תיכף נוחתים במלבורן- עזרההה

תיכף נוחתים במלבורן- עזרההה

הי לכולם,
אנחנו בדרך לרילוקיישן ויש לי מס' שאלות ולכן אשמח את עזרתכם:
1. פעוטונים- כמה עולה? איך זה הולך? אני מבינה שזה מאוד יקר..
2. היכן לגור? שכונות נעימות לגור בהם.. וכמובן שאשמח לחברה של ישראלים, לא להיות לבד.
3. חיפוש/ מציאת עבודה לי- למצטרפת, בתחום האדריכלות, כמה קשה זה?

בואו נתחיל עם זה.
תודה וערב נעים
ליאת

תשובות חלקיות:

1. יום בפעוטון עולה בסביבות 70-90 דולר. אם אתם תושבי קבע או אזרחים, בתנאים מסויימים מקבלים גם החזרים.
כשתיסגרו על מקום מגורים, תתחילו ליצור קשר עם פעוטונים בסביבתכם ותראו אם יש מקומות פנויים.
עוד שווה לציין:
- הפועוטון הממוצע נפתח ב-7:30 ונסגר ב-6 בערב. אין בעיה להביא את הילד או לקחת אותו בכל שעה (שבלולון היה מגיע לעתים לגן ב-11 ואף אחד לא מיצמץ).
- הרבה הורים רושמים את הילדים רק לימים מסויימים בשבוע ולא אחרים.
&nbsp
3. את התשובה לשאלה הזו אשאיר ל-arieltr, אדריכל הבית של הפורום. שווה גם לחפש תגובות שלו מן העבר שמתייחסות לשאלה הזו בדיוק.
&nbsp
2. במלבורן מאות שכונות, ורובן המכריע נעימות. אם תרצו לספק פרטים ספציפיים על מה שאתם מחפשים, זה יעזור לצמצם את האפשרויות, אבל בסופו של דבר תצטרכו להתמודד עם העובדה שכנראה בכל מקום שתנחתו יהיה לכם בסדר גמור.
&nbsp

arieltr

New member
השלמות לשבלול

א. מישהו יכול לומר לי מה זה הוידאו הזה פה משמאל עם הגברת שמתחבקת עם האריה? הוא מוציא ציפורן וגומר אותה בנאנו שניה. דג זהב כבר לא טוב?

ב. לא הצלחתי להבין מהפוסט שלך, האם אתם עוברים לכאן על ויזת תושבות קבע או רק לצורך רילוקיישן של שנה או שתים?
לדעתי זה יכול להשליך על האופציות למציאת עבודה. רק למצוא גן לילד/ה עלול לקחת לא מעט זמן. יש פה דבר מוזר שנקרא 'רשימות המתנה'. בסיטואציות מסוימות אפשר לחכות כאן לא מעט חודשים למקום פנוי בגן הילדים.

1. אצלנו יום בפעוטון עלה 110$ (עד לפני חצי שנה, סביר שלא השתנה). נפתח ב-7 בבוקר ונסגר ב-6 בערב. כמו שהשבלול כתב אזרחים/תושבי קבע מקבלים החזרים כך שממש לא משלמים סכום מלא. אנחנו מתגוררים בפרבר במזרח והילד ואנחנו היינו מאוד מרוצים מהגן (day care או איך שלא קוראים לזה).
רוב הגנים שאנחנו שמענו עליהם עולים בין 100-130 ליום. אם אתם לא אזרחים/ת"ק זה כנראה הסכום שתשלמו ליום, תקחו את זה בחשבון.

2. בהחלט מרבית השכונות במלבורן מאוד נעימות ושקטות. בהכללה מאוד גסה צפון מזרח/מזרח/דרום מזרח, נחמד וידה ידה ידה. השכונות הדרום מזרחיות הכי פחות 'ירוקות' בייחוד לעומת הפרברים המזרחיים והצפון מזרחיים שנוטים לקצת יותר טופוגרפיה מעניינת ו-wild אפיל (סוגי עצים, יארה ריבר, קנגרו, שוארמה וכדומה).

ג. מקסימום נגר עננים.

3. ואחרי שניסיתי (בהצלחה מינורית ביותר) להבהיר לעצמי את הסעיף הקודם, מה את רוצה לדעת על תחום האדריכלות?
המנטרה הקבועה היא תיק עבודות A3 עם שירטוטים/הדמיות וכל מה שאת חושבת שיכול למשוך את תשומת הלב של מי שמסתכל עליהם.
אני מניח שיש לך נסיון מסוים במשרדי אדריכלות בישראל, כלומר יש מצב ששיעבדו לך את הצורה ולמדת להיות עבד למופת. נהדר! באוסטרליה המצב אותו הדבר רק מדברים אנגלית ולכן זה נשמע מאוד מאוד מיוחד. ולמרות זאת בהחלט ניתן למצוא את המינון הנכון בין עבודה למשפחה.
צחוק בצד, המצב בשוק העבודה האוסטרלי כל כך הדוק שלעבוד בתור אדריכל משמעו להיות מתכנן/שרטט/מודליסט תלת מימד/מעצב גרפי/יכולת ניסוח פוליטיקלי קורקט/אוהב קפה טרנדי/אינטרפייס/מנהל יועצים/זיקית ועוד כל מיני נספחים.
בשנים האחרונות מילת הקסם הינה REVIT. בנוסף כמובן יש כאן אוטוקאד, ארכיקאד, 3D סטודיו, סקאצ'אפ, ריינו, פוטושופ, אינדיזיין וכל הג'אז הזה.
על מה את עובדת?
את תצטרכי קורות חיים בפורמט אוסטרלי, שאני עד עכשיו לא באמת נעול מה זה אומר, אבל ככה כולם אומרים. בגדול תמזערי את החולשות ותדגישי את הצדדים החזקים שלך.

היכן לגור?

קודם תגידי לי מה הפרמטרים שלך לשכונה נעימה, והאם יש לכם סיבה ידועה להיות קרובה לאזור מסוים בעיר (הרילוקיישן, למשל וכל דבר אחר)

השלמת פרטים

אנחנו מגיעים דרך רילוקיישן של בן זוגי. רוב עבודתו היא בכלל מחוץ למלבורן כך שזה אינו מהווה שיקול בהחלטה היכן לגור- גאוגרפית כמובן .
החוזה הוא למינימום 4 שנים.
שכונה נעימה... זה מאוד כללי, אני בטוחה שכולן או רובן נעימות.
אשמח לנסיעה של עד 20 דק' ממרכז העיר, בצד המזרחי יותר, גם צפון מזרח.
תודה
ליאת

אכן, רובן נעימות

לדעתי עבודה מחוץ למלבורן כן מהווה שיקול - אני הייתי בוחרת מקום יחסית קרוב ל- Eastern Freeway או כביש אחר דומה, שיהיה לו קל לצאת.
&nbsp
ואם הוא לוקח את האוטו לנסיעות ממושכות, אז ממליצה לך להיות קרובה יחסית לתחנת רכבת או לקו אוטובוס יעיל.
(מה זה יעיל? שאלה מצוינת. לדעתי, קו שפועל לפחות כל -20 דקות בשעות היום, שעובד גם בשבת ורצוי גם בראשון, ושמביא אותך למקומות מפתח)
&nbsp
מעבר לזה - כל מה שרוקד עם שבלולים אמר

&nbsp

למעלה