תיאוריה מיוחדת במינה... מה דעתכם/ן?

תיאוריה מיוחדת במינה... מה דעתכם/ן?

ישבתי אתמול עם מי שהכיר לי את קסטנדה ועם עוד כמה אנשים זה שהכיר לי נתן את התיאוריה הנחמדה שלו... הוא סיפר שכשהוא ועוד חבר היו קוראים את הספרים הם תמיד היו יושבים ומדברים עליהם ומה שהחזיק אותם מ-לא להשתגע קצת (עקב התרחישים העל טיבעיים שמתרחשים בשפר) זו התיאוריה שישבו כמה פילוספים חכמים ומלאי תבונה שיודעים באמת דברים נתסרים על העולם הזה וכתבו את הספרים האלו. יצרו דמות בשם קרלוס קסטנדה וכך העבירו את אותה דרך החיים המופלאה הזו. הם פיתחו את התיאוריה הזו כי מה שקרה להם זה שכשהם קראו דברים כמו שלה קטלינה קופצת יותר משלוש מטר בכל קפיצה אז גם הם יוכלו לעשות זאת יום אחד. למרות שלא משנה לי בכלל אם כל הספרים האלו הם תרחישים אמיתיים או לא (כי אני לגמרי מאמין בדרך מלאת הקסם שכתובה בספרים) אני חושב שהתאוריה הזו מעניינת ושווה דיון זורם :)

מה משנה בזה שכמה אנשים ישבו

והמציאו סיפור למה ואיך משהו קרה? למה לדבר על זה? (אני באמת שואלת)

...

לדבר על זה כי רציתי גם לדעת אם למישהו זה אומר משהו... אם למישהו משנה אם המתרחש בספרים אלו תרחישים אמיתיים או בדויים אך מלאי אמת, אם אנשים חושבים על זה ומה הם חושבים על זה. אם יש אנשים שקצת הולכים לאיבוד בתוך המסתורין או משתגעים מעט וצריכים להביא לעצמם "הסבר הגיוני" כדי להשאר "על הקרקע". מתוך עניין אני את עצמי בעניין יודע. :)

צופה על

New member
זמן רב

בשנת 79 גיליתי את ספריו של קסטנדה ומאז הוא אחד החשובים בחיי. מוצא אני את השקפתו כוללת ומתאימה לי מאד ולא שיכול אני להשתוות בעוצמתי אליו אלא שניסים גלויים הפכו לחלק בלתי נפרד מחיי ואיני מתפעל מהם אלא יודע שהם באים ממציאות אחרת. אני לא עוסק בתרגילי חלימה אף שמסוגל אני לעבור די בקלות לעולמות אחרים כנראה עם חוקי משיכה קצת שונים ואף שאיני שולט טוב בטכניקת המעוף אני מצליח רק שהמקומות לא מפתים אותי במיוחד.חלקם נראים לי בגובה צמרות וחלקם ממרחק עצום.אני מקבל זאת ללא התפעלות כי מקומי כאן ובשעת צרה מבקש מאלוהי המקום עזרה וכמו שקרלוס צד ארנב לארוחה הכרחית גם אני מוצא פתרונות לא צפויים. לא הפכתי למאושר ולא מצאתי עצמי נינוח ומחייך בסיפוק מחיי. אני לא עוסק במידת ההתמכרות שלי אך מנסה תמיד למצוא מטרות ראויות לקיומי שמאמין בהתמשכותו ותמיד משתדל להטיב ולא להזיק ועדיין חי יום יום של עשיה עם מצוקה נוראית שמתרחשת וכוחי שמסייע לא ברור אם מספיק ושאלת המוות חזקה מאד. אז אסיים התפרצותי לפורום באמירה שהברכה שרויה בדברים הסמויים מהען והעיקר לכוון נכון ולהתקן כל הזמן ולדעת שהנתיב לא נגמר ואין מקום שהוא סוף.

princeOFdream

New member
ובכן

ראשית, אני בתור בוגר מחשבת ישראל (פילוסופיה יהודית), אומר לך- שפילוסופים לא ממש עוסקים בעולם הנסתר. הם בהחלט מנסים להבין דרכי עולם, אבל לא דרך רוחניות אלא דרך ´מדעים הומניים´ (לא לריאלים) ז"א, שכאשר עוסקים ברוחניות לא הכל מבוסס ומתודי ולא לכל מחפשים הסבר. בפילוסופיה הכל חייב להיות מבוסס ושיטתי. שנית, אמנם התופעות העל-טבעיות בספרי קסטנדה אדירות! אבל בעולם שקיימת אמונה עצומה בכוח כאלוהים, ובעולם שכוח הדמיון בו רב לאין-ערוך, התופעות של קסטנדה קטנות. אז אולי זה מיוחד כשיוצאים מנק´ הנחה שזה קרה למישהו, אבל ליחס זאת לקבוצת אנשים שמכירים מיסטיקה, זה מצמצם את זה חזרה למימדים קטנים וזה שוב לא מפליא עוד. שלישית, אין שום סיבה להאמין שקבוצת אנשים בדו את הסיפורים והמציאו דמות פיקטיבית- דבר לא מראה על כך; אפשר אף לומר שקבוצת פריקים של מד"ב, פנטזיה שמכורים לסיפורים כאלו המציאו זאת. לבסוף כל היופי אצל קסטנדה שהכל שם מפליא מדי להיות פרי הדמיון.

princeOFdream

New member
אין על מה

כל עוד לך יש מה לכתוב שלדעתי, לי יש טעם להגיב עליו, אז סבבה לי. בוקר טוב

למעלה