תיכוניסטים אומרים לא

antikibush

New member
תיכוניסטים אומרים לא../images/Emo26.gif../images/Emo104.gif

ביום חמישי ה-9 בדצמבר, בשעה 13:00, נפגשים במועדון ''הגדה השמאלית'' בתל-אביב כדי לגבש את מכתב הסירוב החדש. אחרי 350 שמיניסטים לשעבר, 650 קציני מילואים, 30 טייסים ו-13 חיילי סיירת מטכ"ל, גם אנחנו, תלמידי התיכון בישראל, בדרך להקים תנועת סרבנות- בעד ערכי החיים והשוויון, נגד הכיבוש
כל תלמיד/ת תיכון שמעוניין/ת לתרום למאבק לשינוי פניה של החברה הישראלית, מוזמן/ת. פרטים בקובץ המצורף. [email protected]

Azazel

New member
איך בדיוק משתמשים בפרחים? ../images/Emo8.gif

מוזר שלא נאמר כלום על המאבק שמתנהל פה כבר קרוב ל100 שנים, שהכיבוש הוא חלק ממנו...

shay or eli

New member
המאבק הציוני-פלסטיני.

אבל המכתב לא מתייחס לכולו, אלא רק לכיבוש של 67'.

Red Star

New member
הכיבוש לא מתחייב משום דבר שבא לפניו

המאבק בין התנועה הלאומית של הפלשתינאים והתנועה הלאומית של היהודים לא מחייב כיבוש.

Azazel

New member
ברור שהוא לא מחייב כיבוש!

אבל אתה לא יכול להסתכל על הכיבוש מחוץ למסגרת של המאבק בין הפלסיטנים לישראלים. לטובה ולרעה.

Azazel

New member
ישראלי פלסטיני, אנא תדייק.

אלא אם כן אתה בא לי לשחק בקקה של הגדרות, ולהביא לי את נטורי קרטא.

Alexco

New member
עזאזל,

שמע, ה 3 נקודות ציון בהזמנה נועדו להעביר נקודה מסויימת... אתה לא מצפה שבהזמנה לכנס נעשה סקירה היסטורית כוללת ומקיפה?

Azazel

New member
כן, נועדו להעביר נקודה.

נקודה לא נכונה. עוד פעם מקשרים את הכיבוש כסיבה למאבק בין הישראלים לפלסטינאים, ולא להפך.

shay or eli

New member
לכיבוש

יש מקום חשוב מאוד בסכסוך הזה. מה גם שהוא לא התחיל ישירות מהסכסוך הציוני-פלסטיני אלא מהסכסוך של ישראל עם מדינות ערב.

MichelleS

New member
לא ממש

הקישור הוא בין הכיבוש לשליטה על עם אחר והידרדרות מוסרית של החברה.

Azazel

New member
לה לה לה לה

ידוע וידוע, אבל אין מוצע פיתרון מציאותי אלטרנטיבי. מצידי, עוד אתמול לצאת מהשטחים, עם חילופי שטחים לאורך הגבול, למיקסום הקלות של היציאה, וסיום הסכסוך. יכול להיות שעכשיו זה יקרה, וכולי תקווה שכן. אבל אינני חושב שהדבר תלוי רק בממשלת ישראל, וכל הלחץ נופל רק עליה. לעזאזל, אפילו ליברמן בעד יציאה מן השטחים....

Red Star

New member
אבל זה לא נכון

הכיבוש לא היה הגורם למאבק בתקופה קודמת, והוא ודאי לא גרם לתחילתו; אבל עכשיו בתקופה הנוכחית הוא כן הגורם למאבק בין העמים, וככזה יש לראות אותו.

Azazel

New member
אבל מה שכתבת לא נכון.

הכיבוש הוא לא הגורם היחיד למאבק בין העמים.( אפילו ליברמן מוכן למסור את השטחים).

idoz

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo70.gif

מסתבר ששמאלנים הסהרורים ,כמוך , חושבים שבאמת קיימים תיכוניסטים שמתנגדים לשרת בצבא בגלל הדעה הפוליטית שלהם. צר לי להיות זה שמבשר לך אבל המכסימום שתיכוניסטים רוצים בקשר לדברים אנטי-צבאיים הוא להוריד פרופיל כדי לא להיות קרביים.

זה נורא יפה וקל להיות מוסרי...

יאללה נפסיק את הכיבוש, בשם הערכים!, יש לי שאלה בעיניין, ברמה הפרקטית... מה יוצא לי מזה! ככה לפנות רבע מיליון איש?, לעשות ניסוי? ומה אם זה לא ישתלם?... או יותרא גרוע, לא יעבוד?. סיסמאות, סיסמאות, סיסמאות...

לאיזה כיבוש אתה מתכוון?

לכיבוש של מלחמת ששת הימים? או לכיבוש של מלחמת העצמאות?

למעלה