תיחום חתול בבית עם כלבים-שאלה

תיחום חתול בבית עם כלבים-שאלה

יש לנו שני כלבי פודל. עכשיו אנחנו שוקלים להביא גם חתול אחד או שניים.
הכלבים שלנו כן מתרגשים למראה חתולים ברחוב ורוצים לרדוף אחריהם. לכן אם נביא חתול זה יהיה חתלתול. ככה הבנתי שכלבים לא ייפגעו בגור וככה הם יתרגלו אליו.
השאלה מה עושים כשאנחנו לא בבית. האם לנעול את הגור בחדר בנפרד מהכלבים? בכלוב כלשהו? והאם יהיה צורך בהפרדה גם כשהוא יהיה גדול? על כלבה אחת אני סומעת אבל השניה יכולה להיןת השכנית. גם כלפי כלבים אחרים.
במילים אחרות : אפשר לגדל חתול חלק מהזמן התיחום בחדר או אפילו בכלוב?
ושאלה שניה : אין לנו אשתות בחלונות והרבה פעמים החלונות פתוחים לרווחה. איך מונעים יציאת חתול מהחלון לרחוב?
תודה.

be_roo

New member
ההנחה שהם לא יפגעו בגור לא בהכרח נכונה

יש כלבים שהאינסטינקט לרדוף חזק, ואם זה המקרה אין טעם להביא הביתה חתול שיהפוך את החיים בבית לסטרס אחד גדול לכולם.

אם אתם קצת מבינים בהתנהגות חתולים וכלבים, אתם יכולים לעשות נסיון ולהביא הביתה גור למפגש ולראות האם הכלבים מוכנים לקבלו. זה צריך להעשות בתנאים מבוקרים כך שתוכלו למנוע פגיעה, ועם מספיק הבנה כדי לקרוא נכון את שפת הגוף של כולם. אם אתם לא בטוחים תוכלו לתאם את המפגש עם מאלף כלבים שיעזור לכם.

כל זה בהנחה שמי שממנו אתם מאמצים את הגור מודע לאפשרות שהמפגש יכשל ולא תוכלו לאמצו.

היתה לי דילמה דומה אך הפוכה כאשר היה כבר חתול בן 3 חודשים בבית והבאתי כלבה בת 8 חודשים והיתה חובה לוודא שהיא לא תוקפנית כלפיו. הודעתי לעמותה שיתכן ולא אוכל לאמצה, ביצעתי מפגש בתנאים מבוקרים, ובמקרה שלי זה עבד, לשמחת כולם.

עקרונית אפשר לתחום את החתול בחדר כשאתם לא בבית, עם מזון, מים וארגז. הם ממילא לרוב ישנים במהלך היום. אבל זה לא אידאלי ומנסיוני לא שווה להתחיל כך ולא לדעת מתי זה יגמר. יהיה לחתול הרבה יותר מעניין (וגם לכלבים) אם כולם יחיו בשלום ויעוררו קצת עניין אחד אצל השני כשאתם לא נמצאים.

dimitrygo

Active member
מנהל
לגדל חתול סגור חלק מהזמן זו לא אופציה טובה לא לחתול ולא לכם

בעיקרון לא צריכה להיות בעיה להרגיל כלבים לחתול ולהפך. אם אתם לא יודעים לעשות את זה בעצמכם אז תיעזרו במעלף כלבים כפי שכבר היציעו לכם.
אגב כשהחתול יגדל ואם הכלבים שלכם עדיין לא יהיו רגילים אליו ולא יהיו עדינים כלפיו מי שייפגע בסוף זה הכלבים ולא החתול. תלוי כמובן בחתול אבל זו אפשרות בהחלט סבירה.
&nbsp
תצטרכו להתקין רשתות או סורגים על החלונות כדי שהחתול לא יוכל לצאת החוצה.
&nbsp

תודה

נראה לי שנחכה עם עניין החתול....
הפודלים אוהבים מאד לרדוף אחרי מי שרץ והפודלית הנשכנית שלנו הספיקה בעבר להרוג חולדה ענקית.....

למעלה