תינוקת בת 7.5

ronars

New member
תינוקת בת 7.5

היי,התינוקת שלי יודעת להתהפך אך לא מרבה לעשות זאת,לצערי מגיל צעיר יחסית הושבנו אותה הרבה מחוסר ידיעה ולכן התרגלה ,וכיום היא צורחת ורגועה רק כאשר מושיבים אותה,היא יציבה ,אני משתדלת למעט בכך,חוץ מזה היא עושה"אוירון"שמתי לב שהיידים שלה באופן כללי כשהיא על הבטן נמצאות בצדדים ועושה לה את התרגילים מהאתר של ענת,אבל היא סרבנית בטן,בקושי חמש דקות אם יש צעצוע מאוד מעניין..לא יודעת איך לקדם אותה חוץ מ"האוירון"שהיאתקועה עליו כבר כמה חודשים לא רואה שום התקדמות,יש רעיונות??

"סרבנית בטן" - 7.5 ח'

שלום ronars, מהתיאור שלך עולים מספר נושאים שקשורים מאוד אחד לשני: שכיבה על הבטן, התהפכות, התיישבות, עמידה/זחילה. בגלל התקיעות הממושכת ובמיוחד מאחר וניסית לתרגל בעצמך ואין התקדמות, אני ממליצה לך לפנות לעזרה מקצועית שתוכל לכוון אותך בפלונטר שנוצר. עזרה דרך מסך המחשב לא תהיה אפקטיבית בשלב זה. לא מדובר בטיפים לזקיפת הראש או במספר עצות להתהפכות לבן 4 חודשים. בשלב כזה עולה הצורך לבדוק את הקושי ולהנחות אותך לתרגול שיקדם את בתך מבחינה מוטורית וישפר את הרגשתה. סוף שבוע נפלא, ענבל

ronars

New member
תודה ענבל

ואיך זה נעשה טכנית?אפשרי דרך קופת חולים?למי פונים?

ענתPT

New member
טיפול התפתחותי

לשאלתך הטכנית, אני כפיזיוטרפיסטית התפתחותית ממליצה על טיפול פיזיותרפיה במכונים להתפתחות הילד של הקופות או של משרד הבריאות. שיטות טיפול אחרות מוצעות גם הן. בעזרה מיידית עד התחלת הדרכה מסודרת אני ממליצה לך ללכת עם ילדתך, כיום היא באמת בשלב של ישיבה ולא נכון בעיני "לקחת" לה את היכולת הזאת, הייתי מנסה להשפיע על ישיבתה כך שתיהיה יותר אקטיבית- עדיף ישיבה שנשענת לצד- עליך/ על היד שלה/ על כרית. שבסיס הישיבה יהיה כרית רכה, אולי משהוא לא סימטרי. כך שילדתך תוכל ללמוד כיצד להיכנס ולצאת ממנח זה. ז"א- לא להושיב עם תמיכה בגב אלה לאורך הצד. נסי לראות אם ליד מטפלים אחרים- סבא סבתא ביבייסיטר היא מוכנה להיות יותר על הבטן. כנראה שיודעת כי אצלכם תשנו לה מנח כשתבכה...

למעלה