תיאוריית האינפלציה הקוסמית בצרות

תיאוריית האינפלציה הקוסמית בצרות

מאמר מעניין מאתר הידען, מומלץ לקרוא גם את תגובתם של 33 מדענים העוסקים בנושא, לטענות שמועלות במאמר.

guprnds

Active member
הקישור שהבאת מרתק אבל

הכותרת שבחרת בה צהובה. יש רק מצב אחד שבו תאוריה מדעית מקובלת נמצאת בצרות. המצב הזה הוא סתירה ברורה עם הממצאים התצפיתיים, וכמובן לא זה המצב.
הערה: על מסמך התגובה (המצדד במודלים של אינפלציה) חתומים משמנה ומסולתה של אצולת הפיזיקה העולמית.

אם לא שמת לב זו לא כותרת שאני בחרתי בה

זוהי כותרת המאמר כפי שמופיעה באתר הידען (מאמר שפורסם בסיינטיפיק אמריקן ישראל) אולי פיספסת וקראת רק את מאמר התגובה שהיה הקישור השני בהודעה שלי, הקישור הראשון היה למאמר בעברית.

BigBadWolf

Member
אני חייב להודות שהתאכזבתי גם מהכתבה וגם מהתשובה

הכתבה הראשית בסה"כ כתובה טוב ובצורה מעניינת ומעלה בעיות שבאמת צריך לדון בהן כמו פרדיקציות שמשמשות לברירה בין הרבה אופציות שונות בתוך התאוריה במקום הוכחת התאוריה כולה (כלומר כמעט כל תוצאה תתאים לאיזשהו חלק של מרחב תאוריות דומות).
הבעיה שלי עם המאמר שלאחר שהסבירו בצורה יפה את כל הבעיות עם אינפלציה הם אמרו שלדעתם 'הקפיצה הגדולה' היא תאוריה יותר מוצלחת בלי לתאר את הבעיות הרבות שלה, הגדולה שבהן היא שהייקום מאיץ בגדילתו ולא יקרוס לאחר זמן ארוך כלשהו. הגילוי על האצת הגדילה של הייקום בשנת 1998 די קבר את תאוריית הקפיצה הגדולה שהועלתה לפניכן וחזתה האטה בגדילת היקום.

מאמר התגובה, כפי שהכותבים המקוריים טוענים בצדק, לא מתייחסת לגופו של עניין ומתייחסת לבעיות בתאוריית האינפלציה כדברים פתירים שאין צורך בגללם לחשוב מחדש על הכל. ייתכן שהם צודקים, אבל תמיד טוב להשאיר ראש פתוח ולהסתכל על היטב על הקשיים בתאוריה.

למעלה