תיכלול חושי

1סימה

New member
מור

האים תוכלי לתת פרטים נוספים? מכיוון שזה מאוד רחוק הייתי רוצה לדעת יותר פרטים כמו כמה פעמים בשבוע? מה משך הטיפול? האם הוא מקבל במרכז? מה מחיר המפגש? .... תודה.

1סימה

New member
תיכלול חושי

מי האדם שאפשר לפנות אליו כדי לבדוק: 1) עיבוד שמיעתי. (בדיקת הברה תקינה אך לא מגיב בצורה קבועה לרעשים) 2) עיבוד ראייתי. (העין תקינה והילד רואה ועוקב אם כי מאוד מקרב)

לאבחן ולטפל בבעיות ויסות חושי

יכולה מרפאה בעיסוק שהתמחותה בכך. נוירולוגים אינם מאבחנים ואינם מטפלים בהיבט זה, וחלקם הגדול אף לא מכיר את התופעות הללו. בברכה שרון שני גונן מרפאה בעיסוק

1סימה

New member
שרון

מה לגבי עיבוד שמיעתי וראייתי, האם גם זה בתחומם של מרפאות העיסוק? כי אלו שפגשתי לא ידעו כיצד לעבוד איתו...

תמיכה

אינני מכיר (וזה לא אומר שאין) שום תמיכה אמפירית מדעית לטנתה של שרון. ישנן הרבה אמונות לעומת עובדות בתחום זה, ולפני שהייתי משקיע זמן, מאמץ, תקוות וכסף, הייתי עושה שעורי בית.

1סימה

New member
שעורי בית

הייתי שמחה לקבל כיוון אני מוצאת את עצמי בעיקר מחפשת... החיפוש הוא יקר מידי זמן כסף וכוחות נפש.. ועדיין אין לנו תשובות דר תום אים תוכל לעזור לנו מנסיונך .... מחפשים את מסלול ההמראה הטבעי של תינוקנו...

בשמחה

סימה, אשמח לעזור עם מעט הידע והנסיון שלי. אך, קודם השאלה, איך הגעת לנושא של עיבוד שמיעתי או חזותי? לאיזה גיל? מהי הסיבה שאת חושבת שיש צורך להתערב? לא אחראי או מקצועי יהיה אם אתן עצות ללא רקע.

1סימה

New member
נכון אתה צודק..

קצת רקע: בני בן 1.5 ילד מקסים (תחי האובייקטיביות) ילד סקרן וחייכן. לילד שלי יש איחור התפתחותי משמעותי ואני אסביר.. מוטוריקה גסה...עדיין לא הולך אך מאוד קרוב, השיג את אבני הדרך עד הליכה. שמיעה.. BERA תקינה אם כי לא מגיב באופן סיסטמטי לקולות, אינו מגיב לשמו (אם כי ברוב המקרים כששומע את שמו מחייך אך לא מסתובב.) ראיה... בדיקות הראיה הרבות מראות כי אין בעיה מלבד פזילה (מרכיב בדכ משקפיים) אך באופן יוצא דופן מקרב כל דבר לעיניו. תקשורת.. מאוד אוהב מגע וחיבוקים, מחייך לחיוך מגיב למשחק איתו ועם זאת אינו ממלמל (משמיע מעט קולות גרוניים), אינו מצביע אינו אומר בי בי ואינו מוחא כפיים. שפה.. איני בטוחה כי מבין את השפה.. מגיב לקח ולבוא משחק.. ברמה מאוד פרימיטיבית מכניס לפה, הופך מכה על אך אינו לוחץ כדי שיפתח (סיבה ותוצאה) מחכה לנו עבודה קשה ואנחנו מוכנים לה, אנחנו בעיקר מחפשים את האנשים הנכונים...

עוד פרטים

ראשית, בתגובה לדבריו של ד"ר גומפל, אכן, יש כמה תאורים בספרות המקצועית של התערבויות שצלחו (SINGLE CASE STUDIES )בשיטות בהן אני עובדת בריפוי בעיסוק. למרות תאורי ההצלחה בספרות ה"מדעית", ברור שאין ודאות שיעבדו, ובודאי לא בכל מקרה. אני יכולה להעיד מנסיון קליני, קרי: מהרבה עבודה בשטח, שאני רואה ברכה בדרך טיפול זו, וכך גם עמיתותי הפועלות בדרך זו. אני מקווה שעם השנים יצטרפו גם מחקרים, אך לא נראה לי שאני אהיה זו שאבצע אותם. אני מסכימה עם ד"ר גומפל לחלוטין שכדאי לעשות שעורי בית. אשמח לדעת, מי כיוון אתכם לכיוון של בעיות בעיבוד ויזואלי ואודיטורי? אילו איבחונים עברתם? על ידי מי? מה היו המסקנות (אם היו)? בברכה שרון

ושוב אשמח

שרון, תודה על תשובתך, והרמת הכפפה. אשמח לקבל ממך את איזכורי המקור של המחקרים שעליהם כתבת כדי שאני אעשה את שעורי הבית שלי.

1סימה

New member
שעורי בית לכולם

ומה עם התינוק המקסים שלי? שרון אני אשמח לדבר איתך בטל אני לא חושבת שיהיה נכון להעלות את שמות המטפלים בפורום. דר תום, האם יש לך רעיונות נוספים? אני מרגישה כמגששת באפלה

למעלה