץ ואני מבקשת ממנו שוב להגיע לקערה... או שאני שמה לו את מזונו ( יבש, לא מורטב שלא יתקלקל בחום) בשעה היעודה ואז הוא נזכר שהוא רעב...
האם דפוס אכילה כזה מוכר לכם, או שזה רק אצלו?
החתול אסופי להערכתי הוא כבר בן שלוש או קרוב לגיל זה. הוא סבלני מאוד, לא מנדנד. כשהוא רוצה לאכול הוא מתיישב בשקט על יד הקערה ... רק אם אני לא מבינה רמזים הוא יהפוך אותה וישמיע רעש... רוב היום הוא מתחבא בחדר קטן חשוך או בפינה מותרת בארון. לא מעניין אותו לשבת על אדן החלון המוצף שמש ( יש לו ערסל נחמד וגם כרית לחוד) , לצפות על ציפורים ועל חתולי רחוב... בקיצור חצי פוחלץ... נוח מאוד לבית ולבעלת הבית... אבל אל תבקשו לארח אותו, כי לא תקבלו אותו אפילו ליום אחד!
האם דפוס אכילה כזה מוכר לכם, או שזה רק אצלו?
החתול אסופי להערכתי הוא כבר בן שלוש או קרוב לגיל זה. הוא סבלני מאוד, לא מנדנד. כשהוא רוצה לאכול הוא מתיישב בשקט על יד הקערה ... רק אם אני לא מבינה רמזים הוא יהפוך אותה וישמיע רעש... רוב היום הוא מתחבא בחדר קטן חשוך או בפינה מותרת בארון. לא מעניין אותו לשבת על אדן החלון המוצף שמש ( יש לו ערסל נחמד וגם כרית לחוד) , לצפות על ציפורים ועל חתולי רחוב... בקיצור חצי פוחלץ... נוח מאוד לבית ולבעלת הבית... אבל אל תבקשו לארח אותו, כי לא תקבלו אותו אפילו ליום אחד!