תיווי של מנגינה מוקלטת

גאנדAלף

New member
תיווי של מנגינה מוקלטת

כמה ימים מתרוצצת לי בראש מנגינה חדשה, ואני רוצה לרשום אותה בתווים. כדי שיהיה לי קל לרשום את התווים, הקלטתי אותה במחשב. הבעיה היא שאני לא מצליח להגיע לתווים המדוייקים שיניבו את התוצאה המדוייקת אותה אני מחפש, ואני לא רוצה להתפשר על "בערך". איך אני יכול לדעת באיזה סולם לבחור, ומתי להחליף אותו, זמנית, אם בכלל? הנה קובץ קול של המנגינה, בסגנון ימי-הביניים, עם השראה קלה (ובלתי-מודעת, בהסתכלות לאחור) מהסגנון של Gentle Giant. בנקודה 0:51 אמור להיכנס קטע קישור, שעדיין לא גיבשתי סופית.

meandmeandme

New member
אה.. לא משנה.. פועל לי..

קודם כל אני צריך להגיד שזה קצת הצחיק אותי
סורי... אבל זה משעשע שכזה..
אממ.. מה שאלת? איך להכניס את זה לתווים? זה נשמע יחסית פשוט. זה לא נשמע כאילו יש חריגה מתבנית של 4\4 חוץ מאולי לקראת הסוף אבל נראה לי שזה רק בגלל שהתבלבלת. אממ.. אם אתה יודע תווים זה לא צריך להיות לך בעיה. אם אתה לא יודע אז תוריד תוכנה בסגנון Guitar Pro (יש להם אתר עם דמו של 24 תיבות וקאזה יש פרוצים) ותשחק עם הצלילים עד שזה יצא אותו דבר, או לפחות דומה. אל תתיאש זה יכול להיות מתסכל אם זו פעם ראשונה שאתה מתעסק אם תווים. אתה יכול גם לשלוח את זה למשיהו שמוכן לכתוב את זה בתווים עבורך, אז אתה יכול לחפש. אתה יודע לנגן על משהו נכון??

גאנדAלף

New member
פסנתר, Whistle אירי, חלילית, מפוחית

אוקרינה (למרות שזה לא נחשב...), ולאחרונה גם מקלדת של Casio. אני מצליח, לאט לאט ובמאמץ, להעלות את המנגינה על הכתב (או על ה-Eכתב
). אבל עדיין, באופן עקרוני - כשיש מנגינה מסויימת, איך אני יודע באיזה סולם לכתוב אותה?

orbiti

New member
זאת שאלה חשובה למדי

ואני גם מתלבט בה די הרבה כשאני מנסה לכתוב מוזיקה. באופן עקרוני התהליך אצלי הוא די אקראי - אני מתחיל לאלתר מנגינה בסולם כלשהו, וכשאני תופס משהו שאני אוהב אני בד"כ משאיר אותו באותו סולם. בעיקרון, כשאתה כותב קטע בסולם מסוים, הדבר החשוב ביותר הוא להתחשב בכלי אליו אתה כותב ולהתייחס לטווח בו הכלי נשמע הכי טוב, ולפי זה לטרנספז את המנגינה לסולם הנוח ביותר. אם מקשיבים טוב, אפשר להרגיש בהבדלים קלים בין הסולמות (גם לאנשים בלי שמיעה אבסולוטית), ויש גם תורה שלמה מאחורי בחירת הסולם במוזיקה קלאסית, לדוגמא. אם מישהו יודע על זה יותר אשמח אם ירחיב.

shykedmi2

New member
אני חושב שאתה שואל מבחינה טכנית

אויש... זה מסובך. אי אפשר להסביר כך על רגל אחת. אתה חייב לדעת סולמות בשביל לדעת. יש המון דברים שחייבים לדעת בשביל לעשות את זה

גאנדAלף

New member
תוכל להדגים על המקרה הספציפי הזה?

לפחות איך העניין בא לידי ביטוי ב, נאמר, שמונת התיבות הראשונות? הרי "דוגמה אחת שווה אלף מילים"...

shykedmi2

New member
הלוואי ויכולתי... :)

שמעתי את ההקלטה שלך, וחשבתי שמדובר בכלי אינסטרומנטלי שמנגן מנגינה. מסתבר שאתה הוא זה ששרת. עכשיו, אין לזה שום ערך מוסיקלי נטו, כי אין שם צלילים. הדבר היחיד שאפשר להבין מההקלטה הזאת זה המקצב. במידה ותרשום את יצירתך בתווים או תנגן אותה בכל כלי כלשהוא, אוכל לעזור לך. במצב שכזה, לצערי, אין באפשרותי לעזור לך, עד כמה שהייתי רוצה.

גאנדAלף

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif

> כי אין שם צלילים. אין שם צלילים?! מה יש שם אם לא צלילים? > הדבר היחיד שאפשר להבין מההקלטה הזאת זה המקצב. אם אנחנו מדברים על אותו הדבר, ברור שאפשר להבין מההקלטה הרבה מעבר למקצב. > במידה ותרשום את יצירתך בתווים או תנגן אותה בכל כלי כלשהוא, אוכל לעזור לך. אבל זה בדיוק מה שביקשתי, תיווי של המנגינה. מה חשבת שביקשתי? בכל מקרה, הנה ארבעת התיבות הראשונות, בקובץ המצורף. איך ממשיכים?

shykedmi2

New member
בלי לחץ, בלי לחץ

לא, אין שם צלילים, אם אנחנו מדברים על ההקלטה שבה אתה שר לבד. למיטב ידיעתי זו ההקלטה שהעלית לפורום. ואם אנחנו אכן מדברים על אותה הקלטה, כן אפשר להבין רק את המקצב. אני חשבתי שאתה מעוניין לדעת באיזה סולם היצירה ולא לרשום אותה באופן מלא. אשתדל להאזין לזה שוב ולנסות לעזור לך.

למעלה