תיאלנד

תיאלנד

שלום רב! חברותיי ואני (בנות 21) מעוניינות לנסוע לטיול בתיאלנד בסוף ינואר. הבנתי שעלינו לבצע מספר חיסונים. יש לי מספר שאלות בירוקטיות שאשמח אם תוכל לסייע לי במתן תשובות. 1. מהם החיסונים שעלינו לעשות? 2. מהם מרווחי הזמן שאותם יש לקחת בין חיסון לחיסון? 3. היכן מתבצעים החיסונים? האם החיסונים חייבים להתבצע במקום המגורים או בכל מקום בארץ ללא קשר למקום המגורים? 4. האם יש צורך בהוצאת טפסים מסויימים? תודה רבה :)

תשובה

שלום רב ! לא ציינת לכמה זמן אתן מתכוונות לנסוע ? בגדול, צריך להיות מחוסנים נגד טטנוס, טיפוס הבטן, צהבות A ו-B ופוליו. בנוסף, במידה ואתן נוסעות לתקופה ממושכת יותר (מעל חודש) - יש להתחסן גם נגד קדחת המוח היפנית. מומלץ לגשת לאחת ממרפאות מטיילים ע"פ בחירתכן ~ כחודש לפני הנסיעה. שם תקבלו יעוץ רופא מפורט לגבי החיסונים ואופן המתן שלהם וגם תקבלו זריקות במידה וצריך במקום. התהליך לא דורש שום ביורוקרטיה,שום טפסים מראש - אתן פשוט קוצעות תור ומגיעות. במקום תצטרכו למלא שאלון אודות מצב בריאותכן וזהו. אתן חופשיות לבחור כל מרפאת מטיילים - לאן שיותר נוח לכן להגיע (פרטים לגבי המרפאה שלנו - למטה). כל קופות החולים מחזירות חלק גדול מההוצאות שלכם עבור היעוץ והחיסונים שתקבלו. בהצלחה ! בברכה ובכבוד רב, דר' יבגני קצמן, היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) ביה"ח איכילוב, מרכז רפואי תל-אביב 03-6973498 שלוחה 2

os0319

New member
שאלה דומה עם תוספות.

אנחנו זוג שנוסעים לירח דבר שניו זילנד. בדרך אנחנו עוצרים שבועיים (קצת פחות) בתילאנד. האם ממש חייבים חיסונים? גם לתקופה קצרה? (שנינו מפחדים ממחטים :( ) איפה יש מרפאות בירושלים? והאם יש השפעות אחרי החיסונים? אנחנו מתחתנים שבוע וחצי לפני הטיסה וממש ,אבל ממש לא בא לנו להיות חולים ועם תופעות בחתונה.

למעלה