תיאום גרסאות, ומשהו מעצבן

The West Star

New member
תיאום גרסאות, ומשהו מעצבן

הדבר המעצבן- אני שם לב, שלכרכים שמפוצילם לשתיים, אינדקס בתי האצולה, נמצאים בכרך השני- וזה מעצבן לאללה! מישהו יודע למה זה קרה? תיאום גרסאות-1. מה ההבדל בין הגרסא האמריקאית לאנגלית? 2. מכיוון שאני קרוב לסוף עימות המלכים, וראיתי כל מני גרסאות בעברית של הכרך הראשון של סופת החרבות, רציתי לדעת, למה יש שתי גרסאות לכך, ואיזו מהן יותר כדאי לקרא?

deathstar

New member
כמה דברים

קודם כל בגלל שגורג' מרטין לא התכוון לפצל את הסיפור ל2 כרכים, אלא הוא הוא כתב ספר אחד, שאחר פוצל בהוצאה לאור. לכן האינדקס נמצא בסוךף הספר. 1: אני מניח שההבדל הוא בשפה, כלומר בין אנגלית בריטית לאנגלית אמריקאית. 2: אני לא מכיר כמה גרסאות של הספרים.

The West Star

New member
אני מתכוון

אני מתכוון למה אופוס שמו את האינדקס רק בסוף הספר השני (של שני חלקים), למה הם לא שמו אינדקס בכל ספר? 2. יש גרסה, שעל הכריכה (בעברית כמובן) רואים את ההלוויה של הוסטר טאלי ועל ספר אחר רואים את הכריכה של הגרסא האנגלית...

deathstar

New member
כמה דברים

קודם כל אני מניח שמשיקולי עלות. האינדקסים של מרטין הם מאוד ארוכים, כמה עשרות עמודים לפעמים, מה שמייקר את הספר. ב', אנחנו יכולים להתוודע אל איזה בית חדש באמצע השני של הספר, ואז הם יצטרכו לתת שני אינדקסים שונים. אני מניח שיש להם עוד שיקולים. בקשר לגירסא השניה: אני לא מכיר אותה, יכול להיות שזו פשוט מהדורה מחודשת. נסה לבדוק מי המתרגם של כל אחת מהמהדורות

The West Star

New member
טוב

תראה, בסוף החלק השני (כאילו הפיצול השני במהדורה העברית) יש את האינדקס ואילנות היוחסין לא מעודכנים בכלל!! כשרנלי מת, היה כתוב בספר השני המלך ברמות גנים רנלי באראתיאון. וזה מטריד ומעצבן. לא בדקתי מי המתרגם של כל אחת מהמהדורות, אבל אם מישהו יוכל להגיד לי מה זה מה, אני אודה לו.

The West Star

New member
אוף

אתה לא מבין שאין בזה שום ספויילר? ומישהו יכול לענות לי על השאלה השנייה?

הלדין

New member
בכן..

שני הספרים הראשונים תורגמו ע"י עידית שורר. הספר השלישי תורגם ע"י דידי חנוך. יכולת לבדוק את העניין אם היית פותח את הספרים בעמוד הראשון שלהם לפני המפות. הסיבה לכך שהאינדכסים לא מתואמים עם העלילה היא מכיוון שאלה רשימות הדמויות של מרטין שעובדו לאינדכסים. רשימות הדמויות שלו מתארות את כל הדמויות שמופיעות בספר או עשויות להופיע שם. אלה הרשימות שמרטין עבד אותם והוא לא ראה לנכון להתאימם למצב שבסוף הספר.

The West Star

New member
אתם לא מבינים!

עימות המלכים חלק I- אין אינדקס עימות המלכים חלק II- יש אינדקס שהיה עדכני לחילת הספר הקודם וכך גם בסופת החרבות. ותזכרו שזה רק במהדורה העברית. ואני שואל למה לא שמו אינדקס גם בחלקים הראשונים של הספרים?!@?@?@?@ ^Tרחמ578ח YU

feanor7

New member
כי שני החלקים אמורים להיות חלק אחד

בגירסה באנגלית (האמריקאית) הספרים לא מפוצלים (כלומר, יש רק 3 ספרים) האינדקסים מופיעים בסוף כל ספר והם נכונים לפי תחילת כל ספר.

The West Star

New member
ואז אני שואל

למה אתם חושבים, אופוס לא שמו אינדקס (שבגרסא האנגלית מצוי בסוף הספר) בסוף כל חלק?

בשביל מה?

אם קנית את החלק הראשון סביר להניח שתקנה גם את השני ואז במילא יש לך את האינדקסים. להדפיס סתם את האינדקסים גם בכרך הראשון היה מייקר את הספר.

למעלה