תינוקת בת 3 ח' ובטן

aViolet

New member
תינוקת בת 3 ח' ובטן

התינוקת שלי תהיה בת 13 שבועות ביום ראשון, היא מתעצבנת ובוכה כל פעם שמשכיבים אותה על הבטן, על הגב היא עירנית מאד, מסתכלת על המובייל שלה ועל ספרים ועל הצעצועים באונ' ובועטת ומכה בידיים וברגליים, צוחקת ומשמיעה קולות, אבל איך שאני משכיבה אותה על הבטן היא צורחת ובוכה ,רק מוצץ טיפה מרגיעה אותה ואז היא מוצצת במן מסכנות נוראית שגורמת לי לרגשי אשם שהיא חושבת שאני מתעללת בה,אני יושבת לידה ומלטפת אותה ומעודדת אותה ומקשקשת בצעצועים מקדימה כדי שתרצה להרים את הראש , היא קצת מרימה את הראש ואז כשרואה שאני לא מרימה אותה ולא הופכת אותה על הגב היא פשוט עושה "שביתת שבת" נשכבת עם הראש הצידה ובסוף נרדמת. כשניסיתי לשים לה כרית מיוחדת מתחת לחזה היא הרימה את הראש גבוה יפה לשניה ושוב התחילה לבכות והראש צנח. אני יועדת שחיוני שתרים את הראש יפה ותשכב כמה שיותר על הבטן ושאחרת צפויות בעיות בעתיד אבל קשה לראות אותה ככה שוכבת על הבטן ובוכה ולא משנה מה עושים היא כל כך אומללה ככה. יש לציין שהתחלתי להשכיב אותה על הבטן יותר מגיל 6 שבועות לאחר שהאורטופד העיר לי , כלומר כבר 6 שבועות לפחות שאני מתרגלת איתה על הבטן והיא ממשיכה לבכות ולבכות בתנוחה הזאת.... מה עושים?
 

ענתPT

New member
אולי...

נסי להשכיב אותה על הבטן עליך- כשאת שעונה לאחור על ספה או שוכבת במיטה. האם מקבלת אז את המנח? מה עם שכיבת צד? האם מוכנה לשהות מעט במנח זה? בהצלחה.
 
זו לא שביתה

דווקא כשתינוק מבין שאפשר לנוח על הבטן ע"י הנחת הראש ואין צורך לבכות זו כבר התחלה טובה. מלבד הנחתת בשכיבה על הבטן ניתן לתת לה כלים פיזיים שיקלו עליה להזדקף מתנוחה זו: גירוי של שרירי הגב לזקיפה גירוי של הידיים ועוד את מוזמנת לקרוא מאמר מסודר בעניין זה באתר שלי. אשמח אם תספרי איך עזר לכם.
 
למעלה