תיכנון טיול לפי מזג האויר

• פותח הנושא mich
  • פורסם בתאריך

mich

New member
תיכנון טיול לפי מזג האויר

שלום אני מתכננת טיול של 4 חודשים בערך לנפאל, לאוס, אוסטרליה, ניו-זילנד וטיפה תיאלנד, (כשהמטרה היא בערך חודשיים בנפאל לאוס ותיאלנד, וחודשיים אוסטרליה ניוזילנד) אני רוצה לסוע באוגוסט ולחזור בדצמבר, השאלה היא איך כדאי לתכנן את הטיול לפי מזג-האויר. כל עזרה תתקבל בברכה מיכל

בעיקרון זה ככה...

אוגוסט ספטמבר.זה נראה לי טוב לנאפל זו העונה הפחות מסוכנת לטראקים... אחר כך תוכלי להמשיך לתאילנד... שם בעיקרון כל השנה מומלצת למרות שפה ושם יש מונסונים... בקשר לאוסטרליה תלוי היכן את רוצה לבקר שם יש איזורים שבהם קיץ ויש שבהם חורף אני הייתי בכל החופים של הצפון בין נובמבר-פברואר והיה מזג אוויר ממש אחלה... אני ממליץ לך בגלל שאת נוסעת לתקופת זמן ידועה מראש לקרוא קצת ספרים לארגן פחות או יותר מסלול גם שיתאים למזג האוויר וגם למקומות שתרצי להיות בהם... בהצלחה .. ברי

גק48

New member
עצות

היי מיכל מכיוון שלא תמצאי ותיק ממני לעניני המזרח (אני אבא לילדים שעברו את המזרח ועד היום אני מטייל כתרמילאי, הטיול הבא שלי יהיה בספטמבר הקרוב לויאטנאם, בורמה, וטרק אוורסט בייס קמפ בנפל. הרי לפנייך המלצותי - התאריך מצויין, ספטמבר לטרק בנפל זה משהו, אני ממליץ לך על האראונד אנפורנה, טרק מדהים בעונה מצויינת. קחי לך פורטר, זה יעשה לך את הטיול, אבל רק דרך סוכנות, תהיי פנויה לנוף ולילידים, שיכרי את הציוד המיוחד בפוקרה, אין צורך להביא מהבית. לאוס, איזה מקום, התחילי בצפון, ניתן לחצות את הגבול בין תאילנד ולאוס במעבר צ´יאנג קונג, חצי את נהר המקונג הנפלא ועיברי ללאוס. אם את יכולה לתכנן את הזמנים, כדאי לך לעבור בליל ירח מלא, זו חוויה לחגוג עם הלאויים את הארוע. המשיכי צפונה, או בפיק אפ או בסירה, אם את רוצה להתערב עם המקומיים עדיף בפיק אפ, לא תצטערי. המשיכי עד מואנג סינג בצפון, צאי בבוקר מוקדם לראות את השוק המקומי, קחי לך אופניים ובקרי בשבטי הצפון הפרמיטיביים, ועד גבול סין הדרומי. משם התחילי בזמנך דרומה, אל תתעכבי בויאנטיין, זו עיר משעממת. ממליץ לך בחום להמשיך ברכב עד אזור 4000 האיים של המקונג, סעי עם המקומיים בכל צורה, הם ענקיים, לא תצטערי על רגע אחד. באזור מפלי המקונג קחי לך שיט לראות דולפינים של כחולים, עשי לך נופש קל שם. אם רוצה עוד טיפים, כתבי לי [email protected]

גק 48 כל הכבוד לך ../images/Emo45.gif

כל הכבוד לך שגם בגיל (יחסית) דיי מתקדם אתה מטרק ומטייל במזרח... אני מאחל לעצמי לעשות את מה שאתה עושה בגיל מאוחר יותר כשעשיתי את "האראונד אנאפורנה" פגשנו באמצע הטראק זוג בן 50 שאפילו הלך בלי פורטר.. אין ספק שזה משמח ומדהים כאחד שמחתי לקרוא את וללמוד מעיצותיך תבקר לעיתים יותר קרובות.... וברוך הבא לפורום שבת שלום ברי

למעלה