תינוקות! שאלה מסופרת. :)

תינוקות! שאלה מסופרת. :)

בונז'ורר... נולד לי אחיין חדש הלכתי לראות את הפלא הקטן, והודהמתי מהאור שפרץ ממנו!!! מעודי עוד לא ראיתי דבר שכזה ואז קפצה מחשבה למוחי... אז הלכתי לראות ילד בן שנה ממשפחתי וגם הוא קרן בהוד מטורף. ועיניו היו כה פצוצות, מתלהב מכל דבר ושקוע בכל דבר כמו בהזיה. אז חשבתי... אולי תינוקות "רואים"! הרי עוד לא נטבעו בתוכם כל המושגים המציאותיים הטבועים בנו. תינוקות הם הכי ישירים והכי טהורים והכי לא צבועים הם רואים טוב יותר מכולנו את טיבו של כל אדם והם מגיבים בהתאם. אז האם? :) מה אתם/ן חושבים/ות?

מאד הגיוני שכן

תינוקות נמצאים עדיין מחוץ לעולם המחוברת שלנו, עוד לא ממש נתנו להם שמות לדברים והם לא ממש מודעים לאותו עולם כפי שאני ואתה כבר רואים אותו. גם דון חואן אומר, לא זוכרת בדיוק באיזה ספר, שבתחילת חיינו אנחנו עדיין פתוחים (מבחינת הביצה הזוהרת שלנו) וקולטים רשמים מעולמות אחרים (רואים את זה חזק מאד אצל ילדים בכל מה שקשור לצללים). כל פעם שאני חושבת על הנושא הזה, אני נזכרת בסיפורים של דון חואן על הקוסמים הקדומים, שהיו לוקחים ילדים קטנים ומלמדים אותם את הדעת. למרות שדון חואן טוען שההם הקדומים היו מחרידים וכמעט מרושעים, אני תוהה איזה מן ילדים גדלו להם, וכן, לפעמים גם קצת מקנאה בהם. תודה על תשומך לבך. אחת בדרך

נלאם

New member
נכון נכון

ככה בדיוק הם מתחילים את החיים "רואים" ומוארים. לפי דון חואן אצל הקטנטנים נקודת המאסף עוד לא מקובעת מה שמאפשר להם לראות כל מיני דברים שאנחנו לא מסוגלים לראות יש להם גם את הפתח הזה בגולגולת שנסגר רק בגיל שנה בערך עד אז הם בטריפ תמידי, הלוואי קצת עלינו.

o fri

New member
גם אני חשבתי על זה

בדיוק לאחרונה שמתי לב לכך שאחד מהפעוטים שאני עובדת איתו מתהפנט על צללים ותשומת לבו נמשכת אליהם ותהיתי לעצמי במה הוא מבחין שם.

למעלה