תיאוריית היקומים המקבילים (
לעונה 2)

תיאוריית היקומים המקבילים (
לעונה 2)

אז כפי ששמנו לב, לעולם של הסדרה "once upon a time" (או בשמה העברי, "עד עצם היום הזה") ישנם כמה יקומים בהם מפוזרות דמויותינו האהובות. מי שהאמין בעונה הראשונה שקיימים רק שני עולמות (העולם האמיתי וארץ האגדות) טועה בגדול בעונה השנייה ומגלה מימדים חדשים. הנה תמצות קצר ומספר תיאוריות שפיתחתי על העולמות האלה:

ארץ האגדות: ממנה הגיעו רג'ינה, רמפל, שלגיה וכל שאר הדמויות החביבות והנחמדות. מוקד הפגיעה העיקרי של הקללה.
ארץ-לעולם-לא: איפה שנמצאות אמה, אורורה, מולאן, שלגיה, הוק וקורה. ככל הנראה האזור הזה שונה מבחינת זמן יחסית לשאר העולמות (אף אחד לא מתבגר שם, לטענת הוק) וגם כנראה זו הסיבה שהוא לא נפגע מהקללה של רג'ינה. בנוסף, יש סיכוי שארץ-לעולם-לא וארץ האגדות מקושרות זו לזו במרחק הליכה, בגלל שהחבורה של אמה הצליחה להגיע לארמון של שלגיה ופרינס צ'ארמינג אחרי זמן מה שהם הלכו מהמחנה של מולאן (שמוקם כנראה בגבולות של ארץ-לעולם-לא).
ארץ הפלאות: בתיאוריה, יש מצב שהעולם הזה קיים למרות שזה לא ברור לגמרי. אם הוא קיים, רוב הסיכויים שמדובר בעולם שממנו ג'פרסון הגיע במקור. בנוסף, על פי הסיפור המקורי של "אליס בארץ הפלאות", השעה באזור היא תמיד שש בערב כך שכנראה גם להם אין קשר זמן עם ארץ האגדות. כלומר הקללה כנראה לא השפיעה גם עליהם.
העולם של פרנקנשטיין: כשמו כן הוא, העולם ממנו הגיע פרנקנשטיין. עולם ללא קסם. הושפע מהקללה וככל הנראה נמצא גם כן במרחק הליכה מארץ האגדות.

העולם שלנו/סטוריברוק: לכאורה עולם שמנותק לחלוטין מיקומי האגדות, אבל לפי דעתי מדובר בעולם שנמצא על אותו קו עם שאר העולמות, מה שמוביל אותי למסקנה הכללית של החפירה הזאת.

לפי דעתי, היקומים של וואנס אפון אה טיים נמצאים על אותו הציר (ראו שרטוט). לא מדובר בעולמות שמנותקים אחד מהשני, אלא במעיין ארצות/איים שמפורדים במרחק של כמה מאות קילומטרים. לדוגמה, אמה ושלגיה הצליחו לחצות את הגבול מארץ לעולם לא לארץ האגדות וגם הקללה הגיעה לעולם של פרנקנשטיין. הפורטלים האלה שבהם עוברות הדמויות שלנו אינם באמת מעבר בין יקומים, אלא שקולים בעולמנו למעבר מישראל לניו-יורק, למשל.

לסיכום, אמנם זה נראה מורכב, אבל כל היקומים האלה הם למעשה עולם אחד/כמה יקומים שמסודרים על אותו הציר.
תודה רבה ויום נעים.

תיאוריה מעניינת

אבל אם כל העולמות לא רחוקים זה מזה, אך זה שצריך קסם כדי להגיע ממקום למקום?
ג'פרסון משתמש בכובע שלו כדי להביא את ר'גינה לארץ הפלאות וכדי להחזיר את פרנקנשטיין למקומו.
הוק השתמש באפונה הקסומה כדי לעבור לארץ לעולם לא, וראינו שהייתה מערבולת גדולה מאוד בים.
והקללה סחפה את רובם לארץ אחרת רחוקה מאוד מאוד.
וקורה נפלה דרך מראת קסמים למקום לא נודע, החשד הוא ארץ הפלאות.
אמה ופינוקיו עברו בארון מיוחד.
רמפל שמע שמועה על נעליים מיוחדות שמעבירות בין העולמות

בשום מקום לא צויין שהמקום הבטוח של אנשי היער הקסום ששרדו את הקללה היא ארץ לעולם לא. לקפטן הוק יש ספינה, מי יודע כמה אפונות קסם או מה הוא למד במאתיים שנה + שהוא היה בארץ לעולם לא. יש הבדל בין יקומים שמתקיימים על אותו ציר זמן (כמו התיאוריה שיש אלפי כדורי ארץ שהחיים, ובכל כדור החיים שלך שונים כי בחרת במשהו אחר) לבין מקומות שנמצאים באותו עולם אבל רחוקים. למשל בצפון אמריקה יש כמה time zone אבל כולנו באותו הזמן כל הזמן, ובמרחק טיסה / נסיעה. זה לא המצב עם שאר העולמות כפי שאנחנו רואים, כי צריך magical object כדי לעבור מעולם לעולם (כובע, אפונה, נעליים אדומות שהוזכרו בפרק האחרון, ארון קסום). אולי הקללה שינתה את מיקום העולמות ואת יכולת ההגעה בינהם? אולי. אני מניחה שניווכח בהמשך הסדרה.

Shiri from the block

Active member
מסכימה עם כל מה שאמרת
במיוחד בקטע שמעולם לא צוין שאמה סנואו מולאן ואורורה היו בארץ לעולם לא..
וכמו שאמרת, הוק יכול לעבור בין מלא עולמות זה ממש לא אומר שהם עדיין בארץ לעולם לא..
מולאן ואורורה לדעתי היו באזור אחר של עולם האגדות, כמו נגיד.. נקח את מדינת ישראל ונגיד שהקללה לא הגיעה לאילת (סתם דחפתי מקום שמרוכז בסוף הארץ, זה יכול להיות גם צפון)
ולכן הקללה לא הגיע אליהם... אולי העשן הזה לא הגיע כל כך רחוק..
למרותתתתתת, שאם זה תפס את פרנקשטיין (
) זה באמת קצת הזוי..
נראה לי שפשוט יש להם קצת חור בעלילה בקטע הזה..

shirush3

New member

לגבי פרנקשטיין אני גם לא הבנתי איך הוא הגיע
יכול להיות שהעולם שלו גם עבר
או שהוא היה בעולם האגדות הרגיל בזמן של הקללה
בטח יסבירו לנו את זה בהמשך

גם בפרק הקודם לא הבנתי איך הוק עבר מנברלנד

Shiri from the block

Active member
לא בטוחה שיסבירו לנו את זה בהמשך
למרות שזה מעניין ומסקרן לדעת על מי הקללה עבדה ועל מי לא, אבל נראה שמבחינת הסדרה עצמה זה פרט די שולי.. הקללה כבר קרתה, מי שנפל בזה נפל וזהו.. לא נראה לי שיש טעם להרחיב מעבר.
אבל אני אשמח להיווכח טועה בעניין הזה

Y. Welis

New member
אגב סטוריברוק - זה משחק מלים ל-storybook

הוזכר מהיכן הספר של הנרי הגיע? מה המשמעות שלו והאם יש לו תכונות של קסם?

Shiri from the block

Active member
חחח כן נראה לי שזה די מובן ולא, רק הוזכר שMM הביאה להנרי את הספר אבל לא רשום מאיפה זה הגיע אליה... זה כבר באמת מעניין!
נראה לי שעל מנת לעשות שהקללה תיהיה שבירה היה בה סוג של חור פירצה שבו נוצר הספר הזה עם כל העלילות של שלגייה וצ'רמינג,
וככה זה הגיע לMM שהביאה להנרי שהלך לחפש את אמה.
הרי בלי הספר הזה הנרי לא היה הולך לחפש את אמה כל כך מוקדם, בטח לא בגיל 10..

זה סוג של ספוילר לפרק 22 עונה 1

אולי זה גם היה חלק מהתוכנית של ראמפל לגרום לקללה להישבר.. הרי הוא ידע שאחרי 28 שנים זה יקרה.. אולי זה היה כלי שלו לגרום לזה להישבר, הרי הוא זה שבחר את הנרי מכל הילדים בארה"ב להביא לרג'ינה לאמץ..
בקיצור הכל הכל הכל היה חלק מתוכניתו של ראמפל חח, ככה נראה לי לפחות.

התיאוריה האחרונה

שקראתי היא שבאיי איכשהו מוחבר לעולם הקסם, כי הוא כמובן נמצא בארץ לעולם לא, והוא יכול לעבור לעולם האמיתי מתי שבא שלו. הוא כנראה יודע שמרפל חי, ויודע על הקללה והוא זה שכתב את הספר ואיכשהו העביר אותו לMM שהעבירה אותו להנרי. ניל קאסידי הזר המיסתורי מניו יורק וככל הנראה אבא של הנרי. בפרק הראשון של העונה הוא מפיל הטלפון שלו, טלפון שלדגם שלו קוראים צל. פיטר פן איבד את הצל שלו והלך לחפש אותו בבית משפחת דארלינג..... האם ניל קאסידי המיסתורי הוא באיי? פיטר פן? אבא של הנרי?
אך הנרי הצליח לפצח את הסוד של הספר?! אומרים שהעונה נקבל כנראה נקבל המון רמזים עד שבסוף העונה נגלה.

ודרך אגב, ברוק באנגלית זה פלג מים

Shiri from the block

Active member
לדעתי זאת התיאוריה הכי נכונה שיש
למרות שמצד אחד נשמע קצת מופרך שבאיי הוא גם פיטר פן גם אבא של הנרי וגם הבן של ראמפל, אבל לדעתי זה הדבר הכי הגיוני ששמעתי וגם לא קראתי תיאוריות סותרות בנושא..

לא נראה לי

לא נראה לי שביי הועבר לארץ לעולם לא.
כי הפיה הכחולה אמרה לארץ ללא קסם, ויש קסם בנבר לנד.

Shiri from the block

Active member
איזה קסם יש בנבר לנד?
הדבר היחידי שמיוחד בנבר לנד זה שאי אפשר לגדול, אבל חוץ מזה אין שום קסם אחר...

הסבר

באיי ורמפל היו אמורים לעבור למקום ללא קסם. מכיוון שרמפל השתפן ברגע האחרון, באיי עבר לארץ לעולם לא, המקום אליו מגיעים ילדים אבודים. פיטר פן הוא ילד אבוד, שהחליט שהוא לא רוצה לגדול יותר, וככל הנראה ביי החליט שהוא לא רוצה לגדול ולהיות מבוגר אם מבוגרים משקרים לילדים קטנים.

הלדין

New member
פיטר פן מרושע כמעט כמו רמפל...

מדובר בקצת יותר מסירוב להתבגר. מדובר בסירוב כללי וגורף לקבל את החוקים של המבוגרים. ואין לו כל בעיה עם הרג. הוא פשוט לא זוכר אחר כך שהוא הרג מישהו וכך מצפונו זך כשלג. שלא לדבר על האובססיה שלו להוק - פיטר פן אמר במפורש לאוכל... לילדים האבודים לא לגעת בהוק משום שהוא שמור לו. הדבר לא מתיישב עם ביי המצפוני שסולד משפיכות דמים ואפילו כזו יעני רציונלית. אם הם יהפכו את ביי לפיטר פן, הם באמת לא הבינו את הסיפור שלו...

הלכת רחוק מידי

פיטר פן ממש לא מרושע כמו רמפל, הוא אפילו לא מתקרב אליו. אני חייבת לציין שאני לא אוהבת את הדמות של פיטר פן, הבנות שלי עכשיו באובססית פיטר פן, ואנחנו רואים את הסרט בלופ כמה כמה שבועות.
פיטר פן הוא מתבגר, והוא מתנהג כמו מתבגר. לא מקבל את החוקים, ובגיל 14-15 נגיד הגיל של פיטר פן הוא מתנהג כמו התלמידים שלי. מתבגר קלאסי.
את מי פיטר פן הרג? ולא הבנתי את המשפט "פיטר פן אמר במופרש לאוכל.....".
אל תשכח שבסרטים של דיסני הגיבור הוא הטוב והתמים שנלחם ברוע המוחלט, והוק הוא אחד הרעים המוצלחים ביותר של דיסני. עברו שנים מאז שקראתי את הספר, אז אני לא זוכרת אם היו שינויים ואילו.

מכיוון שאנחנו לא יודעים אם פיטר פן הוא באיי, או מה עבר על באיי במאתיים שנה האחרונות. ואל תשכח ששינו המון סיפורים ודמויות. רד הפכה להיות אישה אמיצה וחזקה, וגם סנאו. שתיהן היו דמויות מאוד חלשות וקורבניות בסיפורים. הוק הוא מבוגר, והחיה הוא נסיך שהוטלה עליו קללה, וצ'ארמינג - מי זה בכלל?!? האם הכותבים לא הבינו את כל הסיפורים האלו או פיתחו אותם לדמויות שאנשים יכולים להתחבר ולהזדהות איתם יותר? אני נוטה ללחלק האחרון של המשפט.

הלדין

New member
פיטר פן הוא ילד קטן...

נאמר בספר שכל שיני החלב שלו עדיין במקומן. המשפט הלא מובן היה שפיטר פן אומר לילדים האבודים לשמור לעצמו את הוק כמו שוולדמורט אומר לאוכלי המוות לשמור לעצמו את הארי. זה הפתיע אותי בקריאה החוזרת של הספר. נרמז בספר שהוא מדלל ילדים שגדלו מעבר למידותיהם וכך שומר על הילדים האבודים כפי שהוא רוצה שהם יהיו. אין לו לב והדבר נכתב בספר. הוא, בפירוש, אמר שהוא מתחלחל מהרעיון שהוא יהיה מבוגר משעמם כמו מר דרלינג ולכן הוא מסרב להתבגר. במהלך הקרב הראשון עם הפיראטים בספר נאמר שכל מעשה אכזריות עבור פיטר פן הוא מעשה האכזריות הראשון שלו. היות והם לא נפלו באחת המלכודות הקלאסיות לקוראי פרנקשטיין - למפלצת עצמה אין שם. פרנקשטיין הוא שמו של המדען שיצר את המפלצת. אני מניח שהם יבצעו תחקיר מקיף לפני שהם יבחרו את הגירסה המתאימה להם. לפי "פיטר פן: הגירסה המוערת", פיטר פן הוא, במקור, הנבל של הספר וקפטן הוק הוסף מסיבות טכניות... (מדובר במחזה תיאטרון במקור.)

למעלה^^ובפנים

מעניין באמת באיזה גרסה הם יבחרו.
בנתיים אני מרוצה מהבחירות הלא קונבנציונליות שלהם, אני ממש מקווה שבאיי לא פיטר פן (למרות שמאוד מאוד הגיוני שכן), אבל אני עוד יותר מקווה שהוא לא אבא של הנרי.

למעלה