תיאוריה

so be it

New member
תיאוריה

היי, אני %$#%, ואני חנונית. סתם. פעם הייתי חנונית, היום אני פשוט יצור מוזר... והייתי שלוש יחידות מתמטיקה, עד שפרשתי מבצפר.. אז אין לי מושג מה ההגדרה שלי... בטח הרוב די יצחקו, ויתנו עשרות הסברים מתמטיים הגיוניים למה זה לא הגיוני, אבל מילא. תיאוריה ועוד כמה דברים (בתור חנונית הייתי מנתחת המון מצבים): #1 בקשר לצמחונות/שמאלנות/ רדיקליות/ איכפתיות בקרב חנונים (או הקשר שבין חנוניות לגיקיות): רוב החנונים, פרט לאלה שהסתתרו טוב/ היו בחבורות גדולות כבר מגיל צעיר, סבלו מהצקות ברמות כאלה ואחרות, עד התעללות. ברגע שמגיל קטן אתה שם לב לכך שיש צד חלש, צד שסובל, צד מנוצל זה משהו שאתה גדל איתו. אכפתיות אם תצרו לקרוא לזה, או סתם הבחנה וניתוח של הסביבה. בתור אנשים שפוט התעסקו במה שהמיינסטרים התעסק בו, מצאנו שעשועים אחרים, גילינו סקרנות, בדקנו וחקרנו. מצאנו תחביבים שפיתחו לנו את השכל, קראנו, השכלנו חשבנו ושאלנו... זה דבר שהפך את הלימודים לצד חזק שלנו. ואז מגיקים או פריקים, הפכנו לחנונים (אך רובנו לא לחרשנים, יש לציין). התהליך גר םלחלקנו מצד אחד להיות אכפתיים לסביבה, עקב מה שעברנו כילדים, ומפה לדעתי הצמחונות, התרבו בתנועות נוער, ועוד כל מיני, וגם הפכנו ל"פריקים" (שם כללי לכל מה שלא מיינסטרים). #2 מקומות למצוא חנונים אחרים: אני, כמו אחרים, ממליצה בחום על אייקון, ביגור, עולמות ושות'... נכון שכמו שמישהו אמר, התחיל להתנרמל, ויש את כל הפקצותה קטנות, שאוהבות מנגה ואנימה, ונראות כאילו יצאו מחנות ראווה של משהו וורוד ונוצץ. אבל יש גם את ה"יצורים" האמיתיים... ומה באמת עם לערוך מפגש פורום לפו"פ, או בכלל... תעשו שירשור הכרויות... סנימטקים, הפגנות, הרצאות מוזרות, קבוצות שונות ומשונות, תאימנו לא חסר קבוצות, ולא חסרים אנשים... #3 מישהו ראה פעם את הסדרה מספרים, ביד ויקאנד? long live the freaks!!!!!!!

שלום ../images/Emo24.gif ../images/Emo6.gif

אני ראיתי מספרים, לאחרונה התחלתי לראות את זה בצורה קצת יותר קבועה. סדרה חביבה בהחלט. מתמטיקה זה טוב ! (חוץ מסטטיסטיקה, שזה השטן)
אגב, פריקים (כמו שרוב האנשים מגדירים את זה) הפך להיות במיינסטרים, זה מגניב להיות פריק, כך שלהגיד שפריקים זה כל מה שלא מיינסטרים, קצת לא נכון. (תראי כמה כאלו יש, איך זה יכול להיות כל כך רחוק מהמיינסטרים ?) לא נצחק שהיית 3 יחידות ופרשת מבית ספר בגלל שזה לא קשור להיותך חנונית או לא

זה לא מתמטיקה בשבילי

המורה שלי ל-CPP הוא מרצה למתמטיקה באוניברסיטה, שאלנו אותו לגבי סטטיסטיקה והוא אמר שהוא שמח שהוא שכח את זה. כי סטטיסטיקה זה לא דבר ודאי, זה ההפך מודאי. בכל מקרה, סיכמנו את הנושא

chuchi46

New member
להבין- סטטיסטיקה זה לא מתמטיקה

אילו שני סוגי מדעים שונים...

chuchi46

New member
הם קשורים, אבל מתמטיקאי הוא לא

סטטיסטיקן או סטטיסטיקאי או איך שלא אומרים את זה- אדם יכול להיות גאון במתמטיקה אבל לא להבין כלום בסטטיסטיקה... הם אמנם קשורים לאותו הענף, אבל הם נפרדים לגמרי.

MajorWinters

New member
נכון...

אבל גאון מתמטי יכול גם לזכות במדליית פילדס על גילויים בחדוא ולא לדעת כמעט מתמטיקה בדידה (סביר שהוא כן ידע, שניהם קורסים של שנה א', אבל הרעיון ברור)

chuchi46

New member
אני בסך הכל תלמידה בכיתה ט'- אני לא

מבינה את כל המונחים המתמטים האלו...

the new L

New member
מממ

דוגמאות לא טובות... הרי בחדו"א כל הזמן יש תורת הקבוצות... אבל אתה צודק בגדול, מי שמתמחה בגיאומטריה אלגבראית לא בהכרח יבין באנליזה פונקציונלית יותר מידי וכו'

the new L

New member
מתמטיקאי

הוא לא סטטיסטיקאי, אבל סטטיסטיקאי הוא מתמטיקאי.

chuchi46

New member
אבל רק בבסיס המדע הם מתלכדים

אחר כך כל מדע הולך לדרך שונה... סטטיסטיקאי הוא לא מתמטקאי מומחה- מרצה וכאלו... ומתמטיקאי הוא לא סטטיסטיקאי מומחה.

זה בכל תחום ככה

פשוט יש תחומים מספיק רחבים ושימושיים כדי שיהיו אנשים שיתמחו רק בהם, ויש תחומים שפחות אבל סטטיסטיקה היא עדיין מתמטיקה, למרות שהיא מאוד שונה מרוב תחומי המתמטיקה, ובגלל זה אני תמיד טענתי שזה הענף השחור במתמטיקה, ושרק סטטיסטיקאים מבינים אותו

MajorWinters

New member
זו טעות בהגדרות...

כולם מתמטיקאים. כל סטטיסטיקאי, הוא מתמטיקאי. מצד שני אין כזה מקצוע אמיתי שהוא "מתמטיקאי". כפי שאמרת ניקח את אותו מומחה לאנליזה פונקציונלית- הוא לא ממש יודע גיאומטריה אלגברית, והוא לא ממש יודע סטטיסטיקה. זה כמו שהסטטיסטיקאי לא יודע אנליזה פונ' ולא יודע גיאו' אלגברית.

תגובה

כמו שפיזיקה מתחלקת לפיזיקה גרעינית, קוואנטית, אסטרופיזיקה וכו' גם מתמטיקה מתחלקת לענפים: תורת המספרים, אינפי, חדו"א, סטטיסטיקה וכו' סטטיסטיקה היא מתמטיקה, ללא שום ספק, היא אחד התחומים. זה שיש שם סטטיסטיקאי לא אומר שהוא לא מתמטיקאי, גם מדען פיזיקה גרעינית יודע בעיקר את הנושא הזה, והוא עדיין פיזיקאי.

ailag

New member
איפה למצוא חנונים בקרוב?

הממ.. למצוא חנונים אפשר בחנוכה, בקאבום! |פרסומתסמויה, מוהאהא| |אני אנסה להמנע בעתיד. אויש נו, על מי אני עובדת|

למעלה