תינוקת בת חצי שנה

דרדרינה

New member
תינוקת בת חצי שנה

שלום רב

אני לא יודעת אם זה מתאים לפורום ואם אתה פסיכולוג גם שמבין בתינוקות אבל אנסה בכל זאת ברשותך .
ביתי התחילה שלישי שעבר במשפחתון .
היא בת חצי שנה .הייתה בהסתגלות עד חמישי ומאתמול הייתה יום מלא .
ז"א שהייתה כמה ימים שם .בימים אילו גיליתי שהגישה של בעלי המשפחתון לבכי של תינוקות הוא לא כמו שלי .
הם מנסים מהר מאד להכניסה לסדר יום וזה חינוך נוקשה לטעמי .
לדוגמא התעוררה בבכי מהשינה ואפילו לא הרימו איתה אלא במיטה ניסו תוך כדי בכי ועיטוף ומוצץ להרדימה שוב .(שוב כדי להתאים לשינת הצהריים של אחת עד שלוש ) .לא הרימו רגע לניחום אפילו.אז אני שוקלת להעביר אותה למשפחתון שהיום אני הולכת לבדוק .
השאלה היא -זה לא בלאגן נפשי לקטנה ?
עד שהתרגלה אליהם אחרי שכבר לא איתי כל היום שוב לשגע אותה עם מטפלים אחרים ? או להשאיר במקום שיתן לה לבכות הרבה מעבר למה שצריך לטעמי ולטעם הרבה אנשי מקצוע ? אני יודעת שחושבים שהם לא מבינים כלום (יש שחושבים) אבל אני בטוחה שכן .ואני לא יודעת מה יותר גרוע .להשאיר שם שאומנם יש דברים
שאני לא אוהבת בגישה ופחות מתרגשים מבכי ממני אבל לפחות אומרים את האמת או להעביר ולעשות בלבול לילדה ואז לקחת סיכון
שיעשו אותו דבר רק אולי לא יספרו את האמת .
היתרון בשני הוא שהם 5-6 ילדים (כרגע 2 ויצטרפו עוד בינואר) ויותר בייבי סיטר כזה לעומת 10 אצלנו שכנראה גורם גם ליותר בכיות והרצון העז לסדר יום .

לא יודעת מה לעשות ...אני יודעת שתוך שבוע בצורה כזאת כבר "הכל יהיה בסדר" כי היא תתאים לסדר יום אבל השאלה איזה מחיר שילמנו בשביל זה ואם היא תזכור משהו מזה .אולי זה יגרום לה לחוסר בטחון או חוסר אמון -כי תמיד אני קוראת שהשנה הראשונה לחיים היא קריטית לנושא הזה.

אשמח לדעתך תודה .

זאת שאלה שקשה לענות עליה

כיוון שכפי שכתבת, יש כל מיני גישות לנושא של כמה לתת לתינוק לבכות. אם לתת מענה מיידי לבכי או לא...
אני לא חושבת שיש תשובה חד משמעית בנושא, ומהיכרות עם אנשי מקצוע רבים בתחום הגיל הרך הדעות גם ביניהם חלוקות.

יחד עם זאת, אני חושבת שיש חשיבות גדולה מאוד לכך שביתך תגדל במקום שאת סומכת עליו ועל שיקול דעתו. כפי שכתבת, היא מרגישה הכל... ואם את לא סומכת מספיק על הצוות במשפחתון היא עשויה להרגיש זאת וגם היא בטווח הארוך תרגיש חוסר ביטחון במשפחתון. לכן כדאי לך להכניס גם את זה בשיקולים.

המון הצלחה!

גרא.

New member
דרדרינה,אם אינך מקבלת את דרך החינוך של הגננת

בפעוטון,שמזכירה משום מה ספוס חינוך רוסי נוקשה,אל תשאירי את בתך בפעוטון
הזה.וחפשי לך מטפלת אחרת,שתחנך את הילדה לפי דרכך.

אני מאמינה בתחושות בטן

אם מרגיש לך לא נוח, תאמיני לתחושת הבטן.
עם זאת, ברור שגן זה לא כמו עם אמא.
לפני שאת מעבירה, תבדקי את מה שמפריע לך בגן השני,

מאמינה שהסתגלות לגן נוסף לא תפגע בה יותר מדיי.
לגבי זיכרון, זיכרון מודע סביר שלא יהיה לה,
אך דברים נשארים בנפש.
כמה אנשים אם בכלל זוכרים משהו מהשנה הראשונה לחייהם? ועדיין היא מאוד משפיעה.

למעלה