תיהיה לגבי הורמון הגדילהGH ופחמימות בזמן שינה

InfoLook4

New member
תיהיה לגבי הורמון הגדילהGH ופחמימות בזמן שינה

שלום! לפני הכל אגיד שאני לא מבין גדול בתזונה אבל מתעניין ולומד ומכאן באה השאלה הבאה.. קראת בכמה מקומות שארוחה עתירת פחמימות לפני השינה מונעת\מקטינה את פעילות הורמון הגדילה GH בזמן השינה (עד כאן אם יש מאמר שיסתור זאת נפתרה הדילמה) התיהיה היא כזאת, אם בארוחה האחרונה לפני השינה (שעה שעתיים) נצרוך פחמימה פשוטה כגון סוכר ענבים, בשילוב חלבון ושומן איכותי אז למעשה נמנע מצב של פירוק פחמימות בגוף בזמן השינה?, מה שאני מנסה להבין כאן זה שאולי עדיף בארוחה האחרונה ביום להעדיף דווקא פחמימה פשוטה בעלת אינדקס גליקמי גובה שכן אולי בנוסף תעזור להרדם בלילה שכן היא תגרום להקפצה של רמות הסוכר בדם ולאחר מכן לצניחה שמביאה איתה תחושת עייפות..? אשמח לדעות בעניין ואף למאמרים סותרים \ תומכים תודה מראש.
 

InfoLook4

New member
אבהיר...

עובדה:אכילה מרובה של פחמימות לפני השינה מקטינה את הפרשת הורמון הגדילה הGH במשך הלילה שאלה1:האם השלמת כמות הפחמימות היומית בעזרת פחמימות "מהירות" (סוכר ענבים\סילאן לדוגמא) בארוחה אחרונה ביום (כשעה שעתיים לפני השינה) תגרום לכך שלא יהיה לנו פירוק פחמימות במשך הלילה וכך לא תיהיה הפרעה לפעילות הורמון הGH שאלה2:האם יש השפעה שלילית כלשהיא על אכילת פחמימות "מהירות" לפני שינה ? לדוגמא ידוע שפחמימות כאלו גורמות לקפיצת סוכר שלאחריה נפילה שאולי תגרום לתחושת עייפות ותעזור למתאמן להירדם בלילה? (סתם השערה) או אם יש בעיה של אכילת פחמימות מהירות עם כל הכמות היומית של השומן האיכותי בארוחה האחרונה ליום (מי אמר טחינה עם סילאן?)
 

tommythecat

New member
עדיין לא ברור

1. אתה יכול לבסס את ה"עובדה" הזו? כלומר, אני יכול עכשיו לכתוב הודעה ארוכה על השפעות האכילה לפני השינה על המאזן ההורמונלי, אבל אני פשוט לא רוצה. 2. מה הקשר? 3. מה הקשר? במיוחד כשאתה פתאום מספר לנו שאתה מתכוון לאכול שומן יחד עם הפחמימות, וכך להוריד את האינדקס הגליקמי שלהן. יוסי
 
למעלה