תיאוריה

liquidream

New member
תיאוריה

יש תאוריה שאומרת שהאדם נברא כדי לספק למי שברא אותו (אלוהים? חיזרים? אדם גדול?) אנרגיה מסוג מסוים. ברמת המודעות הנמוכה שלנו אין לנו אפשרות להבין באופן לוגי מי מגדל אותנו, למה ומה הם החוקים שאם ננהג על פיהם נהיה מאושרים. בערך כמו פרה שחיה בלי לדעת לאן נעלמות חברותיה מדי פעם, מי מספק להם אוכל ולמה לפעמים פתאום הכל מסתיים. בכל אופן- את האנרגיה הנדרשת ממנו האדם יכול לספק באחת משתי דרכים: הדרך הייעודית והרצויה ביותר שמעניקה לבוראנו את מירב האנרגיה היא התרוקנות וזרימה מוחלטת- שמאפשרת קשר בלתי אמצעי בין הבורא- דרכנו לתוך המקומות הנמוכים והגסים ביותר בעולם החומרי. אפשר למצוא ביטוי לדרך זו בביטויים: הארה, תיקשור, כניסה למצב של טראנס וצליחה של "רוח אלהים". הרעיון קיים בכל המסורות ומתאר מציאת הדרך להרפות מהאגו ומאשליית העצמיות ומתן מעבר חופשי לאנרגית האין סוף לרדת לעולם ולהשפיע עליו (כל מי שלקח פעם טריפ במסיבת טראנס ורקד עד אובדן העצמיות מכיר את תחושת האופוריה והחסד שבה מתמלא האורגניזם כשהערוץ נפתח לזרימה חופשית). בגלל השכל/כשל שהאדם פיתח עם הזמן- גברה אשלית העצמיות ושכחנו את תפקידנו כ"תאים" בתוך הגוף הענק שמורכב מכולנו והתחלנו לדאוג לעצמנו בלבד- די בדומה לתא סרטני ששוכח את היותו חלק ממכלול ולכן מסרב להוראות האורגניזם ומפתח חסינות לברירה הטבעית על ידי התחלקות מוגזמת ולא מבוקרת. בהעדר אנרגיה מהסוג הרגיל- נאלץ הבורא או הגוף הגדול להשתמש באנרגיה הנחותה שנוצרת ברגע המוות- המוות מאפשר הרף אין של זרימת אנרגיה אלוהית לעולם וכשאין לו מספיק אנרגיית "הארה" הוא נאלץ "לקטוף" המוני אנשים כדי להיות מוזן מאנרגית המוות שלהם ולהחליפם ב"תאים" חדשים שאולי ימצאו את הדרך לספק אנרגיית הארה. בחירה חופשית- היא לא שינוי מהותנו והויתנו אלא הבחירה בין להיות תא מועיל לאורגניזם ועל ידי זה להימצא בהרמוניה עם היקום ולזכות באושר ובין למרוד, להתבדל ולבסוף להביא כליה על הגוף שאנחנו חלק ממנו וכמובן גם על עצמנו. מכאן שאנחנו לא עבדים מנוצלים אלא תאים בעלי תפקיד מכריע לקיום אורגניזם גדול שאנחנו חלק ממנו ועל ידי מילוי תפקיד זה נזכה להרמוניה, אושר וחסד. אפשר גם להרחיק לכת ולטעון שעל ידי המרה של תודעה אישית בתודעה קוסמית - אפשר לבחור להזדהות עם כל אחד מחלקיו של אותו קוסמוס - כדוגמת שמאנים המסוגלים ליהפך לחיות או אלמנטים ברגע שהם מפנימים את רעיון אחדות הכל ואשלית האגו- אבל זה כבר סיפור אחר וגם ככה הגזמתי. לילה טוב ושבת שלום, nameste liquidream

laughter19

New member
../images/Emo45.gif למרות שלפי הבנתי

חיות זה כבר סוג אחר של נשמה ואתה לא יכול להפוך לחיה אולי אנשים מובחרים כן הצליחו לגלות איך, אבל אני שמעתי שהן דבר אחר כבר בעל יכולת התפתחות שונה משלנו

IC4

New member
כולל תקשור עם רוחות../images/Emo13.gifומודעות עצמית

liquidream

New member
חיות ../images/Emo28.gif

חיות חיות בהרמוניה מלאה עם "הגוף הגדול" אבל אין להן כל מודעות לקיומו. הן ממלאות את תפקידן ללא פיקפוק ומבחינה זו הן הרבה פחות מזיקות מהאדם. בזמו האחרון נדמה לי אפילו שכשחיה אחת אוכלת חיה אחרת - אפשר לראות התנגדות שנובעת מרפלקס ביולוגי אינסטינקטיבי לנסות לשרוד אבל אין בה כל פחד או התקוממות נגד סדר הדברים. בניגוד לאדם - אין לה אגו ואשליית מובדלות מהכלל ולכן חוץ ממשחק כוחות קל שנועד לוודא שהיא נטמעת בתוך גנים של מישהו חזק וראוי ממנה- אין בה תחושת פחד מסיום אלא נכונות להתחיל תפקיד חדש בתור אנרגיה שהופכת לתאים חדשים וכו.. מצד שני- אין להן את חופש הבחירה של האדם - הן תמיד מושלמות אבל המושלמות שלהן לעולם לא תשתווה לשלמות של אדם שלמרות השכל והפיתוי לחיות תוך דאגה לעצמו בלבד- הצליח להתגבר וללמוד את טבעו האמיתי תוך ההחלטה הנועזת לוותר על אשלית האגו ולהינמס לתוך האין סוף. זהו סוף התהליך שבו האדם הופך מבעל חיים פאסיבי מבחינת מודעות-נטול בחירה חופשית וחי על "לחם בזיון"- לחלק מהצד האקטיבי של הבריאה- בעל מודעות לעצמו ולתפקידו- ומילויו מתוך רצון לקחת חלק בתהליך היצירה. כשהאדם מצליח להיפטר מאשליית עצמיותו או האגו שלו, והוא נחשף לטבעו האמיתי והאין סופי- הוא יכול לשנות את הוויתו על ידי שליטה בתשומת ליבו. עם נסיון במדיטציה- אפשר לראות שכשמחפשים איפה נמצא "אני"- הרי התשובה היחידה האפשרית היא "היכן שנמצאת המודעות שלי"- כלומר: אם אני ממקד את תשומת ליבי בראש- אני מרגיש את העולם מזוית הראיה של הראש. אם אני מתמקד בבטן- הרי אני נמצא בתוך הבטן (או יותר נכון- אני הבטן). עם קצת אימון- אפשר ללמוד להזיז את המיקוד בין איזורי הגוף השונים (אגב- זה בדיוק הרעיון מאחורי ה "breakdance" וה "liquid dance" למרות שמעט מאלה שרוקדים כך יודעים את זה) וכשמבינים ומרגישים באופן סופי את אחדות הכל- אין בעצם הגבלה ואפשר למקד את המודעות גם על דברים שמחוץ לגוף. האינטיליגנציה שמפעילה את הגוף שלי מפעילה גם את שאר היקום כמו שהמוח שלי מפעיל גם את יד ימין וגם את שמאל. מכאן שכמו שאני יכול להזיז את המיקוד מיד ליד על ידי "אי הפרעה" למוח ששולט על שתיהן- כך אפשר להסיט את המיקוד מהגוף הפיזי שמכיל אותי לגוף פיזי של נשר או דוב או עץ שכן המודעות השוכנת בכולנו נובעת מאותו מקור. בתרבויות שמאניות רבות מסופר על יכולת של אנשים לנדוד למרחקים עצומים מבלי התחשבות בגורם הזמן - כמו גם התחברות לחיות שונות ולמידה דרך התבוננות בעולם מזוית הראיה שלהן- וכל זאת מבלי כל תזוזה או שינוי נראה לעין של הגוף הפיזי. הרעיון מאחורי היהפכות לחיות או מסעות אסטרליים איננו שינוי פיזי של הגוף אלא שליטה מלאה בתשומת הלב והמודעות וההבנה העמוקה שהכל אחד. על ידי כך אפשר להסיט את המודעות מהגוף שאנו רגילים לחשוב עליו כ"אני" וליהפך- כלומר לחוות את העולם מתוך כל אחד מאיבריו האחרים של ה"גוף הגדול". nameste וחלומות שקופים, liquidream

Larik

New member
שיאו איזה מפגרת זה מה זה בסיסי

סתאאאאאאאאאםםם תורת הגאיה היא תורה שאומרת שלכל דבר בטבע יש נשמה, וזה כולל את כדור הארץ. התורה הזאת אומרת שהארץ היא אינה גוף דומם שחיים עליו צורות חיים אלה הארץ היא צורת חיים עצמאית והאנשים והחיות הם כמו כדוריות הדם והתאים של הארץ! כמובן שהסברתי את זה על קצה המזלג כי אני בעצמי לא יודע על זה הרבה ואני לא רוצה לתת מידע שגוי (לא יודע אם מה שהסברתי עכשיו זה אכן נכון) אבל מי שרוצה להבין קצת יותר שיראה את הסרט FINAL FANTASY!

כאילו שיו וואו?

תודה על המידע

למעלה