תינוקת קטנה בת 11 חודשים

zeevw12

New member
תינוקת קטנה בת 11 חודשים

שלום , התינוקת שלנו נולדה במשקל 3.5 ק"ג כיום היא בת 11 חודשים ושוקלת רק 7 ק"ג היא גם יונקת (פעם אחת ביום וכל הלילה) ואוכלת גרבר גמדים ודניאלה וזהו היא לא מוכנה לאכול מוצקים בכלל. האם לדעתך אנו צריכים לפנות למרפאה להפרעות אכילה ? יש לציין שהרופאים אמרו שהיא בריאה (לאחר סדרת בדיקות) תודה זאב

zeevw12

New member
לאן לפנות???

תודה על תשובתך , לאן אני אמור לפנות (טלפונים...) תודה זאב

מרפאה להפרעות אכילה

אתה יכול לקבוע תור בטלפון 6974000 , צריך הפניה מרופא מטפל +טופס 17 לאשפוז יום , או בתשלום פרטי

ענתש

New member
ומהצד השני...

תרשי לי להזמין אותך לפורום הנקה בתפוז. שם תמצא לא מעט אמהות ל"רבעי עוף" (כולל אני, אבל שלי כבר כמעט בת שלוש... 13.5 ק"ג
) שמתמודדות עם אותה הבעיה. אם יורשה לי, בלי כובע הרופאה המומחית, להוסיף את שני הגרוש שלי - לא כל התינוקות מתחילים לאכול מוצקים באותו זמן, באותו הקצב ובאותה שמחת אכילה... יש תינוקות שלהם זה מגיע מאוחר יותר. הבת שלי לא ממש אכלה ארוחה של מוצקים (במקום הנקה) עד כמעט גיל שנה וזה בסדר גמור. ממילא בגילאים האלו (7 חודשים) המטרה היא להכיר מרקמים, טעמים, לבדוק רגישויות ולשחק הרבה עם האוכל. החויה היא סנסומוטורית יותר מאשר תזונתית ולכן טוב שיש לכם את ההנקה כדי להשלים חוסרים. בחלב אם יש הרבה יותר קלוריות מאשר בפרי מרוסק, מרק ירקות או גמדים. בנוסף, הקטנה מתחילה להיות פעילה יותר (הגיל שזוחלים...) ולשרוף הרבה אנרגיה ולכן הרבה אמהות קוראות לגיל הזה, בחיבה, "גיל הדיאטה" - אוכלים חות קלוריות ושורפים יותר אנרגיה ולכן לא עולים היטב במשקל. אם את רוצה הרגעה נוספת - ביתי שקלה בגיל 10 חודשים 8.5 ק"ג והיא אז, והיום, ילדה חיונית, בריאה, פעילה וללא שום הפרעת אכילה נראית לעין. דווקא התעסקות יתר בבעיה והגדרתה וסימונה כ"הפרעת אכילה" יכול לעשות יותר נזק מתועלת, לדעתי בשלב זה. אם המשקל זה מה שמפריע לך - שתדעי שאת לא לבד.

ענתש

New member
סליחה, רק אחרי שעניתי ראיתי שאתה

גבר. גם גברים (ואבות מודאגים) מוזמנים לפורום הנקה כמובן.

למעלה