תינוקות ואוכל

doronimous

New member
תינוקות ואוכל

שאלה לי אליכם יקירי אני עדיין רווק אך חושב רחוק קדימה איך מגדלים ילד צמחוני-טבעוני ? כל החברים בגן יאכלו "גמדים" בקיטנה יקבלו לחמניה עם נקניק ושוקו בגיל 10 יצאו החברה לאכול שווארמה וכך הלאה וכך הלאה האם הוא נידון להיות שונה ואולי מנודה (ילדים כידוע הוא עם אכזר) מה דעתכם ?

תגובה אופטימית מבית היוצר של נטע...

אם נפעל בדורנו לקדם מספיק את הטבעונות בקרב החברה, נוכל לקוות כי בקרב ילדנו הדבר יהיה כבר יותר מקובל ובסדר. ישנם מספר לא קטן של ילדים שגדלו כצמחונים ולא גדלו כמנודים מחברת הילדים, וזאת מכיוון שהחברה שלנו יחסית מקבלת צמחונים כבר. ותשובה שניה ופחות אופטימית - תמיד אפשר לבחור לגור ביישוב קהילתי קטן שהוא צמחוני-טבעוני (דוגמת אמירים) מטבעו ואז כל הבעיות הנ"ל פשוט לא מתרחשות.

Neta558

New member
אלון, מרגיז אחד!

מפיל עלי את כל האופטימיות כאילו לך אין קשר לזה...
ולענין: אני חושבת שגידול ילד טבעוני יכול להיות נפלא. מקנים לילד אורח חיים בריא ומוסרי, ומחנכים אותו לפי השקפת העולם שלך. ילדים כמובן יכולים להיות עם אכזר, אך מי אמר שדוקא יציקו לילד טבעוני? אם מלמדים את הילד להתמודד עם הטבעונות שלו, סביר להניח שיציקו לו פחות מלבן העשרה שמחליט להיות טבעוני בבית בשרי. (גם תיכוניסטים זה לא העם הכי חביב). בכל יחלד אפשר למצוא את השונה ולהציק לו. ילדים הם שמנים, רזים, גבוהים, נמוכים, עם שיער מוזר, בלי שן קדמית, חולי סכרת, נזלת באף... אני לא חושבת שילדים מציקנים צריכים לגרום לנו לשאוף לילד כמה שיותר "רגיל", כי מהו בכלל ילד רגיל? אני חושבת שחלק מהילד הטוב ביותרשאפשר לקבל, זה ילד טבעוני (כי נובע מזה הרבה יותר). אני רק מקוה שהילדים הטבעונים והצמחונים לא יציקו לילדים האחרים ויקראו להם רוצחים בגן

tali_le

New member
תשובה וטירוף

כן, אני קמה מוקדם מדי בבוקר ועושה שטויות אז ישבתי, קראתי, והוספתי והנה בתור התחלה - קטגוריית קישורים חדשים - משפחה וילדים טבעוניים יש שם אתרים עם המון הסברים וממש חביבים גם! כנסו ותראו! ותשובה משל עצמי: אני חושבת שכמו כל דבר, אפשר ע"י השקעה, מאמץ והמון תשומת לב לפתור את זה פתרונות פרקטיים לשמירה על הטבעונות לא חסרים - ותמצא המון מהם באתרים האלה ודבר שני - כדי להפוך את הילד ללא מנודה ושונה - אלא למיוחד - אפשר לעשות כמה דברים: - לספר לו על מה שקורה, לגרום לו להרגיש מיוחד ושהוא ישקף את הדבר בחזרה אל ילדי הגן או ביה"ס. - להתנדב ולארח את החברים מדי פעם למסיבה/ארוחה/סתם משהו ולתת להם המון אוכל טבעוני טעים - להכיר להם את הדבר ואת הייחודיות - זה עוד עלול לגרום להם לרצות להיות טבעוניים גם ועוד כל מיני רעיונות ביזאריים שאני מבטיחה חשוב ולהוסיף כאן אבל בכלליות, כבר בגיל צעיר מאוד ניתן להסביר לילד על שמירה על בע"ח, לפחות בצורה פשטנית ולגרום לו להתגאות בצורת חייו הייחודית - זו הדרך הכי טובה למנוע את הבעיות... טלי

lilithmm

New member
אני מתנגדת לכפיית רצון הורים על ילד

אני מתנגדת לכפיית רצון הורים על ילדיהם. נחמד מאוד להקים משפחה טבעונית, אבל אני חושבת שאם הילד ירצה בקיטנה לאכול נקניקיה, או בגן לאכול גמדים, ואללה, לא סוף העולם.

tali_le

New member
אף אחד לא כופה...

אם כשהילד שלי יהיה בן 10 הוא ירצה משהו לא טבעוני - שיהנה השיחה היא על איך להביא אותו לגיל שהוא יחשוב ויבחר עם תזונה ריאה עד אז ובלי בעיות חברתיות/נפשיות בלה בלה בגלל הטבעונות שלו טלי

דדי שי

New member
טכנית, כל סוג של חינוך הוא כפיה

אם הורים דתיים מגדלים את הילד שלהם על פי השקפת העולם הדתית, הם מונעים ממנו את ההזדמנות לגדול כחילוני, ומאידך גיסא אם הורים חילוניים מגדלים את הילד שלהם על פי השקפת העולם החילונית, הם מונעים ממנו את ההזדמנות לגדול כדתי- ומי יוכל לקבוע מה מהשניים יותר חמור? לא משנה איזה סוג של סביבה תעניקי לילד שלך- את כופה אותה עליו, שכן לא הוא בחר אותה. כפיה של תזונה צמחית על הילד היא לא יותר גרועה מכפיה של תזונה בשרית על הילד. בכל מקרה את בוחרת לילד שלך מה לאכול ולא הוא. כשאת כופה על הילד שלך לאכול בשר, את גם כופה עליו מערכת ערכים, שכן אכילת הבשר בהכרח מגלמת בתוכה התנגדות לזכויות בעלי-החיים. המנעות מאכילת מוצרים מהחי, לעומת זאת, אינה בהכרח מגלמת בתוכה תמיכה בזכויות בעלי-החיים. יותר קל לילד שגדל כטבעוני ויום אחד מחליט שלא אכפת לו מבעלי-חיים והוא רוצה לנסות משהו חדש להתרגל להתחיל לאכול בשר, מאשר לילד שגדל כאוכל בשר להחליט שכן אכפת לו מבעלי-חיים ולהתחיל להמנע מלאכול בשר. וחוץ מזה, תזונה צמחית היא גם בריאה יותר- נראה לי יותר הוגן לכפות על הילד שלי להיות עודף בריאות מאשר חוסר בריאות.

lilithmm

New member
צודק!

רק שלי באופן אישי נראה שאם ילד של צמחונים / טבעוניים ירצה לאכול בשר כשהוא יוצא עם החברה, לא צריך לכעוס עליו. אני זוכרת ילדה שההורים שלה טבעוניים. אסרו עליה אפילו לאכול סוכריות! כל פעם שהיא יצאה מהבית היא אכלה מלא סוכריות ועוגות...

tali_le

New member
מי אמר לכעוס עליו?

דיברנו על דרכים לתמוך בו כשהוא בסביבת החברים שלו אם הילד הטבעוני שגידלתי ירצה בגיל מסויים לאכול בשר אני אתן לו ואף אתמוך בו בזה כמו שאני אתמוך בו אם יבחר להיות ימני בדעותיו הפוליטיות וכאן עולה אצלי שאלה אחרת באיזה גיל אנחנו מגדירים את הילד כבעל יכולת מנטלית להחליט ולשקול את הדברים האלה בעצמו? (טלי זוכרת את עצמה מאז גיל 6 מסבירה להורים שהיא מספיק גדולה בשביל X או Y או Z) טלי

Neta558

New member
אין גיל אבסולוטי לכך!

יש ילדים שיוכלו להתמודד עם הסוגיה בגיל 6, ויש בגיל 10, ובטח יש בגיל מאוחר או מוקדם יותר... תלוי בילד, תלוי בקשר עם הוריו, תלוי בסביבה...תלוי! (אבל תחזיקו חזק, העיקר שלא יפול) וד"א, טלי..החתימה שלך ארוכה באופן מעצבן. את עושה לי יותר מדי עבודת גלילה. אולי תיפטרי מהשירים לטובת ההזמנה המופלאה שגנבת ממני?

עאמ

New member
אולי לא כל כך תאהב את התשובה אבל-

אבל בתור אמא לעתיד, צריך לחשוב לא רק על עקרונות אלא קודם כל על הילד כי הילד יותר חשוב מהעקרונות, נעלים ככל שיהיו. אני צמחונית (לא טבעונית) הרבה מאוד שנים. אני לא לובשת מוצרי עור ואין לנו רהיטים מעור בבית. אבל ילד, צריך לתת לו מעבר לתזונה נכונה גם את החופש לבחור. צמחונות שבאה מהחופש לבחור היא צמחונות שאפשר להתמיד בה. חינוך זה נחמד מאוד אבל שחבורה של ילדודס הולכת לאכול בורגר ורק הילד שלך יושב בצד ואוכל עגבניות, נו, אתה יכול לתאר את התמונה. מעבר לפן החברתי, אנחנו, כמבוגרים, יודעים לקחת B12 מתחת ללשון כל יום. לך תרגיל ילד בן 3 לעשות את זה. זה בלתי אפשרי. אין בטבע שום דבר שמכיל B12 , אז מה תעשה? תהפוך את הילד שלך לחולה, חלש, עם מערכת חסונית דפוקה?? תתן לפעוט זריקות של B12 ותגרום לו לסבל? ילד קטן אין לו מספיק יכולת להבחין ולבחור. ילד גדול כבר יכול לעשות את הבחירה בצורה חופשית ומושכלת ולדעת שעם הבחירה באה גם הרבה אחריות (ויטמינים, בדיקות דם וכו´). ודרך אגב, מהכרותי עם ילדים באופן כללי, אין הרבה סיכוי שהם יאהבו אוכל צמחוני. ילדים אוהבים אוכל מאוד פשוט ולא מורכב ולא ראיתי בחיים שלי ילד שאוכל סלק ירוק. אין לי מושג מה קורה בישוב אמירים, אני מהמרכז. באותו נושא - בידיעות אחרונות של היום יש ידיעה על הורים שהורשעו בהתעללות על זה שהם מנעו מהצאצא שלהם מזון בשרי , הפעוטה היתה בתת משקל בגלל העקרונות שלהם. אז מה שווים כל העקרונות אם יש לך ילד חולה בבית?? ויש עוד כתבה גדולה בידיעות אחרונות היום על כל הנושא של הצמחונות. שווה קריאה. לתשומת לבך העתידית.

tali_le

New member
נו באמת

אני אתייחס לטענות שלך אחת אחת 1. עניין הבחירה - הילד שלי, שיגדל כטבעוני - יוכל לבחור להיות צמחוני/ טבעוני ואפילו אוכל בשר ואני אתמוך בו בכל בחירה שיעשה. עד אז הוא יגדל בבית שלי וע"פ אורח החיים שלי שעד אז כבר יהיה באופן מוחלט טבעוני - ולכן הוא יגדל כטבעוני 2. העניין החברתי - יש דרכים לפתור את זה - כבר הסברתי בהודעה הקודמת שצמחונות יכולה להיתפס כחסרון או כיתרון - תלוי איך הילד רואה את זה! 3. העניין הבריאותי - אני אשאיר לאלון את הריצה במעגלים וההסברים הרפואיים הארוכים אבל אגיד בקיצור - אין סיבה שלילד יהיה שום מחסור תזונתי מלבד B12 שניתן להמיס לתוך כוס מים באותה מידה שניתן לשים מתחת ללשון - זה הכול עניין של איך עושים את זה ובקיצור - אין שום מניעה מלגדל ילד טבעוני! טלי

sheda0ktana

New member
למה אצל אמא שלי בבית אכלו בשר,

ואני, כשבאתי ואמרתי שאני רוצה להיות צמחונית, שמעתי את המשפט הפולני היחיד ששמעתי כל חיי ממנה - "אצלי בבית את תחיי כמו שאני קובעת, ואני קובעת שאת תאכלי בשר!". וזה לגיטימי, מאד לגיטימי, נכון? ובקשר להורים המתעללים - הם בורים, זה הכל. אם הילדה היתה בתת משקל בגלל העקרונות שלהם, סביר להניח שגם המצב הבריאותי שלהם לא משהו. לדעתי - אם היתה מערכת תמיכה טובה יותר בקופות החולים למשל, ובטיפות החלב (חכי, עוד לא נכנסנו לסוגיית החיסונים לפעוטות) מצב כזה לא היה קורה, כי היתה להם כל האינפורמציה שהם צריכים כדי לגדל ילד צמחוני-טבעוני. אני דווקא מכירה כמה ילדים צמחונים, חלקם להורים אוכלי בשר וחלקם להורים צמחונים/טבעונים. אני יכולה לומר לך שדווקא הילדים האלה לומדים מגיל אפס את המשמעות של לקיחת אחריות על הגוף שלהם, של מודעות לסביבה שלהם, ברמה הפיסית הם מפותחים יפה, שקטים יותר ובעלי פחות רגישויות (בעיקר אלה שניזונים ממזון אורגני) וגם פחות מחלות. והאמא הכי קיצונית שהכרתי, פותרת את בעיית ה"אמא תקני לי גם" ב"לא" חסר נקיפות מצפון, וכשהילד מקשה ושואל למה לילדים האחרים מותר לאכול קרטיב היא מסבירה שההורים שלהם לא יודעים כמה שהקרטיב מזיק ולא בריא ולכן מרשים להם לאכול, ושהילד יודע שאצלם בבית אוכלים אחרת, ואם יש עוד התעקשויות היא פותרת את זה ב"כשנגיע הביתה נכין קרטיבים בריאים" וזה באמת מה שהם עושים!

Veggie John

New member
אפשר רק לקוות

שעד שיגיע זמננו להשריץ צאצאים משלנו, טבעונות תהא נהוגה לפחות במחצית מבתי האב הישראליים (או בכולם! *שוקעת בחלומצות באספמיה*), והילדים שלנו יגדלו בסביבה אוהדת. בעזרת השם, אמן ואמן במהרה בימינו, כן יהי רצון.

למעלה