תינוקת בת חודשיים וחצי לא מצליחה לינוק! עזרה.

sinaii

New member
תינוקת בת חודשיים וחצי לא מצליחה לינוק! עזרה.

שלום,
יש לי תינוקת מקסימה בת חודשיים וחצי. אני מניקה אותה לפי דרישה והכל טוב ויפה...
לאחרונה (בעיקר בשעות הערב) היא יונקת כמה יניקות ומתעצבנת ברמות...אני מעבירה אותה צד ואותו סיפור
נראה שהיא לא נהנית פתאום מההנקה ואם במקרה אין חלב שאוב בשלף אני נאלצת להאכיל אותה במעט מטרנה (אני נורא משתדלת שלא ומאז שנולדה אכלה רק פעמיים מטרנה וכרגע מרוב ייאוש של חוסר התחברות אמרתי לבן זוג להכין לה מטרנה
אני ממש מתבאסת מזה...לא שאני נגד תחליפים אבל דווקא עכשיו - אחרי שעברו הכאבים לאחר הלידהף ואחרי שעברנו פטריה על הלשון שלה וגירודים מחרידים על הפטמות - אני ממש התחלתי ליהנות מההנקה (ולא אני לא מצליחה לשאוב בכמויות.....) היא מסרבת הנקה... רק שהיא רגועה באמצע הלילה או בבקרים היא מצליחה לינוק כמו שצריך

מה אני יכולה לעשות?? כרגע היא אוכלת לפי דרישה ובגלל זה אין לי בקבוק שאוב בשלף כל הזמן. נורא קל לי לשלוף את הציצי, לעניין השאיבה אני לא כל כך מתחברת...
תודה

קושי בהנקה

שלום לך,

ייתכן והזרם הראשוני שלך הוא נורא חזק שמקשה עליה בתחילת ההנקה. במצב כזה מומלץ לפני ההנקה לשחרר מעט חלב, או בסחיטה ידנית או שאיבה קצרה עם משאבה.
דבר נוסף, אם אכן הזרם הוא חזק מומלץ להניק בשכיבה ואז הזרם הוא פחות חזק.
המשיכי להניק לפי דרישה, כך צריך, סביר להניח שזהו מצב זמני והיניקה משתנה הרבה לאורך תקופת ההנקה.
אני בטוחה שתחזרי בקרוב שוב להנות מההנקה.

שיהיה בהצלחה.

sinaii

New member
נראה לי שהפוך! בהתחלה יש זרם טוב ואז נחל

נחלש...
אני רואה את זה לפי השאיבה..בהתחלה יוצא מלא חלב ואז כלום.. ואז אני מעבירה צד ושוב אותו הדבר...
ביניקה - בהתחלה היא מצליחה 10 יניקות ואז מתעצבנת, מעבירה צד, מצליחה 10 יניקות ומתעצבנת...
כאשר אני מביאה לה בקבוק שאוב היא ממש אוכלת יפה..
יכול להיות שהזרם שלי דווקא חלש לה מידי?

למעלה