תיאטרון ציור

גליתוי

New member
תיאטרון ציור

רציתי לשתף אתכם בנסיון נחמד שלי השבוע להציג תוך כדי ציור. בחרתי באהרון והעפרון הסגול, שבו אהרון מצייר את הסיפור שלו וציירתי את זה לפני הילדים תוך כדי ציור הדמות של אהרון מדברת איתי ועם החיות והדמויות בקירקס, כי בחרתי בסיפור על אהרון שמבקר בקירקס. הילדים היו מרותקים באותה המידה בה הם מרותקים לתיאטרון הבובות שאליו הם כבר רגילים. אז מי שיודע לצייר, מומלץ לנסות!חיברתי את זה ליום העצמאות דרך טיול בקו בארץ, הר ,מישור,ים וכו' ואת הדיקלום המקסים של דתיה על טיול בארץ שהוא גם טיול על הגוף...

מסכים לחלוטין../images/Emo70.gif

זה רעיון שראיתי במו עיני עוד לפני שנים עד כמה הוא מרתק ומעניין ( לא ממש הבנתי עם אהרון היה בובה אבל אם כן שילוב פצצה בעיני ) ובאמת לא יכול להיות סיפור מתאים יותר מ "אהרון והעיפרון הסגול " לשילוב זה. כשהייתי בן 13 הצטרפתי כשחקן אורח למופע לילדים שהועלה בשבתות ב " תיאטרון הסימטה " ביפו למופע קראו: " יונת מספרת סיפורים " המופע היה בנוי מסיפורי ושירי ילדים של לאה גולדברג, מירים ילן שטקליס, יהונתן גפן ועוד ומסיפורי עם ואגדות שהומחשו בצורות שונות יונת סיפרה את הסיפורים והמחישה במוסיקה ותנועה אני כמובן הייתי אחראי על קטעי המשחק... והיה גם צייר ששמו אם אינני טועה היה עמיחי שצייר את ההתרחשויות בחלק מהסיפורים והשירים שהוצגו תוך כדי אחד הקטעים המופלאים בהם הייתי מביט מהצד בהנאה גדולה היה בסיפור: " הפר פרדיננד " תגובות הילדים וההורים לשילוב הציור היו מדהימות, הם אכן בלעו בשקיקה כל מילה שנאמרה יחד עם כל ציור שממש העביר אותם ואותי למקום ההתרחשות. תודה על השיתוף קיבלתי את המייל - מתנצל שלא הגבתי המווווווווון לחץ וללא שניה פנויה אבל תודה רבה מכל ה
על ההתענינות, האכפתיות והדאגה

shir300

New member
מקסים

איזה יופי של רעיון וכל כך מתאים לסיפור. אני זוכרת את אהרן בחיבה למרות שכילדה הוא נהג להפחיד אותי משום מה... סיפור מקסים. פשטות הקו וכמה הבעה יש בו.. אני אוהבת את השפה המינימליסטית הזו..

Inbal Amar

New member
איזה יופי גלית

נשמע מהנה, חוויתי ומעשיר. השתמשת בגליונות נייר או לוח ?

גליתוי

New member
שמחתי לשתף אתכם!!

זה נורא כייף לנסות משהו חדש, למרות שזה נורא מלחיץ בהתחלה... עינבל, השתמשתי בגיליונות בריסטול אותם תליתי על לוח שעם. ואחרי הציור השארתי אותם לילדים בגן שיוכלו להוסיף ציוררים משלהם. ודודי, את אהרון הכנתי מנייר ועשיתי בובת אצבע קטנה אותה הצמדתי לאצבע עם גומיה. שיר, גם אני מאוד אוהבת את הספר, את הרעיון, הפשטות ו...המקום שהוא משאיר לדמיון. תודה לכם על התגובות!

feyoula

New member
ממש מגניב. מזכיר לי את ה"מפגשים" שלי

שהרבה פעמים גולשים מהעיסוק בבובות עצמן לדברים אחרים כולל דקלומים וציורים וזה באמת עובד מעולה אבל אני מודה שדבר כזה עוד לא ניסיתי. אגב, כשהייתי קטנה ממש אהבתי את אהרון והעיפרון הסגול!! זה אחלה סיפור... גם אהבתי את החיבור של הקו לטיול בארץ. לפעמים כשיש רעיון חדש, החלק הזה של חיבור כל הפרטים הקטנים הוא הקריטי, אפילו שהרעיון עצמו יכול להיות גאוני. והחיבור כאן ממש מוצלח... איזה יופי!

למעלה