תיווך חברתי - שרשור טיפים ועצות

גוליגל

New member
תיווך חברתי - שרשור טיפים ועצות

בהמשך לשרשור על מעורבות הורית, חשבתי שיהיה מעניין לתת ולקבל טיפים, עצות ורעיונות לתיווך חברתי לילדינו. כמה שאלות שמטרידות אותי (אם לילד בן 3.5, שרק לאחרונה מגלה את הקסמים והסכנות בחברת הילדים) -
איך מושכים ילדים למשחק משותף (עם או בלי הורה מעורב) במקום משחק במקביל?
אילו משחקים אטרקטיביים אפשר להציע לשניים שישחקו יחד?
איך מוציאים ילדים מ"לופים" של אי הבנה למשהו יותר הרמוני?
איך מחברים ילד שלישי למשחק בין שניים שמכירים זה את זה טוב יותר (למשל ילד + זוג אחים) בטח יש עוד הרבה הרבה שאלות - ובשאיפה, תשובות
וטיפים שאני אספתי:
לבשל יחד עם שניהם.
לפעמים לאכול משהו יחד גם מוציא אותם מעצבנות-רעב, וגם הופך למשהו נעים.
אמבטיה משותפת
קליעה לסירוגין של כל מיני צעצועים קטנים (פונפונים, גולות) אל תוך כלי שאני מחזיקה
בניה משותפת של מגדל גבוה - לסירוגין (רואים שאני בתחילת הדרך)

מ י כ

New member
רעיון שתמיד זמין ותמיד עובד(רק קצת מעייף)

בואו נשחק בלתפוס את אימא של צור(שובר קרח אולטמטיבי) ואז גם יש לגיטימציה להגיד-עכשיו תמשיכו לבד-אימא נחה... ועוד רעיונות למתי שאין אנרגיה או מקום בבית- בנייה לעשות רכבתמ... פאזלים לשחק בלמצא חרוז למילה
הרבה פעמים אני מלווה את צור להצטרף לאחרים שמשחקים ועוזרת לו לשבור את הקרח,אני לא יודעת אם זה נכון לעשות אבל אני רואה שקשה לו.מה דעתכם? יש לי עוד הרבה מה להגיד בנושא אבל הגנים נסגרים אז זמני תם להיום...

ניסיתי אתמול וזה עבד !

אתמול אירחנו חברה מהגן של הגדול שלי. היא אף פעם לא היתה אצלנו והופתעתי שהאמא ישר השאירה אותה והלכה (בהתחשב בזה שיש לי 3 ילדים...). ברגע של "אני לא חבר שלך/ אני לא חברה שלך" השתמשתי במשחק מי תופס את אמא של X וזה עבד. אח"כ רדנו אחריהם ובסוף הוא נישק את החברה שלו ואמר לה שהיא חברה שלו...

חמניה1

New member
דווקא אמבטיה לא נראה לי כרעיון

כל כך טוב. מודה שאם הייתי מגיעה ושומעת שהבת שלי עשתה אמבטיה בבית של חברה, לא הייתי כל כך מרוצה. אולי נקודת ההסתכלות שלי היא של אמא לבנות שמשאירה את הבנות לפעמים לבד אצל חברים.

גוליגל

New member
אצלנו ההורים הם עדיין חלק מהאירוח

את צודקת לחלוטין שאם ההורים לא באזור ולא ניתנה רשות מפורשת (נגיד ילד שמתארח אצלי לשלושה ימים
), לא יעלה בדעתי.

לבנה123

New member
באמת אימצנו ממך את רעיון הפונפונים...

בנוסף למה שכתבת - אצלנו מקריאים לכמה ביחד סיפור, ומשחקים מחבואים ותופסת (הם מולי...) ביחד. זה יוצר איזה ג'וינינג. אבל הקטעים הקשים זה איפה שיש קונפליקטים, ופחות (לפחות אצלנו) איפה שיש ריחוק שנובע מהעדר מוכרות. זה ריחוק שנראה לי גם די טבעי. לא?

לא נעים לי, אבל

אין לי בכלל טיפים בכיוון. יונתן ניגש לכל ילד ותמי מסתדר איתו (ניגש, מציג את עצמו, פותח בשיחה ומשם הכל מתגלגל), תמרה כנראה למדה ממנו. הדבר היחיד שאני כן עושה זה כשילדים יוצאים משליטה אני מארגנת אותם לתרגילי סדר: "כולם להרים ידיים... גבוה גבוה גבוה לגעת בשמיים... עכשיו נראה מי יכול לרוץ עד הארון. ובחזרה. ועוד פעם לארון. ובחזרה. מי יכול לשבת ולשים את האף על הברך?..." כאלה. זה תמיד מרגיע מהומות ומעורר צחוקים משותפים.

למעלה