תינוקת בת שבועיים יונקת בלי הפסקה...

sinaii

New member
תינוקת בת שבועיים יונקת בלי הפסקה...

שלום (-:
אני מניקה את בתי הנקה מלאה וביומיים האחרונים היא ממש בטירוף של אכילה - אוכלת מכל צד עד שנרדמת (גם לאחר שאני מעירה אותה...ואז אני מניחה אותה לישון ואז היא מתעוררת אחרי 10 דקות (במקרה הטוב חצי שעה) ומבקשת לינוק שוב.
אני יודעת שזה לא פינוק כי גם שאני משאירה אותה עליי לישון היא מתעוררת אחרי חצי שעה ודורשת ציצי...
אז הלילה אני בטח לא אשן אך השאלה שלי - האם כך זה הולך להיות? איך אני יכולה להרגיל אותה לפתוח במרווחי אכילה כדי שאוכל לישון?
הבן זוג שלי (שהוא סבלני ודואג לי ממש) חושב שכל פעם שהיא בוכה אחרי שקיבלה אוכל צריך להרגיע אותה ואני בגישה אחרת שחייבים להציע לה לאכול כי ככה זה בגיל הזה ועכשיו קשה להרגיל-כלומר, שהיא רעבה צריך לתת לה גם אם זה כל היום וללא שינה....

sinaii

New member
לא יודעת אם חשוב, היא בת 3 שבועות כמעט

הזמן טס..

קפיצת גדילה

שלום לך,
לפי מה שאת מתארת נראה שהתינוקת שלך בקפיצת גדילה, זה מתאים גם לפי הגיל וגם לפי ההתנהגות שאת מתארת.
קפיצת גדילה היא מצב המתרחש לרוב אצל תינוקות יונקים אך נפוץ גם בקרב תינוקות אשר ניזונים מתמ"ל. לדברי המומחים תינוקות אינם מתפתחים וגדלים בהדרגה, לדבריהם מדי כמה שבועות מתרחש מצב בו גופו של הילד בעצם מאותת כי הוא זקוק לכמות מזון גדולה יותר לצורך התפתחותו.
קפיצת גדילה מתרחשת לרוב בגילאי: 10 ימים, שלושה שבועות, שישה שבועות, שלושה חודשים, חצי שנה והורים רבים מעידים כי הן מתרחשות גם בשלבים מאוחרים יותר (בגיל תשעה חודשים ואף שנה).
אנחנו ממליצים בזמן הזה להניק לפי דרישה, מתי שנראה לך שהיא רוצה פשוט להציע לה (כמו שאת עושה כבר).
בד״כ זה נמשך יום-יומיים וזו הדרך שלה להגדיל אצלך את הכמויות לצרכים החדשים שלה.
המשיכי כך!

למעלה