תיכנון אורבני

תיכנון אורבני

אני מעוניין לדעת אם בלימודי גיאוגרפיה ניתן לילמוד תיכנון ערים ולהמשיך בזה מבלי לילמוד אדריכלות .

eyal bz

New member
כן, אפשר. במחלקה לג"ג באר שבע

יש מסלול של תכנון אורבני (נקרא תכנון עיר ואזור אם אני זוכר נכון) ואני מכיר אנשים שהמשיכו לתואר שני בתכנון עירוני בטכניון. אני משער שזה נכון גם לגבי אוניברסיטאות אחרות.

שי רגב

New member
מסלול תכנוני

באונ' ירושלים יש (במסגרת הלימודים לתואר שני בלבד) מחלקה לתכנון עירוני, שנפרדת מהחוג לג"ג. באונ' חיפה יש "מסלול לימודי תכנון". כנראה שיש גם בבאר-שבע. בכל אופן, רצוי מאוד להמשיך וללמוד זאת במסגרת תואר שני (ולוא דווקא בטכניון). מנסיון שלי, חשוב מאוד לקחת את הקורסים הבאים (גם במסגרת התואר הראשון): 1. חשוב מאוד - כל קורס שקשור בגיאוגרפיה כלכלית, שיקולי מיקום של פונקציות כלכליות במרחב וכד'. 2. נושאים/קורסים שקשורים בתחבורה ותכנון תחבורה. 3. גיאוגרפיה חברתית (בעיקר כל מה שקשור לפסיכולגיה וסוציולוגיה). 4. לא יזיק מעט גיאומורפולוגיה ומעט אקלים (בעיקר כל מה שקשור ל-"בניה מוטת אקלים"). 5. אני מאוד מאוד ממליץ על פילוסופיה (אבל את זה רק אצל פרופ' פורטוגלי באונ' ת"א, או בחוגים לפילוסופיה. אני ממליץ להתמקד בפילוסופיה מזרחית ובעיקר בבודהיזם ו-"זן"). בהצלחה.

לימודי תיכנון עירוני ו-אורבני

האם לימודי תיכנון עירוני דורשים לימוד במדעי ההיתנהגות ? . כי זה דבר שדורש לדעת איך זה ישפיע על התושבים .

שי רגב

New member
תכנון עירוני ולימודי התנהגות

בפירוש - קיים קשר. הנושא נמצא בתוך ה- "גיאוגרפיה אנושית", אבל - כמו שאמרו חז"ל - כל המרבה הרי זה משובח.

סחטיין ../images/Emo45.gif../images/Emo57.gif../images/Emo62.gif../images/Emo65.gif../images/Emo98.gif

לא ידעתי שיש מקצוע כזה -גיאוגרפיה אנושית . בטח זה קשור גם לאדריכלות ותיכנון ערים .

שי רגב

New member
זה לא "מקצוע"

זו אחת הדיסציפלינות בתוך הגיאוגרפיה. בכל חוג לגיאוגרפיה מעבירים/קיימים גם קורסים בתחום הדיסציפלינה הזו. יש אוניברסיטאות/חוגים בהן הנושא יותר מודגש (והמרצים יותר "טובים") ויש פחות. באיזו אוניברסיטה אתה לומד?

אני אגיד לך איזה קמפוס ! ....

אני סטודנט בתיכון אנקורי ב-תל אביב ממש איפה שנימצאת ההנהלה הארצית שלו
אבל אין דבר עוד נגיע לזה כי אני מאוד אוהב גיאוגרפיה ויש לי גם מורה תותח בשם אמנון ש-מלמד גיאוגרפיה רמה - 5 יחידות

בטח גם קשור ל-מושג " יוממות "

המושג " יוממות " שעכשיו למדתי בגיאוגרפיה מדבר על מעבר יום-יומי מהבית לעבודה בעיר אחרת וחזרה הביתה באותו היום לעיר המגורים . קיבוץ " שפיים " וקיבוץ " געש " אלה הם ערי הלינה והנופש של תל-אביב .

גיאוגרפיה זה מדע ? ../images/Emo12.gif

רציתי לדעת אם גיאוגרפיה זה מדע והאם יש לו עוד נושאים נילווים ???

vertoron

New member
תכנון אורבני

באוניברסיטת בן גוריון קיימת תכנית של לימודים אורבנים (החטיבה האורבנית) המשלבת לימודים אורבנים במחלקה לגאוגרפיה, מדעי ההתנהגות פוליטיקה וממשל וטולי שם במחלקות אחרות.

למעלה