תיבול קבב והמבורגר

starlit

New member
תיבול קבב והמבורגר

אני מארגן ארוחה משפחתית על האש והחלטתי להשקיע ..... אני מחפש מתכון ראוי לתיבול בשרים לקציצות קבב טלה וקציצות המבורגר. אשמח לקבל רעיונות. תודה !
 

bali

New member
מנהל
אז ככה

המבורגר מבשר טוב לדעתי צריך לתבל רק במלח ופלפל. הטעם החשוב הוא הבשר וקצת שומן (אפשר שומן כבש אם אוהבים). בקבבים לעומת זאת - אני מתבלת בהרבה פטרוזיליה קצוצה דק דק, בצל קצוץ דק דק, קצת כמון טחון, מלח ופלפל. מי שאוהב כוסברה אפשר חצי פטרוזיליה חצי כוסברה. אם אוהבים חריף אפשר לשים גם פפריקה חריפה. אפשר גם להוסיף חופן נאה של צנוברים קלויים לתערובת. ולא לשכוח להגיש עם טחינה ירוקה.
 

קוביקו68

New member
כמה דברים לגבי

בשר טחון. המבורגר וקבב: היחס הוא כ-8 גר' מלח לכל ק"ג בשר ו-4 גר' פלפל שחור. ההבדל הוא שבהמבורגר יש להשתמש בבצל שאודה בשמן בעוד בקבב משתמשים בבצל טרי.פלוס 2 גר' של אבקת סודה לשתיה לכל ק"ג בשר.בקבב אשתמש בפטרוזיליה קצוצה וימבה שום. חשוב לעבד את הבשר היטב (ללוש) ולקרר כשעתיים לפני שימוש. בקבב כבש אשתמש גם בקינמון טחון,פלפל אנגלי.....
 

Master Stav

New member
חתיכת נוסחה .....

איכשהו אני לא מהמודדים במדוייק גרמים וכאלו ובכל זאת ..... מעבר לכך ....וואלה הקבבים בהחלט ילכו טוב עם פטרוזיליה ו/או כוסברה וימבשום ....
וההמבורגרים ....תלוי מאיזה נתח אבל בגדול מצטרף לדעתה של באלי ולאחר ניסוי בשבת האחרונה הוך על מלח ופלפל בלבד
 

bali

New member
מנהל
יששששש! שכנעתי גם אותך! ../images/Emo13.gif

 

starlit

New member
תודה לכל המגיבים

הבנתי פחות או יותר את הרעיון, אני מקוה שיצליח לי.
תודה .
 

taypan

New member
בנוגע לבצל ולשיפור ענק בטעם...

נסה במקום לקצוץ את הבצל, לגרת אותו בפומפיה, את "התוצרת" לסחוט ואת הבצל הסחוט להוסיף לתערובת הבשר/שום/פטרוזיליה (ואני מעדיף להוסיף כמה זרעים כתושים של כוסברה). עדיין לא להוסיף מלח פילפל / לא ליזרוק את הנוזלים מהבצל. תן לתערובת לנוח בקערה מכוסה בניילון נצמד לכמה שעות. תבל במלח/פילפל. הכן קציצות/שיפודים, ובמהלך הצלייה פשוט תמרח על הקבבים/המבורגרים/עופות/...(נראה לי שהעיקרון מובן) את הנוזל של הבצל ההבדל בטעם הוא מדהים. בהצלחה
 

יויו13

New member
לתיבול קבב בסגנון מיזרחי אני

ממליץ על התערובת של חינוואי , קניתי לפני כמה ימים בקרליבך , מצוין בתוספת פטרוזליה ובצל טרי קצוץ.
 

Master Stav

New member
מממממ

אני לא אוהב את התערובות של חינוואי ... מעדיף לעשות בלנד עצמי מנסיון איכשהו יוצא תמיד טוב יותר אבל אין ספק ששמו הולך לפניו כך ש....על טעם וריח לא אתווכח
 

פוקסי99

New member
כך אני מכין קבב

לא תמיד התיבול בא להשביח את הטעם לעיתים תיבול בא להסתיר איכות נמוכה של הבשר ולחפות על טעם לוואי(ראה נקניקים זולים) כאשר משתמשים בבשר איכותי כמה שפחות תיבול טוב יותר לתת לטעם הטבעי של הבשר לשלוט ולא להפך ולכן אני בהרבה מקרים משתמש רק במלח ומעט פלפל שחור גרוס כל טוב פוקסי
 
תיבול קבב והמבורגר

לגבי קבב אני ממליץ להיכנס לאתר שלי gitai.co.il במתכונים יש מתכון לקבב לגבי המבורגר הבסיס בהמבורגר הוא קודם כל איכות הבשר ויחס נכון של בשר ושומן המבורגר מתבלים בפלפל שחור ומלח בילבד ניתן להוסיף קצת רוטב טריאקי וקצת בצל מטוגן צריך בהמבורגר כ 23 אחוז שומן
 

א פרח

New member
אצלי זה כך

את הבשר טוחנת בעצמי, רוכשת נתחים גדולים של בשר וטוחנת לבד. להמבורגר לא מוסיפה טיבול בכלל, בכל מקרה בלחמניה יחד עם הירקות (סימלי כמובן) והרטבים אין צורך בטיבול נוסף. לקבב מוסיפה בצל טרי מגורר וסחוט, הרבה ירק פטרוזליה וכוסברה או רק אחד מהם, מלח, פילפל וכמון מעט סודה, אם יש אז טוחנת גם שומן כבש פנימה או מוסיפה שמאלץ בייתי לשה היטב מעמידה למנוחה למס' שעות במקרר ואז מקבבת. ובתיאבון.
 
למעלה