תינוקות צריכים מים חמים ואין זמן לחכות בשביל

תינוקות צריכים מים חמים ואין זמן לחכות בשביל

לשתוף להם את הת*ת. לכן, מכיוון שזה פורום של גברים, אני מרשה לעצמי לשאול שאלה מקצועית למבינים מביניכם לגבי שילוב של דוד שמש וחשמל. התקינו לי דוד שמש והמתקין הנחה אותי להזיז את השייבר שבתוך הדירה כשאני רוצה לזגזג ביניהם. שאלתי אותו, האם אני צריך גם להעביר בחוץ בארון המים את השייבר והוא טוען שלא. ההסבר שלו לא נשנע לי הגיוני, כי אז בעצם המים התערבבו ביניהם ובעצם הפסדתי כאן חימום של המים, כלומר יהיה חימום אך לא אפקטיבי. מה דעתכם המקצועית?

Master Stav

New member
עבדו עליך בעינים ...

כל דוד שמש משלב בתוכו את האפשרות למם באמצעות חשמל .... שיברים שמיברים ....משעשע משהו ...
הכותב אינו שרברב אינסטלטור או בן של צינוראי .....

לא הבנת את כוונתי

1. יש לי בבית דוד חשמל במרפסת האמבטיה 2. נוצר מצב שבו יכולתי להתקין דוד שמש בגג, אז התקנתי (כולל גוף חימום חשמלי כמובן) 3. הדוד בתוך הדירה תקין אז השארתי אותו, מה גם שהמים החמים יותר זמינים ממנו כי לא צריך לחכות שירדו חמש קומות למטה, הזמן הוא קריטי כי יש לי תינוק. 4. רציתי אפשרות לעבור בין שימוש בדוד על הגג לבין שימוש בדוד בדירה. למשל - לרחוץ טוסיק לתינוק אשתמש בדוד בדירה ולחילופין כדי להתרחץ (הבוגרים שבבית) נשתמש בדוד השמש. 5. לכל אחד מהדודים שלי יש מפסק (שייבר) לפתיחה וסגירה, לדוד שבגג יש מפסק שנמצא בארון המים מחוץ לדירה שלי, למרבה הצער, דבר שמעיק ומסרבל.

gils33

New member
אני לא בטוח שאפשרי

להשתמש בשניהם אלא אם כן תתחיל לשחק כל רגע עם הברזים. זה דיי מטורף לא? חוץ מזה - מים חמים בקיץ תמיד יש מהקולטים ואין צורך בדוד חשמל. בחורף הקצר שיש לנו אולי כדאי לזגזג בינהם.

נשמע לי הגיוני מה שההוא אמר לך

אמנם אני לא גבר אז אני לא יודעת כמה דעתי תיחשב, אבל אם יש בתוך הדירה שיבר שבוחר באיזה מהם להשתמש, אתה לא צריך להתעסק עם עוד שיבר שמשוייך רק לדוד אחד ספציפית. המים לא יתערבבו, זה בדיוק מה שהשיבר מונע, בדרך שרק אינסטלטורים מבינים.

הרמתי לך להנחתה ונצלת את זה כהוגן ../images/Emo140.gif

מבחינה הסטורית הבניין היה מחובר לסולר מרכזי עד שהוא שווק חיים לפני כ-3 שנים. לכן, כל דיירי הבניין עשו דודים אישיים על התשתית הקיימת. הבניין הוא בן 7 קומות + גג, כאשר בכל קומה 2 משפחות למעט 2 הקומות העליונות שיש משפחה אחת בכל קומה. עשיתי דוד חשמל (נמצא במרפסת האמבטיה) וכיום לאחר 3 שנים החלטתי לנצל את ה-
של מדינתינו ולעשות גם דוד שמש (כולל גוף חימום חשמלי כמובן). אם הדוד שמש מחובר לדוד גיבוי ומכניס לו מים חמים ואני מפעיל חימום בדוד גיבוי, אז הוא לא יתפוצץ? את בעצם אומרת שהדוד שמש צריך להיות מחובר ישר למים הקרים של הגיבוי ואצלנו זה דרך השעון הכללי בחוץ ולא ישירות לגיבוי, האם זה משנה, או שלא הבנתי? אם המים בדוד שמש צריכים לעבור מסע של חמש קומות אז יצאו בהתחלה הרבה מים קרים ועם התינוק אני לא יכול לחכות אז אני יכול להפעיל חימום? אבל ברגע שהמים החמים מלמעלה יכנסו לדוד גיבוי שנמצא בפעולת חימום אז זה חימום של מים חמים אז אין פה בקרה. לפי מה שהעוזר של המתקין אמר (מה שלי נשמע הגיוני יותר) צריך כל פעם לנתק ולחבר רק אחד מהדודים כלומר שאם שייבר אחד פתוח השני סגור, המתקין אמר לי שהוא טועה וצריך רק לפתוח ולסגור את הדוד גיבוי ולהשאיר את הדוד שמש כל הזמן פתוח.

gils33

New member
העוזר מתקין צדק לחלוטין

צריך כל פעם לסגור ולפתוח את השיברים השונים של הדודים.

אני לא יודעת איך זה אצלך

(נשמע כמו סיפור מסובך משהו) ואני רחוקה מלהיות אשת מקצוע, אבל כבר עשיתי אמבטיה לכמה תינוקות.
אז עם ובלי קשר לכל סיפור הדודים - אני לא מבינה את עניין הלחכות עם התינוק. אתה עושה לו אמבטיה או מקלחת? אם אמבטיה, הייתי ממלאת אותה לפני שמפשיטים את התינוק, ואז כשהיא מוכנה מארגנים גם את הילד תוך דקה בערך. היא לא תתקרר יותר מדי. אם אתה עושה לו מקלחת, תצטרך להיעזר בעוד זוג ידיים עד לתחילתה. או לעשות לו אמבטיה.

לא שמתי לב לפרט הקטן הזה

אנחנו, בזמנו, שטפנו עם צמר גפן ומים חמימים שהכנו מבעוד מועד בתרמוס גדול (מהסוג שמוציאים מהארון כשמישהו מת וצריך קפה\תה לשבעה). שמנו אותו באיזור ההחתלה, וזה עבד יופי עד בוא הקיץ. מה שאמרתי בהודעה הקודמת נאמר כשהנחתי שמה שיש אצלכם זה את מקרה א' לפי ההסבר של אמיר. אם זה אחרת - זה מוזר ומסורבל מדי בשבילי...

elotan

Member
הבעיה שלך היא לא הדוד

הבעיה שלך היא הילד - אין לך מושג איך להתעסק איתו. לא יקרה לו כלום אם הוא יחכה חצי דקה עד שיבואו מים חמים מ 5 קומות למעלה (מי ישמע כמה מרחק וזמן זה לוקח). אתה לא חייב להרטיב אותו במים הקרים תוך כדי זה שאתה מחכה.

Master Stav

New member
מה קרה לך ...זה 5 קומות ......./images/Emo151.gif

ואני בהחלט מסכים איתך ....הבעיה היא לא המים ...

amir_aikido

New member
אנחנו יכולים רק לנחש

אנחנו לא יכולים לדעת איך הם חיברו אצלך את המערכת, רק לנחש. בעוד שיש מספר אפשרויות: א. כל דוד מקבל מים קרים מהצנרת הראשית, ולך בדירה יש שיבר שמנתב (בוחר )בינהם את מקור המיים החמים (ואולי עוד שיברים שמאפשרים לנתק כ"א מהדודים - אחד בבית ואחד בארון השירות). - במקרה זה ברור שלא צריך יותר מהשיבר הפנימי. ב. כל דוד מקבל מים קרים מהצנרת הראשית, לכל דוד יש רק שיבר ניתוק למיים החמים, כאשר לך יש בתוך הדירה את השיבר שמאפשר לקבל מים מדוד החשמל - במקרה כזה, כשהשיברים פתוחים ואתה רוצה מיים חמים, תקבל תערובת של מיים חמים וקרים משני הדודים בהתחלה ואז המיים יתחממו. -
אל תסמוך על מדידת חום של המים - בחיבור כזה, חום המיים משתנה כל הזמן. ג. אפשר לחבר את דוד השמש גם לכניסה של דוד החשמל - במקרה כזה אם יש שמש - דוד החשמל לא יעבוד כמעט, אבל, המיים עלולים להתקרר בתוכו. ויש עוד וכמובן - גם אני לא אינסטלטור
אמיר

לפי מה שהבנתי יש לנו את סעיף ב' בהסבר שלך

כלומר לפי זה אני מבין שכמו שחשבתי העוזר מתקין צודק ולא המתקין.

למעלה