תינוקת בת 3.5 חודשים

bolleinat

New member
תינוקת בת 3.5 חודשים

שלום,
אני מניקה את התינוקת הנקה מלאה ועד לא מזמן ההנקה הייתה מצוינת. לאחרונה אני נתקלת בשתי בעיות שיתכן וקשורות זו לזו:
1. בזמן האחרון היא מושכת את הצוואר שלה אחורה בעת ההנקה עד כדי כך שלפעמיםהיא מתנתקת מזה ובולעת אויר.
2. לאחר כ 2-3 דקות של יניקה היא מתחילה להתנתק ולהתעצבן, במצב זה אני לוחצת קצת על הפטמה ויש ממש שפריץ של חלב כך שאני מסיקה שלא חסר חלב בשד.. אבל אם אני מעבירה אותה לשד השני (המלא יותר) היא כן יונקת עוד כ 2-3 דקות עד שמתעצבנת גם ממנו..
יש לציין שלמרות שנדמה לי שההנקה לא הולכת כל כך טוב היא עדיין עולה במשקל, ישנה טוב יחסית ולא מרבה לבכות כך שנדמה לי שהיא כן שבעה בסופו של דבר.
הדאגה העיקרית שלי היא שהיא לא מגיעה לחלב האחורי ויונקת בעצם רק את החלב הקדמי..
אודה לעזרה.

תינוקת בת 3.5 חודשים

שלום לך,ההנקה משתנה לאורך כל הזמן, גם מבחינת משך ההנקה וגם דפוס הינקה של התינוק, בוודאי שמת לב לזה עד כה.ייתכן ובתחילת ההנקה הזרם של החלב מאוד חזק ואז היא מתקשה ולכן הינקה פחות רגועה וגוררת התנתקויות, במצב כזה את יכולה כשתי דקות לפני תחילת ההנקה לשחרר קצת חלב (את הזרמים הראשוניים החזקים) לתוך חיתול ולהמשיך להניק מיד לאחר השחרור.סיבה נוספת להתנתקויות שלה יכולה להיות, התענינותה בסביבה, בגילה היא מתפתחת מיום ליום ותשומת ליבה לעיתים מופרעת בזמן היניקה וזה טבעי. במידה והיא מתנתקת לאחר 2-3 דקות הציעי לה להמשיך לינוק מאותו צד ממנו התנתקה.במידה ועולה יפה במשקל ועושה מספיק פיפי וקקי, אין צורך לדאוג, ככל הנראה היא מקבלת מה שצריכה בפחות זמן.שיהיה בהצלחה!

bolleinat

New member
תודה על התשובה ועוד משהו

בהמשך לתשובתך- אני תמיד מציעה לה לינוק מאותו הצד אך היא מיד מתעצבנת ומתפתלת. רק אם אני מציעה לה את הצד השני (הגדוש יותר) היא יונקת ממנו עוד 2-3 דקות ואז מתעצבנת גם ממנו.
הבעיה העיקרית ממנה אני חוששת היא שהיא לא מגיעה לחלב האחורי.. מה אני יכולה לעשות עם זה?

המשך

בעניין הזה את יכולה פשוט תמיד להתחיל עם להוציא מעט חלב לטיטול וכך שתתחיל ישר מהחלב האחורי.למה את חושבת שהיא לא מגיעה לחלב האחורי? האם צבע הקקי השתנה לירוק? כל עוד צבע הקקי הוא תקין (צהוב חרדל), עושה מספיק פיפי ועולה יפה במשקל אין סיבה להילחץ.

bolleinat

New member
רק בגלל הזמן

שנראה לי ממש מועט והעובדה שיש לי עוד הרבה חלב בשד..

למעלה