כדי לתת ביקורת צריך להיות מאוזן
הצבא לא נותן טיעון מתחכם כי אין כזה, עושים את מה שצריכים לעשות כדי של יצא מפגע מאיזור מסויים, הגנה ולא משנה מאיזה קווים היא בכלל לא מספקת, אתה בן 18 מאיפה היומרה לדעת שזה יספיק, כל המפקדים של הצבא מטומטמים ורק אתה צודק?. אני גם לא חוויתי פינוי מביתי, מה הקשר בלעבור עוצר, ברור שזה לא נעים, אז?, אני גם בעד ההתנתקות, אין קשר למה חוויתי או לא. מהסיבה שאני נותן היא לא תירוץ, אם יש מפגע היוצא ממקום מסויים אז עושים הכל כדי שלא יוכל לצאת, זה אומר לסגור את כל הכניסות, זה נקרא עוצר או סגר, אני צריך להסתכן בפיגוע רק בגלל שהעוצר יפריע לפנסתו של החקלאי הפלשתיני?, בחיים לא! ותצא מהנחה שאף אחד לא מטיל עוצרים בצבא בשביל הכיף, להכל יש סיבה אמיתית, כבר התרנו כתרים מספר פעמים במהלך האנטיפאדה, נתנו לפלשתינים יותר חופש במקרה מאותה עיר שיצאנו ממנה פתאום יוצא מחבל, מיקרי? ברור שלא!. בשם ההגנה על החיים שלי אני יכול לעשות הכל ותאמין לי אנחנו רחוקים מזה מאד, ראה ספטמבר השחור בירדן, כמעט כל מה שאנחנו עושים הוא הגנתי. מבחינתך אולי ההיסטוריה היתחילה ב47', אבל זו לא האמת, זו היתה אדמתינו עוד מלפני 3000 שנה, נכון היום הם נמצאים עליה, הם גם נמצאים על שטחים בקווי 48' כמו ואדי ערה, אום אל פחם והמשולש, אני לא רואה הבדל בינהם, זו הסיבה מבחינתי שאנחנו חייבים להיפטר מהשטח הזה, לא בגלל שהוא שלהם, בגלל מאחר והם שם אנחנו מעשית לא יכולים להעיף אותם אז השטח לא משרת את האינטרסים שלנו כפי שאני רואה אותה, להיות מדינה יהודית בית לעם היהודי וללאום היהודי כאשר אנחנו שומרים על רוב דמוגרפי יציב ובלתי ניתן לעירעור. כל מה שכתבת על "פשעי אנושות" נשמע כמו ציטוט מאפן של "אמנסטי", אירגון פרו פלשתיני בכיסוי של אירגון לזכויות אדם, חד-צדדיות נטו, כל תוצאה של אירוע, קשה ככל שתהיה אסור שתהיה מנותקת מהמציאות שהובילה אליה, הנסיבות, התנאים, הסיבות, כל אירוע לגופו, מה עושים כל ה"אירגונים" הללו, לוקחים את הדרך הקלה, מצביעים כמו ילד מפגר שקורא מאיזה ספר חוקים אנכרוניסטי ומטיפים, "זה לא בסדר", "זה לא לפי החוק הבינ"ל", ככה בשרירותיות, "ישראל הרסה ככה וככה בתים..." האם הם שואלים את עצמם למה עשינו את זה?, בחיים לא, מה אכפת להם?, או לך?, בגלל שאיזה פוץ קבע שזה לא מוסרי, פוץ שבחיים לא היה כאן ובשטחים, כזה אחד שלא יודע כלום על ניצול ציני של ילדים למטרת מגן אנושי על טרוריסטים, כאלה שמשתמשים בבתים כדי לייצר בהם קסאמים, בתים של חיות אדם שהתפוצצו בלב הארץ (אל תמכור לי את הלוקש של המשפחה לא אשמה, ברור שהיא כן, מישהו אשם, ומאחר והוא מת, שארית בשארו ישאו בעונש וזה עונש קל מאד, קל מידי, אם זה עצר מחבל אחד מלא לבצע פיגוע, השגנו את מטרתינו וזה מוצדק, אנשים מנוסים קבעו שזה אפקיטי, ובמלחמה הזו מילת המפתח היא אפקטיביות). כל מה שאנחנו עושים מחוייב המציאות ואני לא מתייחס למיקרים חריגים, בגלל שהם...חריגים, מה לעשות שיש אנשים חלשים שקצת שחיקה דופקת להם ת'מוח?, לי בסדיר זה לא קרה, ככה שזה לא צריך לקרות לאף אחד (אני לא איזה קדוש או משהו). אתה אומר גם לא להפציץ גם לא לשלוח יחידה, הגנה על "גבולות" וזה דבר שכל קצין יגיד לך לא אפקטיבית, אז מה נותר?, כדי ללכת למשפט יש לעצור את האדם קודם, מאחר והסיכון הוא רב מידיי אנחנו לא עושים את זה, כאשר הסיכון לא רב מידיי אנחנו עושים את זה הרי בתי הכלא שלנו מלאים ברבי מחבלים שנשפטו והם לא הסגירו את עצמם, תהיה בטוח. פה זה לא עיניין של פושעים, זה עיניין של איום מיידי, כמו טיל או פצצת מרגמה, במיקרים האלה יורים כדי לשתק את האיום, אותם מחבלים הם לא יותר ממטרת קרטון נעה, מטרה לכל דבר ולכן מחסלים אותם אחד אחד, עד שלא ישאר כבר מה לחסל או שיהיה שקט (או על ידינו או על ידי אבו מאזן שיפרק איך שבא לו את אירגוני הטרור).