תינוקת בת שנתיים שפוחדת מילדים אחרים

שירינית

New member
תינוקת בת שנתיים שפוחדת מילדים אחרים

שלום, יש לי תינוקת בת שנתיים, מתקשרת, מדברת כמעט באופן שוטף, חכמה, יודעת להתבטא ולהביע את עצמה, מדברת על רגשותיה, כשאוהבת, כשמתביישת, כשלא נעים לה ושכיף לה, מה שמקל עלינו מאוד בהתמודדות איתה.
בתי נכנסה לגן ילדים המונה 25 ילדים ו 5 מטפלות בינואר האחרון במצטבר הייתה חודש וחצי כי חלתה המון,
לאחר הפסח חזרה לשגרה.
בתי ילדה מאוד ביישנית, חושבת, רצינית ולוקח לזה זמן להיפתח במקומות ועם אנשים חדשים, לפעמים זה לוקח יותר זמן ולפעמים פחות,
לאחרונה נראה שהופכת להיות ילדה יותר ויותר ביישנית, בגן לא מתקרבת לשאר הילדים, מדברת אך ורק עם צוות המטפלות, ממש מביעה פחד או רתיעה מהם,
תמיד מתבוננת מהצד, חשוב לי לציין שבבית היא ילדה אחרת לגמרי, מתקשרת איתנו, שמחה רוקדת, צועקת וצוחקת.
איך ניתן לעזור לה עם זה?
אשמח לתשובה.
אמא מודאגת.

שלום שירינית...

מתיאורך לא בטוח שיש לבתך כלל קושי, והתנהגותה בסך הכל נשמעת תואמת פעוטה בת שנתיים שנמצאת בסביבה חדשה במשך חודש וחצי בלבד, ועוד באופן לא רציף
. זו תק' זמן מועטה לכל ילד ובוודאי לפעוטה (שאם אני מבינה נכון את תיאורך זו פעם ראשונה שהיא נמצאת בסביבת גן), ונשמע שהיא עדיין לומדת את סביבתה החדשה. בגיל שנתיים ילדים אומנם מאוד סקרנים אך מקדישים את זמנם בעיקר למשחק ליד ילדים אחרים ולא עמם, ועם מבוגרים הם בהחלט מראים יכולות משחק הרבה יותר מפותחות מאשר עם בני גילם, בטח ובטח - כאשר זה נעשה בסביבת הבית המוכרת והבטוחה

אומנם נשמע מדבריך שהיא שומרת על יותר מרחק מהרגיל אך מכיוון שעוד אין מספיק זמן רציף שלה בגן כדי לבחון את הנושא, לא הייתי ממהרת להגדיר זאת כקושי...

כשאת אומרת שהיא פוחדת מהם במה זה מתבטא? האם היא בורחת כשהם מתקרבים? מתחילה לבכות? או שפשוט נמנעת מלהתקרב אליהם?

בשלב זה הייתי יותר עוקבת אחר העניין וממתינה לראות האם הזמן יעשה את שלו (אך בהחלט אפשר לבקש מהצוות לתווך בינה ובין הילדים האחרים מדי פעם בשעת המשחק/הפעילות).

דברים שכדאי לחשוב עליהם:
האם התנהגות זו מוכרת לכם מהעבר כשהייתה בסביבה עם הרבה ילדים?

כיצד היא מתנהגת כשלוקחים אותה למקום הומה כמו קניון? הצגה? ייתכן שהרעש בגן הוא זה שמפחיד או מקשה עליה...

האם התנהגות זו מוכרת בגן מהיום שבו נכנסה אליו או שהחלה פתאום? ואם החלה פתאום - מה קרה בסביבת הגן והבית סביב אותה תק'?

כיצד היא מתנהגת בבית כשיש חב' ילדים אחרים?

וכ'ו....

שיהיה המון בהצלחה

למעלה