תיאטרון בובות וקיבוצים - מי מכיר?

תיאטרון בובות וקיבוצים - מי מכיר?

שלום לכם, האם אתם מכירים בובנאים/בובנאיות אשר מן הקיבוץ? האם אתם מכירים תיאטרון בובות שפעלו מתוך קבוצים היום או בעבר? אם כן, אשמח לקבל פיסות מידע. ולמה לי? תשובה: פרוייקט של מרכז תיאטרון בובות (רמז: קשור לפתיחת התערוכה של הונזו וליום הבובנאות הבינלאומי) תודה מראש. אילן

גליתוי

New member
הי אילן

אני אמנם חיה בקיבוץ עשר שנים ועושה תאטרון בובות, אבל אני מניחה שאתה מחפש משהו יותר שורשי ואוטנטי לקיבוץ. באזורי שמעתי על קבוצה בשדה אליהו, ועל יוצר בניר דוד, אוכל לברר קצת יותר פרטים במידה וזה מה שאתה מחפש...

הי גלית, תודה ודווקא לא...

אנחנו עושים "עבודת שורשים" אבל מחפשים גם בובנאים עכשוויים. אז מה אם לא נולדת על הגורן בליל לבנה? לגבי קיבוץ ניר אליהו - זוהי ואלרי שיקלי ותיאטרון "קשת בענן", ואלרי מלמדת בביה"ס לאמנות תיאטרון הבובות בחולון. ובניר דוד גר יאיר נשר שיחד עם זוגתו סילביה ז"ל הופיע למעלה מ-40 שנה בחו"ל. סילביה נפטרה לפני שנתיים ויאיר העביר את כל האוסף הבובות העצום שלהם - למוזיאון לאמנות תיאטרון הבובות. חלק קטן האוסף מוצג אצלינו מאז הפסטיבל האחרון. במסגרת התערוכה מוצג גם סרט שעשינו עליו ועל הטכניקות המיוחדות של תיאטרון הצלליות שפיתח, יחד עם סילביה. אני אשמח אם תוכלי לשלוח אלי תמונה טובה שלך עם הבובות וכמה מילים על העבודה שלך. ביום הבובנאות אנחנו נציג תערוכונת של תמונות ואנקדוטות על בובנאים בקיבוצים בכל הזמנים, בצמוד לתערוכה המרכזית שתוקדש להונזו. נשמח שגם את תהיי מיוצגת שם. מאיזה קיבוץ את? המייל שלי: [email protected]

אהה. התבלבלתי בין ניר אליהו ושדה אליהו

בשדה אליהו יש את "תיאטרון השכנות". אני בקשר איתם.

גליתוי

New member
תודה אילן!

כנראה שלא הצלחתי לחדש... ואני מקיבוץ כפר רופין, אשלח לך תמונה בצירוף כמה מילים.

למעלה