לקראת פסח,דברים כדאי לדעת על מצות ,ושאר קלוריות:
המצות - והמאכלים הנוספים שמכינים באמצעות קמח מצה,כול אלה ,עלולים לגרום
לבעיות במערכת העיכול,והסיבה: אחוז המים הנמוך יחסית, ותכולת הסיבים הנמוכה, שמכילה המצה.
לפיכך, חשוב להקפיד על הוספת שתיית כוס מים - לפני כול מצה שאוכלים.
שתיה במהלך הפסח ותוספת של ירקות ,תועיל מאוד לפעילות מערכת העיכול ,
ולבריאות הגוף- בעת העלאת כמות -הנוזלים, כך שנצרוך לפחות 10 כוסות מים ביום.
 
בכול מקום שתהיו ,תקחו אתכם בקבוק מים,ולהתרגל ללגום כמה לגימות כול כמה דקות.
מומלצת גם פעילות גופנית, כמו: הליכה, רכיבה על אופניים ועוד, שיכולה לעזור לפעילות מערכת העיכול לעבוד באופן בריא וקל יותר.
כיום ניתן להשיג גם מצות המכילות סיבים תזונתיים שיעילים נגד עצירות, יש מצה קלה,
יש מצה עם סובין, מצה מקמח מלא /קמח כוסמין,וכו',כול אלה עדיפים,מכיוון שהם עשירים בסיבים תזונתיים.
 
ועוד משהו, על מצות- וקלוריות:
במצה רגילה אחת יש, 130 קלוריות, השוות ל - 2 פרוסות -לחם רגילות.
כול מצה מכילה כמות פחמימות השוות לכמות של - 3 כפות סוכר.
לכן,אם לא רוצים לעלות במשקל בפסח,מומלץ להקציב לעצמנו את מספר המצות שאנו אוכלים -במהלך כל יום, ובמהלך החג כולו.
הדבר נכון גם לקניידלך,שמכינים מקמח מצה: קניידלך אחד בינוני ,מכיל כ-80 קלוריות.
 
התועלת באכילת תפוחי- אדמה בפסח בפרט,ובכול השנה:
מצה אחת, הינה שוות ערך קלורי ,לתפו"א. (130 קלוריות .)
מה תעדיפו בימי- הפסח: מצה אחת ,או תפוח אדמה אחד בינוני ?
התועלת בתפוח אדמה: תפו"א ידוע כ-עשיר בסיבים תזונתיים:
מכיל ויטמין C, ויטמין B6, מגנזיום, ברזל ומינראלים נוספים, הוא בעל רמה נמוכה של נתרן -ולכן מתאים גם לסובלים מיתר לחץ דם, וכן מכיל רמות גבוהות של אשלגן - אשר הינו מינרל חשוב שאינו מיוצר בגוף. לאשלגן יש תפקידים רבים, בשמירה על לחץ דם תקין ובשמירה על תפקוד השרירים והעצבים, לכן ,מומלץ לשלב אותו בארוחות ,אך לא להגזים
יספיק תפו"א אחד בינוני - ליום, כתוספת למנת הבשר או העוף,או כ-תפוח-אדמה אפוי בתנור,ובתוספת לסלט סלק.
 
החרוסת:
כפית אחת של חרוסת מכילה 12 גרם פחמימות .(כמות השווה לכף סוכר.)
החרוסת עתירת קלוריות ,טעימה אך משמינה מאוד, לכן מומלץ להסתפק בכפית אחת ,
אפשר למרוח על קצה של מצה, ולומר דיינו, ובכך נשמור על המשקל.
 
מזיגת יין - למזוג או לא ?
יין עשוי מהסוכר שבענבים ,ולכן לאיזון הסוכרים בגוף, כדאי להשתמש בתחליפים ,
ל-4 כוסות היין ,ומומלץ להמירם במשקאות- "דאייט" אחרים,
או לשתות מים צלולים,או מים עם פרוסות לימון ונענע, בכך נמנע מגופינו את ספיגת הסוכר הגדולה, שמכיל היין.
חשוב לדעת :
כוס יין - יבש ,מכילה כ-120 קלוריות,
כוס יין -מתוק מכילה כ-162 קלוריות.
וכוס מיץ -ענבים מכילה כ-100 קלוריות וכ-20 גרם פחמימות ,הנספגות מהר בדם --
-ומובילות לעלייה מהירה ברמות הסוכר,ולעליה מהירה במשקל.
לכן,ההמלצה,לשתות מים או משקאות- דאייט,וזאת ,בכדי לא להוסיף קלוריות על הארוחה, בגלל הסוכרים שמכיל היין.
 
לשמירה על איזון התפריט בארוחה:
כדאי לשלב בארוחה מגוון של סלטי ירקות -טריים,
ושילוב ירקות אפויים, ושורשים דלי -קלוריות,כתוספת למנות דגים ,הבשר/ העוף,
(וכמובן להימנע מפשטידות עתירות קלוריות.)
 
במהלך שבוע החג: עדיפות לפירות כמו:פרוסות קיווי ,תפוח ,ותותים,במקום קינוחים כבדים ועתירי - קלוריות.
 
לשומרי המשקל:
לא חייבים להעלות בפסח במשקל,אם מתכננים את התפריט מאוזן:
בפסח הקודם ,הורדתי קילו וחצי בשבוע -הפסח, לאחר שויתרתי על יין ,מצות, וקינוחים.
הרבתי בשתיית מים, שמסייעים מאוד בהורדת המשקל,
שילבתי בתפריט מרקים ,דגים,בשרים, וסלטי-ירקות מכול הסוגים,והוספת רוטב לסלט ללא סוכרים, בשילוב ירקות דלי -קלוריות בתפריט: כרובית, ברוקולי, קולרבי,כרוב ,סלק ,
והרבה מלפפונים ,
ובין הארוחות: אשכולית .
בברכת שבוע פסח שמח ,ומופחת בקלוריות.