תינוקת בת חודש לא ישנה כמעט בין הנקות

sinaii

New member

אולי רק על הידיים שלי אבל בוודאי שלא בעגלה.
במהלך השבוע האחרון כתבתי כאן הרבה, יותר מאי פעם שכתבתי לפורום כלשהו.
בתקופה כזו של הנקה וללא עזרה מאף אחד אני באמת מרגישה ממש לבד ולכן התסכול גדול אף יותר...
בתי החמודה בת חודש והתחילת השבוע כתבתי כאן שמשהו בהתנהגות שלה השתנה ושהיא דורשת ציצי ברמה מוגזמת וכמעט ללא הפסקות...הסברתן לי כאן שמדובר ב״קפיצת גדילה״. מאז היא אמנם נרגעה מעט אך עדיין היא כמעט ולא ישנה בין הנקות (ואם ישנה זה רק עליי ולא בעגלה/עריסה) גם שהבן זוג נמצא ומוכן להרדים אותה כדי שאשן קצת היא כאילו מרגישה את זה וברגע שאני נכנסת למיטה היא בוכה ממש .גם שאנחנו לבד ואני הולכת איתה ״לטיול״ בבית (לצערי הרב כי בחוץ נורא קר הרי...) ואני חושבת שנכנסה לשינה עמוקה, אני נכנסת לישון ישר ותוך 5 דקות היא בוכה שוב.

אני מאוד מתוסכלת מכך, בהתחלה נהניתי להניק ועד היום אני חולצת שד ברגע שהיא מוצצת אגרופיה או מראה עווית של בכי.
אני תוהה אם אני מייצרת בכלל מספיק חלב (היא פולטת לפעמים או שחלב נוטף משפתיה אז אני יודעת שאכלה...), מתי היא תפסיק להירדם רק עליי ותעבור לעריסה והאם אוכל לישון שעתיים רצוף לפחות...כי כבר יותר משבועיים זה פשוט לא קורה ):
סליחה על החפירה
ממני, המתוסכלת מאוד )):

Suzanne3

New member

שלום סיני
דבר ראשון שהייתי ממליצה זה להתייחס לעקומת הגדילה - ע"י אחות טיפת חלב, רופא מטפל או יועצת הנקה. כדי לשלול אפשרות שהילדה לא אוכלת מספיק. כמו כן הייתי גם בודקת שההנקה מתנהלת כמו שצריך (חיבור נכון של הילדה לשד).
אם הכל תקין, הייתי מתייחסת לשינוי בהרגלים של קשר אם - תינוק (זה נושא רחב ויש הרבה נקודות שאליהן אפשר להתייחס בנושא זה).

יש הרבה תינוקות שמגיבים כך בחודשים הראשונים, עם הגדילה וההתפתחות שלהם נוצר שינוי.

אל תתייאשי.

sinaii

New member
תיקון טעות - ישנה מעולה על הידיים...

מה זה אומר שינוי בהרגלים אם - תינוק?
היא בת חודש...נראה לי שקשה להרגיל בגיל הזה עדיין, לא?
בכל מקרה הבעיה שלי היא שאינה ישנה כמעט בעריסה או בעגלה (שאינה ניידת), בינתיים היא ישנה עליי או על הבן זוג בתורות ואני מצליחה לישון קצת יותר...מקווה שה זמני בהחלט.

ובעיה נוספת - גירוד מציק בין הנקות...אני מניחה שזה נגרם משילוב של עייפות וחיכוך של הפטמות עם החזייה...חברה המליצה על קונכיות מסיליקון..מה דעתך בנושא? אני בכל מקרה אקנה אותן ואנסה אני פשוט נואשת

Suzanne3

New member
תגובה

קודם כל לא התייחס לעקומת גדילה שדיברתי עליה. צריך לבדוק זאת כדי לשלול בעיה של ייצור חלב ותינוקת רעבה.

שינוי בהרגלים בקשר אם - תינוק הוא נושא רחב. -הכוונה היא שינוי ביחס של האם לצורך התינוק. לדוגמא אם התינוק בוכה במקום לחבר אותו מיד לשד להרים אותו ולדבר איתו קצת ורק אז לחבר אותו.

התינוק מתחבר לעולם דרך החושים, בגיל חודש יש לו חושים מפותחים יותר כמו שמיעה וראיה, אם תפעילי את החושים האלה לאט לאט היא תתרגל לשמיעה ולדיבור שלך. כל שינוי נעשה בהדרגה.

פטימת סיליקון לא מיועדת כדי למנוע גירוד. את צריכה לבדוק מה המקור של הגירוד, אם זה רק בין ההנקות כדאי לשים חזיה מכותנה ולא סינטטית.

יכולות להיות סיבות נוספות לגורמות לתינוקת לא להיות רגועה. אני ממליצה שתפני לבעל מקצוע.

למעלה