תינוקת בת שנתיים נהרגה בפיגוע

תינוקת בת שנתיים נהרגה בפיגוע

תינוקת בת שנתיים נהרגה בפיגוע איזה דבר נורא. ואיך זה יכול להיות שכמעט אף אחד לא שמע על זה? פשוט מאד, זאת תינוקת פלסטינית שנהרגה בפיגוע תוצרת כחול לבן, בביצוע חיל השריון של צבא ההגנה לישראל במהלך פשיטה במחנה הפליטים נוסיראת. על דברים כאלה כמובן התקשורת שלנו לא מדווחת. כל הכבוד לצה"ל! כל הכבוד! לחיילינו הגיבורים מגיע צל"ש על המעשה המפואר הזה!

idoz

New member
איזה סתומה, אנחנו לא עושים פיגועים

אני בטוח שהתנוקת מתה בגלל טעות אנוש של מי ששמר עליה (אם בכלל).

EverMan

New member
להבא : אפשר היה לוותר על ה

"איזה סתומה" - לתשומת ליבך בבקשה.

פיגוע בשבילך הוא אולי

מישהו שמתפוצץ באוטובוס אבל אם משהו חף מפשע נהרג ע"י כוחותינו בשבילי זה פשע וצריך לשפוט את מי שעושה את זה. זה בדיוק כמו הפיגועים שאירגוני הטרור מפעילים נגדנו. ואפילו לא מודיעים על זה. איזו מדינה דמוקרטית.

אולי תביא דוגמאות יותר עדכניות

הטבח בכפר קאסם קרה לפני כמה 30-35 שנה, והוא לא קשור למה שקורה עכשיו. ואם כבר מדברים על היסטוריה עתיקה אולי נזכיר את הטבח בחברון שביצעו הפלסטינים ושאר הפוגרמים שהם ביצעו לפני קום המדינה. איך מעצבנים התיכוניסטים האלה שלומדים משהו בשיעור היסטוריה וישר חושבים שהם יודעים הכל.

EverMan

New member
או את הטבח בחברון בשנת93 (?)

ע"י הדוקטור ה"נכבד" ברוך גולדשטיין...

אני לא מבין על מה אתה מדבר

אתה הבאתה את גולדשטיין כדוגמא ואנחנו דיברנו על מעשים של חיילים. אני הבאתי את הדוגמא של מאורעות תרפ"ט כדוגמא למשהו מהיסטוריה עתיקה כי מישהו הזכיר את כפר קאסם. רצוי שתקרא את ההודעות הקודמות לפני שאתה מעיר הערות חכמות.

EverMan

New member
כפר קאסם זה לא היסטוריה עתיקה.

מאורעות לא קורים מהיום למחר וראוי וצריך לקחת פרופורציות היסטוריות.

30+ שנים זה היסטוריה עתיקה

במקום שכל שעה קורה בו משהו. הנקודה היא שהוא לקח את הטבח שקרה שם ובגלל ששם לא מיצו את הדין עם האשמים הוא הסיק שזה קורה גם היום. רק שמקרה עדכני אף אחד לא הציג לי. ומקרה עדכני אני מתכוון למקרה שבוצע ע"י חיילים (לא אזרחים) ולא מיצו את הדין אם האשמים. על זה אנחנו מדברים

EverMan

New member
שאתה מדבר על תהליכים

היסטוריים ועל מאורעות , 50 שנה זה טווח של כלום. לא קורה מקרה כל יום , אלא פעם בכמה שנים. מקרה עדכני שבוצע ע"י חיילים ולא מיצו את הדין ? מאות ילדים פלשתינאים מתו באינתיפאדה , גם אם תגיד ש90% מהם זרקו אבנים או נכנסו לטווח אש , יש 10% שנהרגו - ולא מוצה הדין עם אף אחד.

Antropus

New member
נתונים יותר מדויקים

במצ"ח הצטברו כ- 430 מקרים לא מפוענחים של ליקויים בפתיחה באש (כלומר, החיילים ירו בלי פקודה או שלא בצדק). חלק מהתיקים יסגרו בקרוב בגלל חוסר עדיות (או יותר נכון - חוסר הרצון של מצ"ח לחקור ולהעמיד לדין). חשוב להדגיש שתיקים לא נפתחים אלא אם המקרה חמור במיוחד - לא במקרה של "סתם" פציעה, אלא במקרה של הריגה.

זה לא שחור ולבן

יש דבר פשוט מאד שצריך להבין ולהפנים. במלחמה לא נהרגים רק האנשים הרעים. מלחמה זה הדבר הנורא היותר שקיים ולא בגלל שחיילים נהרגים (דבר נורא בפני עצמו),אלא דווקא בגלל שאנשים שלא קשורים לעניין נפגעים. בכל מקרה שנהרג חף מפשע צריך לבדוק את הנסיבות לגופן, ולא כל פעם אוטומטית להאשים את הצבא. נכון הצבא עושה טעויות ואם כתוצאה מטעויות אלה נפגע מישהו האחראים צריכים לתת את הדין. אבל לא כל פעם שנהרג אזרח הצבא אשם, לפעמים אנשים פשוט נימצאים במקום הלא נכון בזמן הלא נכון. בקשר להשוואה לטרור. המיקרה היחיד שיש הקבלה זה כאשר חייל לוקח על עצמו בניגוד לפקודות לירות באנשים חפים מפשע. ומיקרים כאלה לא קרו עדיין (באינתיפדה הנוכחית).

שמתי לב ש....

גם ההודעה הקודמת שלך כתובה באותו סגנון. מין סוג של היתממות צינית. מה שהכי מעצבן זה שאת אף פעם לא טורחת לענות לתגובות שלך. מפחדת שיעמידו אותך על טעותך? שמתי לב גם לכך ש idoz הוא תמיד הראשון שמגיב לך! כל הכבוד idoz keep the faith!!

חורחה

שמתי לב שאתה מזלזל בכל הודעה שנוגדת ולו במעט את דעתך,אני לא מבינה את זה, אם זה לא כמוך, אז זה שגוי?

למעלה