תיירות בארץ

hensh1

New member
תיירות בארץ

שלום,
אנו קבוצת סטודנטים המבצעים את פרוייקט הגמר שלנו בנושא פיתוח תיירותי. נשמח אם תוכלו להקדיש מספר דקות על מנת למלא שאלון בנושא.
תודה על שיתוף הפעולה!

https://jfe.qualtrics.com/form/SV_0OO8yA5OniC1qVD

tapuzo1

New member
נקיון וטיפוח סביב אתרי תיירות, ביקורת מלונאים

שמחתי מאד שבכנס של משרד התיירות אמר נציג של רשת פתאל שהמועצה האזורית תמר לא משקיעה
כלום בטיפוח אזור המלונות בים המלח שהם אחד ממוקדי התעסוקה הגדולים בתחומה ובכלל בארץ כשתייר
יוצא ממלון הוא רואה סביבות עירוניות לא מטופחות, פחי זבל שחוסמים מדרכות, זלזול ראשי ערים באתרי
התיירות בתחומם (מספיק לראות את מצבה העגום של מערת אליהו בחיפה שמתביישים להראות לתיירים)
ותחושה שתיירים מצלמים היום עם הסלולר הרבה יותר ורואים למשל את השלטים המכוערים של חברת
החשמל שפיזרה עם דוקרנים בכל עמוד DANGER OF DEATH ובסוף שולחים את זה בטוויטר ובפייסבוק
בתור התמונה המייצגת שלהם מטיול בארץ. פשוט לא מבינים את הנזק התדמיתי מאתרי תיירות מיושנים,
לא ממוזגים, לא נקיים וטיפוח עירוני גרוע עם מדרכות חסומות, שבורות, ריחות זבל, מעקות חלודים וכד'.

גם אני רואה למשל בחיפה איך טיילת בת גלים מוזנחת ונטושה (אין לתאר פשוט את הכיעור), איך מערת
אליהו היא מקום מוזנח שקברו אותו מאחורי מחלף אימתני ומכוער. ואדיות כמו ואדי שיח שהעירייה הבטיחה
לתקצב הקמת בוסתן שיהיה מקום אירוח הופעות ומוקד פנאי ונופש - השתלטות על הכניסה אליו של
גורמים פרטיים שחסמו אותה. הבטחות לשבילי אופניים לא קוימו. לכלוך ברחובות ופחים שחוסמים מדרכות
ועוד ועוד זה אכן מדאיג ומביש.

הערה לשאלון

שהוביל אותי לתאר את מצפה רמון- לא באמת נפשתי שם אלא באתר סמוך, ולא היה לי הרבה טוב לומר על מצפה או הצימר בו שהינו, אולי כי לא הייתי ב'בראשית'.
בכל מקרה לא קיימת בשאלון אופציית הצימר.

ש מים

New member
ולא קיימת אופציית "לינה בשטח".

ככה שמבחינתי השאלות ממש לא רלוונטי.

hensh1

New member
המון תודה על הערות!!!

נראה מה נוכל לעשות בנידון..

אשמח לעוד משיבים והערות

למעלה