תיאום והחזר דמי בל לנכות כללית לשנים קודמות

Xlromr0

New member
ביטוח לאומי שלחו לי באימייל אישורים לשנת 2017 עד 2019 על כךשבגלל נכות כלליתישלעשות עבורי החזר דמי בל שכבר שולמו על ידי מהתלושים.
הבעיה כזאת- במקום עבודה משנת 2016/17 אינני עובד כבר הרשת פעילה אך הנהלת חשבונות מסרבת לעזור מציעים לי רק לשלוח טופס 106 שמרכז הכל ועליי לפנות לבל בעצמי,
ואילו במקום העבודה הנוכחי שלי שבו התחלתי ב2017 אינני רוצה שיידעו שיש לי נכות ועל כן לא אמרתי או ביקשתי דבר אבל גם שם הוריד המעסיק ממני.
פניתי לביטוח לאומי 4 פעמים בעניין נמסר לי:
אין לפנות אלינו בנושא זה, ההחזר מבוצע על ידי המעסיק, לא ברור מדוע המעסיק מסרב לעזור שכן אנו מחזירים לו את דמי הביטוח ועליו לפעול עבור עובד גם שעזב, מנכות כללית מפנים לתיאום דמי ביטוח ואלה מוסרים תשובות כאלה. כך שאף אחד לא רוצה לעזור. גם לי לא ברור מדוע המעסיק הקודם מסרב לזכות אותי מדובר בסכום של כ500 שח ואילו אצל המעסיק הנוכחי כאלף שח, וזה לא הוגן. מה ניתן לעשות? הם חוזרים על התשובה פעם אחר פעם בזמן שפשוט יכלו כבר להחזיר לי. הרי בל מתנהל מול המעסיק אחרת, לי אין שום כוח על המעסיק הזה. בנוסף מילאתי טופס מקוון להחזר עם מס תיקי ניכויים שנים ופרטים אישיים ומופיע באדום הנך רשום מקבל קצבה נא לפנות למעסיק.

אורנה01

Active member
מנהל
ביטוח לאומי שלחו לי באימייל אישורים לשנת 2017 עד 2019 על כךשבגלל נכות כלליתישלעשות עבורי החזר דמי בל שכבר שולמו על ידי מהתלושים.
הבעיה כזאת- במקום עבודה משנת 2016/17 אינני עובד כבר הרשת פעילה אך הנהלת חשבונות מסרבת לעזור מציעים לי רק לשלוח טופס 106 שמרכז הכל ועליי לפנות לבל בעצמי,
ואילו במקום העבודה הנוכחי שלי שבו התחלתי ב2017 אינני רוצה שיידעו שיש לי נכות ועל כן לא אמרתי או ביקשתי דבר אבל גם שם הוריד המעסיק ממני.
אין לפנות אלינו בנושא זה, ההחזר מבוצע על ידי המעסיק, לא ברור מדוע המעסיק מסרב לעזור שכן אנו מחזירים לו את דמי הביטוח ועליו לפעול עבור עובד גם שעזב, מנכות כללית מפנים לתיאום דמי ביטוח ואלה מוסרים תשובות כאלה. כך שאף אחד לא רוצה לעזור. גם לי לא ברור מדוע המעסיק הקודם מסרב לזכות אותי מדובר בסכום של כ500 שח ואילו אצל המעסיק הנוכחי כאלף שח, וזה לא הוגן. מה ניתן לעשות? הם חוזרים על התשובה פעם אחר פעם בזמן שפשוט יכלו כבר להחזיר לי. הרי בל מתנהל מול המעסיק אחרת, לי אין שום כוח על המעסיק הזה. בנוסף מילאתי טופס מקוון להחזר עם מס תיקי ניכויים שנים ופרטים אישיים ומופיע באדום הנך רשום מקבל קצבה נא לפנות למעסיק.
שלום לך,
אם המעסיק לא מחזיר לך את דמי הביטוח שנוכו משכרך, תוכל לבקש שימלאו טופס 100
שלום לך,
אכן, בשבע שנים ראשונות המעסיק אמור לזכות אותך בדמי ביטוח לאומי.
תנסה להגיש למעסיק טופס 100 בו יש ניכויים של דמי ביטוח לאומי , (הכולל דמי בריאות),
ולאחר מילוי המידע ע"י מעסיקך הקודם והנוכחי, תוכל להגיש למחלקת גבייה ממעסיקים.
בתקווה שהם יוכלו להשיב לך את הכספים.

בברכה וחתימה טובה.

Xlromr0

New member
שלום לך,
אם המעסיק לא מחזיר לך את דמי הביטוח שנוכו משכרך, תוכל לבקש שימלאו טופס 100

שלום לך,
אכן, בשבע שנים ראשונות המעסיק אמור לזכות אותך בדמי ביטוח לאומי.
תנסה להגיש למעסיק טופס 100 בו יש ניכויים של דמי ביטוח לאומי , (הכולל דמי בריאות),
ולאחר מילוי המידע ע"י מעסיקך הקודם והנוכחי, תוכל להגיש למחלקת גבייה ממעסיקים.
בתקווה שהם יוכלו להשיב לך את הכספים.

בברכה וחתימה טובה.
למה הכוונה בתקווה שהם יוכלו להשיב את הכסף? זו דרך נוספת להחזר?
אם המעסיק לא משתף פעולה זה גם לא יקרה.
לאחר 7 שנים לא מקבלים החזר כלל או שהוא מבוצע על ידי ביטוח לאומי?
שאלה אחרונה חביבה: אם אינני רוצה שהמעסיק יגלה את דבר נכותי האם בעצם אין דרך לקבל החזר?

קלייטון.ש

Well-known member
שאלה אחרונה חביבה: אם אינני רוצה שהמעסיק יגלה את דבר נכותי האם בעצם אין דרך לקבל החזר?
אם המעסיק לא יודע שאתה מקבל קצבת נכות הוא בעצמו משלם דמי ביטוח מעסיק גבוהים יותר. בכך שאתה מטעה את המעסיק אתה גורם לו נזק.
יש לציין שלמעשה מערכת השכר של המעסיק אמורה לבדוק אוטומטית מול ביטוח לאומי את מצבו של העובד (מה שקוראים "קוד אוכלוסיה") ואמורה לגלות שהמצב הידוע למערכת אינו מתאים למצב בביטוח לאומי. ואז המעסיק אמור לפנות אליך ולברר איתך את המצב.
אוסיף שהטענות שלך על השיטה של ביטוח לאומי (להתחשבן מול המעסיק) הן טענות רווחות ושומעים אותן הרבה. אתה צודק שנוצרת בעיה עם מעסיקים לשעבר - אתה לגמרי לא הראשון שנתקל בזה - ואתה גם צודק שיש בעיה של סודיות רפואית בעצם העובדה שמעסיק יודע על נכות של העובד. אבל אלה החוקים והתקנות וככה זה פועל.

אורנה01

Active member
מנהל
לא הבנתי, למה אתה לא מודיע, שאתה מקבל קצבת נכות. אם עבודתך אינה נפגעת בגלל הקצבה שאתה מקבל.
אכן, אם לא תקבל טופס 100 ולא תודיע על נכותך, על מנת שיפטרו אותך מניכוי דמי ביטוח לאומי, לא תהיה דרך להשיב לך את הניכויים להם אתה זכאי.
בברכה וחג שמח.

קלייטון.ש

Well-known member
החזר דמי ביטוח מבוצע מול מערכת השכר של המעסיק, שבה קיים פירוט מלא של המשכורות של העובד והיא מחשבת את ההחזר הנדרש ומבצעת את פעולת הדיווח לביטוח לאומי. ביטוח לאומי מזכה את המעסיק והמעסיק צריך להחזיר לעובד את חלק הזיכוי של העובד.
ככה זה פועל.
יש לך כוח מול המעסיק לשעבר והוא בית הדין לעבודה. באפשרותך לשלוח למעסיק לשעבר מכתב דרישה ובו תכתוב להם שהם נדרשים לפעול על פי הוראות המוסד לביטוח לאומי בעניינך, אחרת תיאלץ לנקוט בפעולות משפטיות ולתבוע את ההוצאות המשפטיות מהם.
לגבי המעסיק הנוכחי עליך לדווח לו על מצבך בביטוח לאומי כדי שיחשב נכון את ניכוי דמי הביטוח משכרך, והוא גם יבצע את נוהל ההחזר באותה פעולה.

Xlromr0

New member
לא ידעתי שהמעסיק משלם ד. ביטוח גבוהים יותר אם הוא לא יודע על כך, ולא ידעתי גם שבאפשרותו לבדוק את המעמד שלי בביטוח לאומי וחבל שהוא לא עושה כן.
אני לא תיארתי כאן את הדברים באופן מדוייק. המעסיק יודע מהמנהלת הקודמת שלי על כל שיש לי נכות בכך שעדכנתי אותו על ידי מכתב מביטוח לאומי שמגיע לי עבור שנת 2020 שלא יורידו ד ביטוח לאומי כמקבל קצבה לשנה זו, אך המעסיק לא בירר עימי או במערכת השכר שלא שאני למעשה מקבל את הקצבה מ2017 מועד תחילת העבודה ובעצם מ2009 או 2010 אינני זוכר בוודאות. כך שזה לא תקין גם אם ראה עליו להחזיר לי רטרו ובנוסף לא לשלם כמו שהוא משלם מהצד שלו, אלא אם יש כאן מהלך מלוכלך שבו הם משלמים את מינימום אבל לא מחזירים לי, כלומר אולי המעסיק לקח את הכסף לעצמי ורק כשהוא יידרש הם יחזירו. מובן שאני לא רוצה לפנות למשהו משפטי גם לא עם מעסיק קודם, ואינני רוצה שהמנהלת הנוכחית שלי, שהרי הקודמת עזבה, תדע ותיידע את כולם (מעבר לגורמי השכר שיושבים במטה שלהם ואותם זה לא מעניין) בדבר נכותי. וזה מובן, לא רוצה לקבל יחס שונה לרעה ולא מעוניין שאנשים קטנים קטנוניים וצרי עין יערו לי חשבונות כמה מה ולמה יש לי. כל מה שיש לי שלי ומגיע לי ועבדתי מאוד קשה בשבילו. זאת הסיבה, את ביטוח לאומי עדכנתי כבר כמה הרווחתי כל חודש או כל שנה יש להם עדכון מה שמשפיע על השכר כבר השפיע אין לי שום עניין לא לתת את המידע הרי המעסיק גם מעדכן. חבל שהמידע לא עובר באופן אוטומטי ודיסקרטי מביטוח לאומי למעסיק בתור קוד בתוכנת שכר שלהם מבלי לחשוף ולהיחשף. חבל. בכל אופן האם לאחר 7 שנים יש באפשרותי להגיש בקשה להחזר רק מול ביטוח לאומי?
תודה על התגובות המחכימות והמאירות

אורנה01

Active member
מנהל
לא ידעתי שהמעסיק משלם ד. ביטוח גבוהים יותר אם הוא לא יודע על כך, ולא ידעתי גם שבאפשרותו לבדוק את המעמד שלי בביטוח לאומי וחבל שהוא לא עושה כן.
אני לא תיארתי כאן את הדברים באופן מדוייק. המעסיק יודע מהמנהלת הקודמת שלי על כל שיש לי נכות בכך שעדכנתי אותו על ידי מכתב מביטוח לאומי שמגיע לי עבור שנת 2020 שלא יורידו ד ביטוח לאומי כמקבל קצבה לשנה זו, אך המעסיק לא בירר עימי או במערכת השכר שלא שאני למעשה מקבל את הקצבה מ2017 מועד תחילת העבודה ובעצם מ2009 או 2010 אינני זוכר בוודאות. כך שזה לא תקין גם אם ראה עליו להחזיר לי רטרו ובנוסף לא לשלם כמו שהוא משלם מהצד שלו, אלא אם יש כאן מהלך מלוכלך שבו הם משלמים את מינימום אבל לא מחזירים לי, כלומר אולי המעסיק לקח את הכסף לעצמי ורק כשהוא יידרש הם יחזירו. מובן שאני לא רוצה לפנות למשהו משפטי גם לא עם מעסיק קודם, ואינני רוצה שהמנהלת הנוכחית שלי, שהרי הקודמת עזבה, תדע ותיידע את כולם (מעבר לגורמי השכר שיושבים במטה שלהם ואותם זה לא מעניין) בדבר נכותי. וזה מובן, לא רוצה לקבל יחס שונה לרעה ולא מעוניין שאנשים קטנים קטנוניים וצרי עין יערו לי חשבונות כמה מה ולמה יש לי. כל מה שיש לי שלי ומגיע לי ועבדתי מאוד קשה בשבילו. זאת הסיבה, את ביטוח לאומי עדכנתי כבר כמה הרווחתי כל חודש או כל שנה יש להם עדכון מה שמשפיע על השכר כבר השפיע אין לי שום עניין לא לתת את המידע הרי המעסיק גם מעדכן. חבל שהמידע לא עובר באופן אוטומטי ודיסקרטי מביטוח לאומי למעסיק בתור קוד בתוכנת שכר שלהם מבלי לחשוף ולהיחשף. חבל. בכל אופן האם לאחר 7 שנים יש באפשרותי להגיש בקשה להחזר רק מול ביטוח לאומי?
תודה על התגובות המחכימות והמאירות
בוקר טוב,
המעסיק לא משלם יותר דמי ביטוח.
הוא ממשיך לשלם עבורך דמי ביטוח גם עבור פשיטת רגל של מעסיק וגם עבור תאונת עבודה חלילה.
גם כשאתה פטור מדמי ביטוח לאומי.
לא הבנתי את שאלתך הפעם, אם לא הודעת על הנכות והפטור למעסיק, ביטוח לאומי לא מחזיר למעסיק דבר בעבורך.
המעסיק אמור להעביר למדור שכר את האישור על הפטור מדמי ביטוח ואלה מפסיקים לנכות משכרך,
ומחזירים לך את דמי הביטוח ששולמו על ידיך בתלוש השכר.
המעסיק לא יכול לקבל מידע מביטוח לאומי על נכותך, פרטיך חסויים ולא ניתנים לאיש.
המעסיק לא לוקח לעצמו דבר, אם אתה לא מידע אותו על הנכות שלך ועל הפטור מדמי ביטוח.
בברכה ומועדים לשמחה.

נערך לאחרונה ב:

קלייטון.ש

Well-known member
בוקר טוב,
המעסיק לא משלם יותר דמי ביטוח.
הוא ממשיך לשלם עבורך דמי ביטוח גם עבור פשיטת רגל של מעסיק וגם עבור תאונת עבודה חלילה.
גם כשאתה פטור מדמי ביטוח לאומי.
לא הבנתי את שאלתך הפעם, אם לא הודעת על הנכות והפטור למעסיק, ביטוח לאומי לא מחזיר למעסיק דבר בעבורך.
המעסיק אמור להעביר למדור שכר את האישור על הפטור מדמי ביטוח ואלה מפסיקים לנכות משכרך,
ומחזירים לך את דמי הביטוח ששולמו עלידיך בתלוש השכר.
המעסיק לא יכול לקבל מידע מביטוח לאומי על נכותך, פרטיך חסויים ולא ניתנים לאיש.
המעסיק לא לוקח לעצמו דבר, אם אתה לא מידדע אותו על הנכות שלך.
בברכה ומועדים לשמחה.
אם הוא לא דיווח למעסיק שהוא מקבל קצבת נכות ובהנחה שלא הגיע לגיל פרישה העובד ידווח בטור 1 ולכן המעסיק ישלם לפי השיעורים הרגילים (3.55 ו-7.6) ולא לפי השיעורים המתאימים (0.48, 2.12)
במערכת השכר ניתן לבצע שאילתה מול שרתי ביטוח לאומי (WCF) לבדיקת קוד אוכלוסיה, שהוא שונה בין עובד רגיל לעובד המקבל קצבת נכות (רגיל=1, נכה=3). אם מערכת השכר מחשבת קוד 1 השרתים יחזירו תשובה שהוא שגוי. התשובה לא תכלול את המידע הנכון אלא רק את החיווי על שגיאה, והודעה המפנה את המעסיק לבירור עם העובד. אבל עקרונית המעסיק יכול "לשחק" במערכת השכר עם ההגדרות עד שהוא מקבל מב"ל תשובה תקינה וכך יגלה שהעובד מקבל קצבת נכות.

Xlromr0

New member
עוד אני מציין כשאלה או בתור הערה, אם ביטוח לאומי נותן מעסיק אפשרות לדעת בדבר הקצבה מדוע דרוש אישור?
ואם ביטוח לאומי מנפיק אישור או מכתב מדוע הוא לא מחזיר ישירות לעובד ומתחשבן עם אותו מעסיק? הרי לבל יש עליונות חוקית משפטית ותעסוקתית, הם אלופי הבירוקרטיה, מדוע לתת לעובד הקטן הפשוט את הזכות להתעסק בבירוקרטיה זו. אם זה כה פשוט.
לא ברור בכלל, ואם אכן ניתן לבקש החזר מבל כעבור 7 שנים, הדבר אומר שביכולתם לעשות זאת,ואם הם טןענים שאין ביכולתם, אז נטו כך זה עובד, זה לא אומר שאין ביכולתם לעשות זאת. הכל שקרים. רק לסבך

אורנה01

Active member
מנהל
עוד אני מציין כשאלה או בתור הערה, אם ביטוח לאומי נותן מעסיק אפשרות לדעת בדבר הקצבה מדוע דרוש אישור?
ואם ביטוח לאומי מנפיק אישור או מכתב מדוע הוא לא מחזיר ישירות לעובד ומתחשבן עם אותו מעסיק? הרי לבל יש עליונות חוקית משפטית ותעסוקתית, הם אלופי הבירוקרטיה, מדוע לתת לעובד הקטן הפשוט את הזכות להתעסק בבירוקרטיה זו. אם זה כה פשוט.
לא ברור בכלל, ואם אכן ניתן לבקש החזר מבל כעבור 7 שנים, הדבר אומר שביכולתם לעשות זאת,ואם הם טןענים שאין ביכולתם, אז נטו כך זה עובד, זה לא אומר שאין ביכולתם לעשות זאת. הכל שקרים. רק לסבך
ביטוח לאומי לא מדווח למעסיק. המעסיק לא יודע על הקצבה המשולמת לך.
אתה צריך להודיע עם אישור 618 שיש בידיך.
כעבור 7 שנים, לא ניתן לקבל החזרים.
תברר ע"י פניה ישירה לסניף שלך/גביה , עד מתי ניתן לקבל החזר בדמי ביטוח לאומי.
בברכה.

Xlromr0

New member
מילאתי באתר צור קשר נראה מה יגידו. לפי מה שידוע לי, בשנת 2016 כשעדיין קיבלתי נכות, הגשתי בקשת החזר דמי ביטוח דרך האתר המקוון עבור שנים 2008 עד 2013 והחזירו. כלומר לא עברו 7 שנים ממועד הפסקת עבודה בכל העבודות והחזירו.
האם זה השתנה או שלא ניתן לבקש יותר מבקשה אחת?
את אומרת לבדו בסניף כלומר אפשר לבקש אחרי 7 שנים או שהכסף אבוד?

אורנה01

Active member
מנהל
מילאתי באתר צור קשר נראה מה יגידו. לפי מה שידוע לי, בשנת 2016 כשעדיין קיבלתי נכות, הגשתי בקשת החזר דמי ביטוח דרך האתר המקוון עבור שנים 2008 עד 2013 והחזירו. כלומר לא עברו 7 שנים ממועד הפסקת עבודה בכל העבודות והחזירו.
האם זה השתנה או שלא ניתן לבקש יותר מבקשה אחת?
את אומרת לבדו בסניף כלומר אפשר לבקש אחרי 7 שנים או שהכסף אבוד?
שלום לך ומועדים לשמחה,
לנסות תמיד אפשר.
בברכה.

למעלה