תיכנסו ותשתפו ברעיונות משלכם לתפריט לפסח ,,

shronyor35

New member
תיכנסו ותשתפו ברעיונות משלכם לתפריט לפסח ,,

פסח מתקרב במהירות, ויהיה נחמד להקליד ,רעיונות לתפריט לחג:
האם אתם בקטע של מתכונים מסורתיים, או מתכונים בסגנון אחר?
איזה מנה ראשונה תעדיפו לחג: דג \סלט או/ מרק ?
איזו מנה עיקרית?
איזה תוספות ?

ואיזה מנה אחרונה מנצחת,אתם מתכננים לחג ?

האם אתם ממאלה שמכינים לחמניות לפסח ,
או נהנים מאכילת מצות ?

ולסיום:
עוגות לפסח ללא אפיה מכירים ?
אשמח להמלצתכם ,למתכונים מוצלחים לחג.
 

shronyor35

New member
המלצה חמה ,לעוגה משובחת לפסח: (בקלי קלות, וללא אפיה.)

עוגת- מוס נהדרת ,שכול שנה קוצרת מחמאות:(המקור רוני ונציה)
אפשר להכין ערב מראש. ויש לנו עוגת מוס לתפארת, טעימה במיוחד,לשולחן ליל-הסדר.

יש להכין מראש תבנית קפיץ מס' 24.לרפד בניר -אפיה משומן.
&nbsp
המצרכים הדרושים:
1/2 כוס אבקת- קקאו מריר.
1/2 כוס סוכר דמררה חום בהיר.
1/4 כפית קינמון
כוס אחת אגוזי לוז .(עם קליפתם החומה- הדקה.)
1/2 כוס שקדים ,קלויים קלות על מחבת.
75 גרם "מחמאה" מומסת ומצוננת,(תחליף פרווה לחמאה.)
.
המצרכים למוס שוקולד:
350 גרם שוקולד איכותי מריר- פרווה--לחתוך לקוביות .
1/2 כוס מים.
1/4 כוס אבקת קקאו.
1/2 כוס קפה אספרסו נוזלי.(אם אין אספרסו, קפה שחור רגיל. )
3 מיכלים- שמנת מתוקה "ריץ" –פרווה .(750 מ"ל.)
גרידת -קליפה מ-2 תפוזים .
3 כפות ליקר תפוזים 3 כפות. (ואפשר גם בלי)

הכנת שכבת הבסיס-לעוגה :
בקערת מעבד -מזון שמים את הקקאו, הסוכר החום [והקינמון ומערבלים.
מוסיפים את האגוזים והשקדים, וקוצצים לפירורים -גסים.
יוצקים את ה-"מחמאה", ומערבבים בקצרה לתערובת במרקם אחיד.

מעבירים לתבנית מס' - 24, ומהדקים היטב לתחתית-התבנית.
מקררים במקרר 45 דקות ,לקבלת בסיס יציב.
&nbsp
אופן הכנת מוס השוקולד:
בקערת מתכת בינונית ממיסים את השוקולד עם הקקאו, המים והאספרסו,
מעל לסיר- אדים ,ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את תערובת -המוס לקערה גדולה ורחבה, ומצננים לחום פושר.

בינתיים,מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה.
מוסיפים את קליפת התפוז ,ואת הליקר.
מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד.
ומקפלים פנימה את יתרת הקצפת.
יוצקים לתבנית ומחליקים.
מקררים במשך 8 שעות לפחות.(או כל הלילה.)
&nbsp
לפני ההגשה,מעבירים סכין חמה ,(טבולה במים חמים ומנוגבת ) להעביר מסביב
לשוליים ומשחררים את הקפיץ,פורסים את העוגה בסכין החמה, ומגישים.
לחגיגיות העוגה,אפשר לקשט מעליה בחצאי -תותים .
&nbsp
עוגה נהדרת וטעימה במיוחד !!!
ההצלחה מובטחת .
&nbsp
 

shronyor35

New member
לקראת פסח,דברים כדאי לדעת על מצות ,ושאר קלוריות:

המצות - והמאכלים הנוספים שמכינים באמצעות קמח מצה,כול אלה ,עלולים לגרום
לבעיות במערכת העיכול,והסיבה: אחוז המים הנמוך יחסית, ותכולת הסיבים הנמוכה, שמכילה המצה.
לפיכך, חשוב להקפיד על הוספת שתיית כוס מים - לפני כול מצה שאוכלים.
שתיה במהלך הפסח ותוספת של ירקות ,תועיל מאוד לפעילות מערכת העיכול ,
ולבריאות הגוף- בעת העלאת כמות -הנוזלים, כך שנצרוך לפחות 10 כוסות מים ביום.
&nbsp
בכול מקום שתהיו ,תקחו אתכם בקבוק מים,ולהתרגל ללגום כמה לגימות כול כמה דקות.
מומלצת גם פעילות גופנית, כמו: הליכה, רכיבה על אופניים ועוד, שיכולה לעזור לפעילות מערכת העיכול לעבוד באופן בריא וקל יותר.
כיום ניתן להשיג גם מצות המכילות סיבים תזונתיים שיעילים נגד עצירות, יש מצה קלה,
יש מצה עם סובין, מצה מקמח מלא /קמח כוסמין,וכו',כול אלה עדיפים,מכיוון שהם עשירים בסיבים תזונתיים.
&nbsp
ועוד משהו, על מצות- וקלוריות:
במצה רגילה אחת יש, 130 קלוריות, השוות ל - 2 פרוסות -לחם רגילות.
כול מצה מכילה כמות פחמימות השוות לכמות של - 3 כפות סוכר.
לכן,אם לא רוצים לעלות במשקל בפסח,מומלץ להקציב לעצמנו את מספר המצות שאנו אוכלים -במהלך כל יום, ובמהלך החג כולו.
הדבר נכון גם לקניידלך,שמכינים מקמח מצה: קניידלך אחד בינוני ,מכיל כ-80 קלוריות.
&nbsp
התועלת באכילת תפוחי- אדמה בפסח בפרט,ובכול השנה:
מצה אחת, הינה שוות ערך קלורי ,לתפו"א. (130 קלוריות .)
מה תעדיפו בימי- הפסח: מצה אחת ,או תפוח אדמה אחד בינוני ?
התועלת בתפוח אדמה: תפו"א ידוע כ-עשיר בסיבים תזונתיים:
מכיל ויטמין C, ויטמין B6, מגנזיום, ברזל ומינראלים נוספים, הוא בעל רמה נמוכה של נתרן -ולכן מתאים גם לסובלים מיתר לחץ דם, וכן מכיל רמות גבוהות של אשלגן - אשר הינו מינרל חשוב שאינו מיוצר בגוף. לאשלגן יש תפקידים רבים, בשמירה על לחץ דם תקין ובשמירה על תפקוד השרירים והעצבים, לכן ,מומלץ לשלב אותו בארוחות ,אך לא להגזים
יספיק תפו"א אחד בינוני - ליום, כתוספת למנת הבשר או העוף,או כ-תפוח-אדמה אפוי בתנור,ובתוספת לסלט סלק.
&nbsp
החרוסת:
כפית אחת של חרוסת מכילה 12 גרם פחמימות .(כמות השווה לכף סוכר.)
החרוסת עתירת קלוריות ,טעימה אך משמינה מאוד, לכן מומלץ להסתפק בכפית אחת ,
אפשר למרוח על קצה של מצה, ולומר דיינו, ובכך נשמור על המשקל.
&nbsp
מזיגת יין - למזוג או לא ?
יין עשוי מהסוכר שבענבים ,ולכן לאיזון הסוכרים בגוף, כדאי להשתמש בתחליפים ,
ל-4 כוסות היין ,ומומלץ להמירם במשקאות- "דאייט" אחרים,
או לשתות מים צלולים,או מים עם פרוסות לימון ונענע, בכך נמנע מגופינו את ספיגת הסוכר הגדולה, שמכיל היין.
חשוב לדעת :
כוס יין - יבש ,מכילה כ-120 קלוריות,
כוס יין -מתוק מכילה כ-162 קלוריות.
וכוס מיץ -ענבים מכילה כ-100 קלוריות וכ-20 גרם פחמימות ,הנספגות מהר בדם --
-ומובילות לעלייה מהירה ברמות הסוכר,ולעליה מהירה במשקל.
לכן,ההמלצה,לשתות מים או משקאות- דאייט,וזאת ,בכדי לא להוסיף קלוריות על הארוחה, בגלל הסוכרים שמכיל היין.
&nbsp
לשמירה על איזון התפריט בארוחה:
כדאי לשלב בארוחה מגוון של סלטי ירקות -טריים,
ושילוב ירקות אפויים, ושורשים דלי -קלוריות,כתוספת למנות דגים ,הבשר/ העוף,
(וכמובן להימנע מפשטידות עתירות קלוריות.)
&nbsp
במהלך שבוע החג: עדיפות לפירות כמו:פרוסות קיווי ,תפוח ,ותותים,במקום קינוחים כבדים ועתירי - קלוריות.
&nbsp
לשומרי המשקל:
לא חייבים להעלות בפסח במשקל,אם מתכננים את התפריט מאוזן:
בפסח הקודם ,הורדתי קילו וחצי בשבוע -הפסח, לאחר שויתרתי על יין ,מצות, וקינוחים.
הרבתי בשתיית מים, שמסייעים מאוד בהורדת המשקל,
שילבתי בתפריט מרקים ,דגים,בשרים, וסלטי-ירקות מכול הסוגים,והוספת רוטב לסלט ללא סוכרים, בשילוב ירקות דלי -קלוריות בתפריט: כרובית, ברוקולי, קולרבי,כרוב ,סלק ,
והרבה מלפפונים ,
ובין הארוחות: אשכולית .
בברכת שבוע פסח שמח ,ומופחת בקלוריות.
&nbsp
 

shronyor35

New member
לרוני, להימנע ממצות-ממש פיתרון טוב, וכך עשיתי בשנה קודמת,,

(אגב,גם בחנוכה לא נגעתי בסופגניות, כי חייבים לשמור על הבריאות.)
אבל ,,,
לאורחים שהזמנתי בפסח הקודם,אני כן הכנתי הכול- כולל עוגות .(אך אני נמנעתי מאכילתם.)
וזה גם הסוד לשמירה על הגיזרה.(לפני שנה וחצי הייתי 69 קילו -וירדתי ל- 55,בעזרת
כוח הרצון הרב,ותפריט דל- קלוריות.
לכן, כיום חשוב לי לשמור על התוצאות,בפרט בפסח ,חג משמין שכולו עתיר בקלוריות.
וכול הכבוד לך,על שאתה נמנע מאכילת-מצות וחוסך בפחמימות.
 

רוני1955

Active member
אני אכן נמנע ממצות.

אבל אני לא נמנע מלחם או פיתות בפסח. לכן קל יותר להמנע ממצות. אבל אני חייב לציין שאני כן מחזיק בבית כמה מצות בפסח, בשביל הנכדות שלי.
 

חנהפ

Active member
אני דווקא אוהבת מצות

והכי עם אבוקדו.
תפריט לליל הסדר?
חצי מסורתי, אנחנו לא אוכלים קטניות בפסח ולכן האפשרויות מוגבלות מעט, אבל משתדלת להרבות בירקות מבושלים וחיים ותפו"א אוכלים אלה שלא אוהבים ירקות
אחרי כל מנות הפתיח שאוכלים תוך כדי הקראת ההגדה
יהיו סלטים מירקות, לצד סלמון בתנור
מרק עוף צח עם קניידלך
נתחי עוף בקרמל תפוזים
תפו"א קטנים מעוכים
מאפינס ירקות
קציצות כרישה
ולקינוח טעימות סורבה, חיתוכיות דובדבנים וטראפלס

אני מכינה לחמניות מקמח תפו"א וגם בואיקוס למי שאוהב
עוגות לפסח ללא אפיה? עוגת גבינה קפואה הולך?
 

shronyor35

New member
גם לי מצות וקניידלך- טעים,אבל שבוע עם מצות,זה מאוד משמין !!!

לכן, מי ששומר עצמו מעליה במשקל, עליו להימנע ככול האפשר מאכילת מצות וקמח מצות.
&nbsp
 

sofia4

New member
חנה, נתחי עוף בקרמל תפוזים אפשר גם מנתחוני פרגיות?

 

חנהפ

Active member
הכנתי מכנפיים, משוקיים, לא ניסיתי עם פרגיות, אבל מניחה שאפשר

 

ybo4

New member
לפסח

א. להתנדבות "פרוייקט כרובית:
* עשר קופסאות של שוקי עוף בתנור ברוטב סויה,שום, דבש
*חמישה קילו אורז חגיגי (עם אגוזים, בצל מטוגן ופירות יבשים)
* שמונה עוגות קמח מצה - בסגנון בולגרי
ב. לליל הסדר:
*מרק עוף
*קניידלך
* מנות ראשונות קנויות (לא למדתי מעולם להכין את האוכל המסורתי הזה) גפילטע, כבד קצוץ וכו'
* עוף בתנור
* צלי בשר מסורתי של סבתא - מוגש בפרוסות, עם הרוטב בצד
* צמחוני - עוד לא החלטתי מה (קצת מאתגר, כי פסח)
* תפוחי אדמה
* אורז
* גזרים מזוגגים
* אפונה בנענע
*סלט כרובית ושעועית קר
* סלט עגבניות שרי
קינוחים: (גם כאן בצד המסורתי)
* עוגת מצות במסורת בית הילדים בקיבוץ
* עוגת קתי, עוגת מרנג, קצפת ותותים
*תותים שלמים מהשרון - בעונה הזו מתוקים ומדהימים בעצמם
 

shronyor35

New member
אתם מכינים לחג גם גפילטע-פיש,עוף ממולא ,וירקות ממולאים ?

או דג ואוכל חריף ?
 
למעלה