תינוקת לא רגועה

romika1

New member
תינוקת לא רגועה

הי, יש לי תינוקת מקסימה בת 4 חודשים שאינה רגועה / נינוחה ברוב שעות היום. היא לא מסכימה לקחת מוצץ למרות שנראה שיש לה צורך רב בכך !! היא מוצצת את האצבעות שלה (לא את הבוהן) בפוזיציה לא ברורה שלעיתים מביאה אותה על סף הקאה וגרוע מכך לא מצליחה לנחם / לספק אותה. היא נרדמת רק על הידיים וגם אז לא בקלות !! ניסיתי מוצץ לסרבנים, הצמדת שמיכונת ודובי קטן. יש עצות נוספות ? יש נחמה ?!

בקשת עזרה

שלום רב, התינוקת נמצאת עדיין בשלב הסתגלות לעולם שלנו הכולל אתגרים רבים מבחינתה. המעבר מהרחם דורש התאמה והסתגלות. קשה לה. ומיכם נדרשים אורך רוח, הרבה סבלנות - לתת לה יחס עדין ורך. כיוון שזה מעייף ומתיש מציעה לך בחום לבקש עזרה. להחליף משמרות עם סבים, דודים ובייבי סיטר. זמן בו תוכלי לנוח ולאגור כוחות. זוהי תקופה זמנית. אווירה מתוחה, לחוצה , כעוסה וכיו"ב עלולה להנציח את אי הרוגע. חווייה של הבנה ורכות תסייע לתינוקת לעבור את השלב ולהיכנס לתקופה של רגיעה. בברכת הרבה סבלנות, עינת גבע, מכון אדלר.

survivorrr

New member
יש לי תאוריה קצת שונה.

ואני מתנצל על האופי המחורבן שלי שאינו מסתיר מחלוקות. אני מאמין שהמעבר מהרחם לעולם הפתוח הוא לא כזה טראומתי אצל ילודים. יש להם מערכת אינסטינקטים שדואגת לכל מה שצריך. בחלק מהמקרים אלה אינסטינקטים שמתעוררים רק בעת הלידה. כך למשל אינסטינקט הבכי. הרי הוא לא פעל עד עכשיו. רק לאחר הלידה. היא לא רוצה מוצץ? למה בכח? אולי הוא לא טעים לה (גם את לא היית מוכנה להסתובב כל היום עם חתיכת גומי בפה), אולי הוא לא נוח לה (יש כל מיני דגמים). האצבעות טעימות יותר. גם האמצעית שלי לא סבלה מוצצים. לפי מה שאמי מספרת - זה בתורשה כי גם אביה (בכבודי ובעצמי) לא סבל מוצצים. מה האסון. אז יהיה בלי. אגב - הבוהן היא ברגל. ביד - זו אגודל. תינוקת בת 4 חודשים לא נרדמת בקלות? ולמה שתירדם בקלות? מה זו בכלל קלות? לא בשעות המתאימות? לתינוקות יש מחזורי שינה משלהם. צריך לעזור להם להתאים אותם. יש שיטות. אצלי למשל בגיל כזה כבר כל הלילה עבר בשינה. אפילו בגיל הרבה יותר קטן הייתי מעיר אותן (אמא שלהן לא טרחה) בסביבות חצות (לפני שהלכתי לישון), מאכיל אותן ו...לילה טוב. בדרך כלל זה החזיק עד שקמתי בבוקר. בדרך כלל ילד נוטה לישון אחרי האוכל. אז מאכילים, מחכים לגרעפץ, אחר כך (בעיקר ביום) הייתי מתיישב בחצי שכיבה (אמא שלי היתה אומרת שאני יושב על הגב במקום על התחת), מניח אותן על הבטן שלי (ויש לי בלי עין הרע), האוזן שלה על הלב שלי (זה מרגיע תינוקות) וכך היו נרדמות. זה ביום. בלילה אחרי הגרעפץ מחכים קצת ואז - לילה טוב ונסגר ענין . אגב - אני מתנגד להחלפה ע"י סבים, סבתות, דודים ושאר עוזרים למיניהם. זה מרגיל לא טוב את ההורים שמתרגלים ללכת לפתרון הקל: להטיל על אחרים מה שהם אמורים וצריכים לעשות. אחר כך התוצאה היא שהם מטילים על ילדיהם הגדולים הרבה מעבר למה שנכון כשנולדים הילדים הבאים. רציתם ילדים? טפלו בהם. לא מתאים לכם? אז למה הבאתם אותם? ילד זה לא כמו מצבר בלי טיפול. ילד זה לא חוט מאריך. אצלי לא היה מקום למחליפים למיניהם. אמא שלהם לא רצתה לטפל? אז אני טיפלתי (היא שילמה את המחיר אחר כך). ועדיין אפשר למצוא זמן לעצמכם. אין כאן סתירה. אגב - לדעתי פטנט השמיכה והדובי מוקדן מדי. זה עדיין לא הגיל.

zipi48ster

New member
מכירה ומזדהה

גם לנו לא היה קל בהתחלה... יש תינוקות יותר רגועים ויש שפחות. שעות הערב יכולות להיות לא קלות. אבל אם זה מנחם אותך, לרוב עד גיל שנתיים אפילו ילדים שנרדמים עם בקבוק בפה לומדים ללכת לישון. בקיצור, סבלנות, זה יעבור... ממליצה בחום כן להעזר במשפחה המורחבת! ילדים נהנים בכל שלבי החיים מנוכחות של סבים, סבתות, דודים דודות וחברים! אין כל פגם בכך שסבתא תבוא פעם או פעמיים בשבוע ותבלה עם הנכד שלה, תצא לטיול עם העגלה לשעה-שעתיים ואת תשבי תשתי, תאכלי ותאגרי כוחות לערב. אנחנו עברנו שני תינוקות עם צרחות מדי ערב עד לב השמיים ובלי עזרה מדי פעם היינו נשברים. אל תרגישי רע עם עצמך!!! זה באמת קשה וזה בסדר לבקש עזרה!!! שיעבור בקלות! בהצלחה מירב

kloveh

New member
גם אני ממליצה בחום להעזר במשפחה.

בתור אמא שבנה סבל מאוד (!!!) מגזים ובכה כל לילה ללא הפסקה 6-7 שעות, אם לא הייתי נעזרת במשפחה - הייתי קורסת. הגעתי למצב של 3 שעות שינה ביממה וכמובן, כדרך הטבע, הפכתי לחסרת סבלנות. לכן נעזרתי באימי שהחזיקה אותו כ 3 שעות (בביתי) ואני ישנתי... אין בכך כל רע. עדיף שלתינוק תהיה אמא רגועה שתוכל לטפל בו כראוי מאשר אמא עצבנית מחוסר שינה.. בקשר לאצבעות בפה- זה לא קשור לרצון למצוץ משהו.. המציצה זה אינסטינקט מולד ולכן הם מוצצים כל דבר- לפי מה שאני מבינה מתיאורך לא מדובר רק במציצה אלה בהתעסקות עם הידים בפה. זהו שלב בהתפתחות שיכול להמשך עד גיל שנה... התינוקות חשים בפה! הם מגלים את העולם דרכו! בקרוב, עוד כחודשיים לערך היא תכניס לפה כל דבר שימצא בסביבתה. זה לא אומר שהיא רוצה מוצץ - פשוט כך היא מגלה את עולם. .

romika1

New member
תינוקת לא רגועה 2

הי עינת, כל הנ"ל ברור לי לגמרי ועדיין ... מכיוון שכרגע היא מטופלת בשעות היום ע"י מטפלת שמציעה מיני רעיונות ... אני רוצה לחדד ! האם את מציעה להתעקש בנסיונות להרגילה לישון במיטה לבד ולא על הידיים !! האם סביר שהנסיונות הללו יהיו מלווים בבכי ... האם מוקדם מדי להיפתר מ "הרגלים" בכלל, ובפרט הרגל הרדמה בעזרת בקבוק. האם יש לך טיפ באשר לחפץ /הליך שיוכל לעזור בשינה.. האם לנסות להפסיק האכלה בלילה. sorry על רצף השאלות ותודה רבה לכולם על הכל !

מציעה לבדוק את יחס המטפלת לילדה

שלום רב, מי המטפלת? איך היא מתיחסת לילדה? האם אתם יודעים בוודאות איך היא מתיחסת? שווה לבדוק!!! עינת

romika1

New member
המשך - תינוקת לא רגועה

יש לנו מצלמות בבית - הכל תחת שליטה !!!

מציעה לשלול ....

שלום רב, אם כך, מציעה לשלול בעיה רפואית. עינת גבע, מכון אדלר

למעלה