כמיהה תעתוע
New member
תיאום ציפיות
שלום לבאי הפורום
אני בת 29 והתחלתי לפני שבועיים קשר עם בחור מקסים בן 26. עד כה לא היו לי מערכות יחסים יציבות מכל מיני סיבות בגינן נפגשתי עם פסיכולוגית ואני נמצאת כרגע בתהליך של עבודה על ההערכה העצמית שלי והביטחון העצמי. הקשר עם הבחור התחיל באופן מאוד אינטנסיבי ואני מפתחת אליו רגשות עמוקים ככל שהימים עוברים. הבחורון המתוק הזה הוא אישיות מורכבת וגם לי לא חסרות שריטות אבל אני מרגישה שהוא חושש שהוא מונע ממני משהו; בילינו את השבועיים האחרונים צמוד אחד לשניה למעט יומיים בהם הוא ביקש, בכנות וברגישות, להיות קצת לבד. זה התאים לי כי גם אני הרגשתי שזה מתקדם מהר מדי. בפעמיים שהאלה בהן ביקש זמן לעצמו הוא אמר שלא נעים לו ממני ושהוא חושש שאני נפגעת. הבהרתי לו שזה בסדר גמור מצידי ושאנחנו לא במרתון. אין לי שום בעיה עם alone time שכל אחד מאיתנו צריך. עם זאת, קרו כבר כמה פעמים שעשינו תוכניות והוא ביטל אותן ברגע האחרון בטענה ששוב הוא צריך להיות לבד. אמרתי לו בתגובה שלא יקבע איתי תוכניות אם הוא חושב שהוא לא יעמוד בהן כי אני מוצאת את עצמי מתאכזבת. הכל נאמר בעדינות ואני מקווה שהתקבל בהבנה בצד שלו. השאלה שלי היא האם מוקדם מדי לעשות תיאום ציפיות? הוא בחור רגוע וזורם שעושה מה שמתאים לו נכון לאותו רגע בעוד אני, עם קובעים איתי, מתחילה להתרגש ומתאכזבת כשהתוכניות מתבטלות. אני חוששת שזה גם יבוא לידי ביטוי בשלבים אחרים של מערכת היחסים בדברים קצת יותר רציניים מלצאת לסרט או לארוחת ערב. היו לי הרבה אכזבות מגברים בשלוש שנים האחרונות ונפגעתי לא מעט. בעקבות כך, ירד הערך העצמי שלי בעיני וכמו שציינתי בהתחלה, אני נמצאת בשלב "החלמה". הבחור הזה חשוב לי מאוד ואני רוצה להענות לצרכים שלו אבל אני לא יכולה להשאיר את עצמי בצד וחוששת לפוצץ את כל העסק מתוך גחמה עוד הרבה לפני שהוא התחיל.
שלום לבאי הפורום