תיבת פנדורה או לא?

תיבת פנדורה או לא?

היי לכולם :)
אני בת 21, לפני כשנה יצאתי מקשר של כמעט 4 שנים. המון עליות ומורדות, בעיקר מבחינת בעיות אמון שהבחור יצר. הוא לא בגד בי, אבל היו כל מיני הסתרות וחצאי-אמת. נפרדנו וחזרנו כמה פעמים עד שהבנתי שאהבה לא תמיד מספיקה ומנצחת, וצריך לדעת מתי להפסיק ומתי הקשר לא בריא. המשכתי הלאה וטוב לי, אני במקום אחר עכשיו.
יש לי חבר חדש ומקסים. יש בנינו כימיה מצויינת, משיכה, כבוד הדדי והרבה אהבה. אנחנו ביחד רק חודשיים, אבל מרגישים כאילו מכירים שנים. נפגשים באופן יומיומי, שיחות ארוכות עד הבוקר, חיבור מדהים. אני החברה הרצינית הראשונה שלו, והבחורה הראשונה שהוא אהב. הוא היה עם מס' בנות, אבל לטענתו הוא לא אהב אף אחת מהן וכולן היו נטו בשביל סקס. לא שכבנו, הוא נורא מכבד ולא לוחץ ומוכן לחכות.
היום גיליתי ששלושה ימים בלבד לאחר שנהיינו ביחד, הוא דיבר עם אחת מהבחורות שהוא היה איתן ובקש שתבוא אליו, בלילה. כשברור לה ולו מה הוא רוצה ומחפש ממנה. מסיבות כלשהן היא לא יכלה להגיע, הם לא נפגשו ולא דברו יותר לאחר מכן, עד כמה שאני יודעת. רק לפני חודש בערך היא ראתה אותו ברחוב, שלחה לו הודעה שטוב לראות אותו, הוא לא ענה לה.
לא ניסיתי ליצור דרמה, הרגשתי שאני חייבת זמן לעצמי כדי לנסות להבין מאיפה זה הגיע, ולמה אחרי שכבר הגדרנו את עצמנו הוא חיפש מישהי אחרת. קמתי, הזמנתי מונית בשקט וברוגע, בלי לעורר מהומה. הוא התקשר והתחיל לבכות בטלפון, לא רציתי שהוא ישאר במצוקה כזאת מבלי שתהיה לו הזדמנות לתת הסברים, אז ביקשתי מהמונית לעשות אחורה פנה וחזרתי כדי שנדבר פנים מול פנים. הבן אדם השתטח על הרצפה באמצע הרחוב, בכה את נשמתו. כנראה זה השפיע עליו באופן פיזי, הוא הקיא. אמרתי לו שנעלה הביתה ונדבר כמו שצריך, לא באמצע הרחוב. הוא אמר שזו תיבת פנדורה והסביר שזה קרה ימים ספורים לאחר שנהיינו ביחד, בתקופה שהוא לא ידע שהקשר יתפתח לעוצמות כאלה ושהוא יאהב אותי ככה, עד מצב של דמעות ופחד כזה מלאבד אותי. הוא התחנן שאני לא אאבד את האמון בו, שאני אתן לו הזדמנות נוספת.
במשך כל השיחה הוא בכה נורא ואמר שהוא בחיים לא הרגיש עם אף אחת אחרת כמו שהוא הרגיש איתי, ושהוא באמת אוהב אותי ורואה איתי עתיד משותף. בחרתי לתת לו הזדמנות אחרונה, שאם האמון יתערער אחריה- אין דרך חזרה.
חזרתי הביתה ואני מעורערת ומהורהרת, מחפשת דעה אובייקטיבית וכנה על הסיטואציה, והאם זה לגיטימי איכשהו שבחור שיש לו חברה, גם אם זו תקופה קצרה, ינסה לסדר לעצמו פגישה עם מישהי מהעבר באמצע הלילה? זה נחשב לבגידה? ומכיוון שזה לא התממש- נסיון בגידה?
אני עברתי משברי אמון עם האקס שלי, יודעת עד כמה זה הופך את הקשר ללא כיף ומגעיל, לא משנה כמה מנסים לטייח את זה. אני מפחדת לעבור את זה עוד פעם, לא רוצה ולא מוכנה. צריכה את דעתכם הכנה
תודה ושבת שלום

לא אוהבת את הדראמות האלו

יאללה בכה, הקיא, התחנן
מה זה השטויות האלו.
אולי הייתי יכולה להבין את הטיעון שלו שהוא עוד לא היה סגור על הקשר שלכם 3 ימים אחרי שהתחלתם, רק מה- גם אם הייתי מבינה את זה, ברגע שזה נודע לי כבר לא הייתי מוכנה להיות איתו, כי משהו שם התלכלך ונדפק. זה אל חזור מבחינתי הדברים האלו.
בקיצור, העצה שלי היא זו: דפדפי ותמשיכי הלאה, את ממש לא צריכה אותו (ואת נשמעת לי בחורה על הכיפק, בוגרת, טובה, רהוטה, חכמה. תאמיני לי שאני לא אומרת דברים כאלו לכל אחד).
יכאב לך שבוע, אחר כך יעבור. באחריות מלאה של זאבה קשישה שגילה כפול מגילך.

לא הרגשה נעימה

אבל תכלס, בתקופה של תחילת הקשר איתך, בלי לדעת לאן זה הולך ובלי סקס, זה מאוד אנושי להתקשר ליזיז/ה מהעבר.

לדעתי ההתנהגות שלו מראה מעל לכל ספק שהוא מצטער על כך.

עצה שלי, שחררי ואל תתעסקי בזה יותר.
זה היה מזמן ומאז קרו הרבה דברים שמראים שהוא לגמרי איתך.
תחיי את ההווה ולא את העבר.

רואה 6 6

New member
אוייש,הוא מגזים.כמה רוח וצילצולים...

לא'ידעת,ההתנהגות שלו לא רציונלית ולא יציבה. זה יותר משמעותי בעיניי מהפגישה שלו עם ההיא...

Another Girl

New member
גם אני לא מחובבות הדרמה

בעיניי זו טקטיקה שנועדה ליצור ריגשי ורחמים אצל הצד השני במקום להתמקד בבגרות בעניין שעל הפרק. במקרה שלו זה נשמע כבר על גבול המוגזם והפאתטי (טורן אוף לפנים, אפילו).

מה אגיד לך, שהייתי עוברת על זה לסדר היום? אולי פעם, בתקופות פחות טובות שלי. כיום ברור לי שחוסר ביטחון או לא - יש דברים שלא עושים כשנכנסים רשמית למערכת יחסים, ואני מאמינה שאת מבינה את זה גם.

מצד שני, אני מאמינה שבהתחשב בגיל הצעיר שלך זו בכל מקרה לא תהיה מערכת היחסים האחרונה שלך. אולי זה פשוט יאיץ את סופה הידוע מראש גם ככה.

lee145

New member
השאלה הנשאלת היא, אם הוא לא מסוגל להיות נאמן

לך שלושה ימים בלבד לאחר שהגדרתם את עצמכם כבני זוג, את באמת חושבת שהוא יהיה מסוגל להיות נאמן לך לאחר שנים רבות יחדיו?

דרמה קווין

איכס.
גם אם לא בטוחים בקשר, לא מזמינים בחורה להזדיין איתך.
נשמע תירוץ עלוב ומכוער.
האם את מוכנה לסלוח? האם לטעמך הוא לא ייחזור על הסיטואציה?

hamudik

New member
כמו שאמרת, לפעמים אהבה לא מספיקה

לדעתי הבחור לא יציב ולא יודע מה הוא רוצה. אין ספק שהוא אוהב אותך אבל ההתנהגות שלו פשוט מגעילה וכמו שאמרו - מעידה על משהו מאוד בעייתי.

הוא סיפר לך בעצמו או שגילית את זה במקרה?

קרה

3 ימים אחרי שהתחלתם לצאת.
זה לא בסדר, אבל יש כאן קצת תחום אפור.
הייתי ממשיכה בקשר בזהירות מסויימת, אבל לא זהירות שתחנוק ותהרוס את הקשר.

נשמע שמאוד מאוד מעוניין בך, ולאור הנסיבות מכיוון שזה היה רק תחילת קשר, לא קרה שום דבר כן הייתי ממשיכה במערכת היחסים.

איך זה נודע לך?

קריסטה

New member
אני רוצה להבין

מה זאת בדיוק "הגדרת היחסים" עליה את מדברת.
האם זה אחרי שדיברתם על זה ושניכם החלטתם שאתם ביחד רשמית?
אם כן, בגידה לכל דבר והייתי הולכת.
זה שהוא לא ידע לאן הקשר הולך לא רלוונטי - עוד יהיו לכם תקופות רעות וקשות. גם אז הוא ירגיש שזה בסדר להזמין מישהי כי בטח תיפרדו?

אם זה אומר רק שהחלטתם לנסות לראות אם הולך, דייט/שניים בלי איזו הגדרה רשמית, הייתי אומרת שזה נסלח אבל עם 7 עיניים עליו ועל ההתנהגות שלו.

דווקא אני מסכימה איתה כאן

ה"שיחה" הזו היא סוג של הסכם.
ולא, היא לא אידיוטית, כי הסכמים עוזרים לנו לדעת מה החוקים ומה ההתנהלות המצופה מאיתנו.

אם סיכמתי עם הבחור שאני יוצאת איתו שאנחנו "ביחד" וזה אומר שאנחנו לא יוצאים עם אחרים (וגם לא נכנסים עם אחרים..) ואז אני מתקשרת להזמין יזיז שלי- אז הפרתי את החוזה.
אם לא היה שום חוזה ושום שיחה ורק בראש שלי היו ציפיות לבלעדיות-
אבל לא אצלו- אז זה שונה לגמרי.

אייבורי

New member
אני חושב אחרת

יחסים הם בעצם חוזה ריגשי
הם לא יכולים להתקיים תחת חוזה רציונלי מילולי.
תכף יתחילו להחתים חוזה בתחילת הקשר.

אני אומר, יחסים זה דבר שמתהווה שנולד ומתפתח
דבר שני
תחשבי על השיחה הבאה
אז אנחנו זוג?
כן!

אבל הפרשנות למהו זוג נשארת עלומה.

אבל אתה מסכים איתי

שיש הבדל בין החוזה הרגשי בתחילת קשר, ממש ממש בהתחלה ובין אחרי שנה של ״יחד״?

אגב, אני כן מגדירה בדיוק מה אומר ״זוג״, מה הציפיות שלי, מה חוקי הבלעדיות המינית. פשוט כי אני לא קוראת מחשבות ואין לי רצון לפגוע באף אחד..

אייבורי

New member
בוודאי שיש הבדל

לכן בתחילת קשר זה לגמרי נסלח
ואחרי שנה של קשר ריגשי עמוק, זה בלתי נסבל.

ואם את מגדירה היטב מהו זוג, הרי את חריגה יחסית לשאר
[מצד שני את גם קצת יותר מבוגרת מהן]

אוגלה

New member
אידיוטי להחריד.

אבל אם כבר הייתה שיחה כזו, צריך לכבד את הסיכומים שלה.

קריסטה

New member
אבל השיחה נעשתה, כך היא אמרה

אז אני רוצה לדעת מה היה בשיחה.
לגבי האידיוטיות - אולי, אבל גם להמשיך לצאת עם בן אדם בלי לדעת האם בשבילו זהו קשר בלעדי או לא זה גם לא נעים במיוחד.
איך מבהירים את הנקודה הזאת בלי מילים? אני לא יודעת.

אייבורי

New member
אין ספק תיבת פנדורה

הבאתם רוע וצער לעולם.

אני אומר, מה למדנו מזה?

רמז:
יחסים נקבעים לא ע"פ שיחה
מיניות היא חלק קריטי ביחסים.
דרמות השתטחות על קברי אספלט - זה דוחה ועלוב
לא לעשות דרמות -זה לא לקחת מונית בשושו ולהעלם.
וחטטנות בדברים של אחרים - מביאה רק צרות.

אלמוג153

New member
משתטח על הרצפה? בוכה כמו ילד?

את צריכה חבר לא סמרטוט. סצנות כאלה בעייתיות ומסוכנות ועלולות להעיד על מצב נפשי ירוד וחוסר ביטחון של הבחור. אני לא בטוח שזה האיש שצריך להיות בחייך וזה עוד לפני שהתייחסתי למקרה ההזמנה

שלום

אם עשה מעשה אינטימי עם אחרת אחרי שכבר עשיתם מעשה אינטימי מתוך אהבה, זאת בגידה. אם עשית אתו מעשה אינטימי מתוך אהבה, ואחר-כך שה או ניסה לעשות מעשה אינטימי עם אחרת, בגד ועליך לעזבו לפחות כידידה. ניכר מהתנהגותו שהוא אוהב אותך, ולכן כדאי להשקיע בקשר הזה.

למעלה