תימונית בונה, תימונית הורסת

ברונקוס

New member
תימונית בונה, תימונית הורסת

ערב - למרות יום מפרך, התימונית טרחה והכינה את התבשיל האהוב על בעלה. היא שמחה שהתגברה על עייפותה ומצפה לו בקוצר רוח. הזמן עובר, הבעל לא מגיע וגם לא מצלצל. הפלאפון אינו זמין. רגשות האישה מתנדנדים ומתחלפים בין עצב לדאגה. כשעה וחצי לאחר המצופה, סוף סוף הוא מופיע. סיטואציה א': התימונית מתמלאת כעס, היא ממש רותחת מזעם. לאחר ששפכה עליו את חרונה, היא מסתגרת בחדרה ואינה מסוגלת לדבר יותר. היא מלאה מחשבות שליליות על בעלה כגון "איך התחתנתי עם בן אדם כזה, איך הוא מסוגל לפגוע ולזלזל בי בצורה כזאת, פשוט לא אכפת לו ממני" וכו'. סיטואציה ב' התימונית: "סוף סוף הגעת, אני כל כך חיכיתי לך, טוב לראות שהכל בסדר". איזו תימונית נראית לכם הסבירה ביותר?

../images/Emo27.gif../images/Emo27.gifהתימונית שאני מכירה

אחרי יום עבודה מפרך - מגיעה הביתה, מתקלחת, עושה כוס קפה ומתיישבת על האינטרנט...
הבעל כבר מזמן בבית (כי היא מגיעה בסביבות 21:00, כאילו...). לפעמים, האיש גם הספיק להכין משו לאכול (סלט או הזמין פיצה) וכמובן, רואה ספורט...
בטלויזיה
כשהיא מתקשרת לפלאפון
שלו הוא תמיד זמין (כי הוא פולני ואחרת - חבל לו על הזמן...)
גם מחשבות כמו "איך התחתנתי עם בן אדם כזה, איך הוא מסוגל לפגוע ולזלזל בי בצורה כזאת, פשוט לא אכפת לו ממני" - ממש לא רלוונטיות לגביה, כי היא למדה מאמא ומסבתא מה פשוט אסור לעשות... למי שלא הבין - סטטוס של סמרטוט רצפה אינו מוכר בלקסיקון של התימניה שלי בשום מקרה... כלומר - אף אחת מהתימוניות הנ"ל אינה סבירה בעיני...

ברונקוס

New member
את רומזת על תימונית שיש לה שיכנוזי

וזה יפה, נחמד ביותר, מקרה לא שכיח שיש בו הבנה שתכלית הזוגיות אינה הלקיחה אחד מן השני, כי אם הנתינה ההדדית, קרי - המטרה היא לא להשיג דברים זה מזה, אלא שתהיה נתינה אמיתית מתוך הבנה ומתוך אהבה. אולם התימונית שאיתה צריך להתמודד בחיי היום יום, היא לא בדיוק כזאת, שהתמונה הנשקפת לעינינו, כאשר אנו מתבוננים על תימונית שכזאת, פעמים שנגדיר אותה מורכבת ומבולבלת, ופעמים שנגדיר אותה עגומה וכואבת, פעמים היא תראה מעודדת ומבטיחה ומיד תראה גם עצובה ומדכאת. יותר ויותר מבינים אנו, מדוע הגדירו חכמינו זכרם לברכה את התימונית כאחת שבה חושך ואור משמשים בערבוביה, ומכאן הכמיהה החזקה ביותר המציפה אותנו, גברי ישראל, שתפציע סוף סוף תימונית שתאיר את הדרך, שתסיר צללים וערפילים, שתתן בטחון ומרגוע, ושתעצים את האמונה והתקוה, כך שנוכל לומר באמת - אשריך תימונית חביבה

לא רומזת ולא עציצים../images/Emo203.gif

נכון אמרת - זוגיות, פירושה - הדדיות... אם אשה מסתובבת עגמומית וכואבת - צריך ה"זוגי" שלה לשאול את עצמו על מה ולמה... ולא להתחיל לחפש מה לא בסדר אצל אשתו... וזה בטח לא קשור לתימניה או שיכנוזי... זה פשוט קשור לאכפתיות ולדאגה, או כמו שאמר הרמב"ם "הרגל של אשתי כואבת לנו"... ואת זה אני כותבת ממרום 25 שנות נישואי, אותן אני חוגגת בדיוק ביום הזה ממש... או, כפי שנאמר:
ל"המוני"...

ברונקוס

New member
היכן היא התימונית האותנטית

תהליך ההתרחקות של התימונית, היא זו שיצרה את התחפושת של הדור, וכשם שמותר לכל דרדק המחופש לשודד, להחזיק חרב וסכין ושאר כלי משחית, כחלק מהתחפושת, כך התחפושת העכשווית של התימונית, נתנה לגיטימיות לאימוץ ערכים, עקרונות ואמונות, תפיסות חיים וסגנונות תרבותיים, התואמים לתחפושת שהיא עוטה על עצמה, שהם ללא ספק, משתייכים לעולם השקר והזיוף, למושגי העורמה וההונאה. טוב תעשה התימונית- אם תצייד עצמה בכלים ובהבנות הנכונות, אשר יאפשרו לה לעבור כראוי את נפתולי התקופה ותהפוכותיה, ותסיר מעליה, שכבה אחר שכבה, את תחפושת הרע מבחוץ, ותגלה לכולנו את הזך והטהור הפנימי, את הכלי המרכזי, לגילוי דמותה המקורית, והמה בעצם חיפוש האני התימונית

תגיד לי, אתה חי בסרט../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo202.gif

מה זה "תימניה אוטנטית"?... יש קודם כל אישה אוטנטית ומעל לכל - יש אדם אוטנטי... יכולה להסכים איתך במידה מסויימת - שערכים מסויימים של החיים המודרניים אינם אוטנטיים, אבל... מכאן - עד להאשים אישה בזה שהיא אדם מודע לכבודו ולזכויותיו - המרחק הוא גדול... אני טוענת, שהנשים התימניות לבשו תחפושת דווקא ב"תימן". וזה, מסיבות של תרבות ושל נורמות חברתיות (שנקבעו, מן הסתם על ידי גברים מוסלמים...). בישראל של שנות ה- 2000 ותוך הישענות על ערכים מודרניים נאורים (כן, דווקא יש כמה כאלו...) - ה"תימוניות" מרשות לעצמן להיות אדם אוטנטי, אשר מודע לזכויותיו ולכבודו - ולא סמרטוט רצפה...

ברונקס- תחזור לתימן אני מימן את הכר

אתה מדבר כביכול יש קולקטיב רעיוני ושכל התימנים עשויים משטנץ אחד מדינת תימן גדולה מישראל פי 4 או 5 וידוע לכל כשבאו תימנים לישראל גם השפה התימנית לא הייתה אחידה ולכן היו מחלוקות גדולות שגרמו לכל ניב תימני לפתוח בית כנסת כדי שיובנו וכל שכן אחיותינו התימניות גדלו והתפתחו בישראל המודרנית ולא לפי התרבות הנהוגה עם שמירת פולקלור שבעיני כישראלי תימני ראוי להישמר

ברונקוס

New member
../images/Emo13.gifהלוואי חינני

הלוואי שאזכה בחלדי לראות את תימן, ערביה פליקס, את הרריה הגבוהים והנישאים, לצד עמקיה המרנינים, לצפות במוגעא שעל שפת ים, ובחאשד בואכה תימא עדן, ולעלות בתמר יפי עלומיה. נ.ב. תודה על תרומת לבך להקסים אנוכי בכיסך הנדיבותי

ברונקוס

New member
חיה ותן לחיות

זה הכלל של האדם, המטפח והמבין לעומק את המורכבות של עקרון ריבונות הפרט, כלומר של הרעיון שלפיו האדם הוא בן חורין בעל תודעה אינדיווידואלית וחוש אחריות, החופשי לעצב בעצמו את חייו הפרטיים והציבוריים, עם כל המשמעויות החברתיות והמוסריות, תוך הדגשת היחסים המורכבים שבין השכל לרגש ושבין התבונה הטהורה לנסיון. ואילו אצל התימונית, התועלתנות היא זו שחשובה, השתקת הדעות היא זו המכרעת בגישתה, איסורים והגבלות, חודרת אל נבכי הנפש, עמוק לפכים הקטנים של החיים, ולא בשביל להתיר ולאפשר לאדם להתבטא, אלא למיצער לפגוע בחופש המצפון והביטוי שלו בעיקר, החופשי והדמוקרטי. זוהי זכותו הבסיסית של האדם לאושר, והיא בהחלט שגוברת על תואנותיה ומאמציה הבלתי נלאים והמוגזמים של התימונית, להתערב ולגרום נזק בל ישוער להיות כולנו כחופש נולדנו, והיא אף מכריעה אותם עד כלות סופה המר

אחי ברונקס סבתי חתמה באצבע

ברונקס סבתי היא אשה מדהימה שרוב חייה חתמה באצבע לעומתה בנותיה ונכדותיה הגיעו לרמות הכי גבוהות בחינוך וברפואה ותוך דור אחד * והכל משום הפלורזים המחשבתי שיש כיום בעדה התימנית *

../images/Emo127.gifטוב. אז למה אתה מתייג../images/Emo35.gif../images/Emo5.gif

ראשית - אני מוצאת סתירה בין גישתך, כי "האדם, המטפח והמבין לעומק את המורכבות של עקרון ריבונות הפרט" לבין קביעתך, כי "אצל התימונית, התועלתנות היא זו שחשובה, השתקת הדעות היא זו המכרעת בגישתה, איסורים והגבלות"... אני גם לא כל כך מצליחה להבין איך "תודעה אינדיבידואלית" מסתדרת עם חשיבה סטריאוטיפית... אבל, מה אגיד לך - אל מול מילותיך הגבוהות, אשר מביעות רעיונות נמוכים - ממש קטונתי...
אז בוא נסכם את הדיון בזה שכל אחד יחיה את חייו מבלי להטיף לאחרים איך הם צריכים לתפקד ולחשוב... כי, זה כבר ממש מעייף, בסדר

K C

New member
למה פולני?

ולמה כל האשכנזים לוקחים את הנשים שלנו?

למעלה