תינוקת שפתאום מפסיקה לקחת בקבוק - הצילו!!!

naanab

New member
תינוקת שפתאום מפסיקה לקחת בקבוק - הצילו!!!

שלום רב!

בתנו בת 6 חודשים, באופן פתאומי הפסיקה לקחת בקבוק!!! וזה אחרי שהיא לוקחת בקבוק ללא בעיה במשך 4 חודשים. למעשה, מאז שהייתה בת חודשיים התחלנו להרגיל אותה לבקבוק כדי שלא תהיה בעיה כשאחזור לעבודה. פעם ביומיים קיבלה בקבוק עם חלב אם שאוב ולעתים תמ"ל שנתן לה בן זוגי (כדי לשמר את ההנקה אצלי) ומעולם לא הייתה בעיה - היא לקחה כל בקבוק.
מאז שחזרתי לעבודה (לפני חודשיים), החלה לקבל כמה ארוחות מבקבוק ביום - רובן חלב שאוב ומיעוטן תמ"ל. אכלה בכיף מבקבוק כשבן זוגי או המטפלת נתנו לה בקבוק ושוב לא היו בעיות. עד יום רביעי האחרון בערב.
אז, לפתע פתאום, הילדה הפסיקה לקחת בקבוק - בוכה ודוחה אותו מעליה. זה קורה עם בקבוקים מכל סוג, גדלי פטמה שונים וכו'.
היא יונקת בשמחה ושותה חלב או תמ"ל בכפית וגם אוכלת מעט מוצקים בכפית, אבל לא מוכנה לקחת בקבוק או לשתות מכוסית מעוגלת (עצה שראינו באינטרנט). היא פשוט מתנגדת לכלי עצמו!
אנחנו לא מבינים למה זה קרה (ההשערה היחידה שאולי זה קרה מכך שניסינו לתת לה מים בבקבוק והיא התאכזבה מהטעם) - אבל הקושי הגדול הוא מה עושים עכשיו?
אני עובדת 3 ימים בשבוע אומנם, אבל אלו ימים ארוכים ממש בהם אני יכולה להניק רק בבוקר ובלילה. שאר הזמן היא עם מטפלת ולאחר מכן - עם בן זוגי. הם הרי לא יכולים להניק אותה וחייבים להאכיל מבקבוק.
אנחנו ממש אובדי עצות, לחוצים ומבולבלים. במשך כמה שעות ניסינו לא לתת לה לינוק, והצענו כל הזמן רק חלב שאוב בבקבוק. היא לא הפסיקה לצרוח (ודחתה את הבקבוק עוד יותר). אולי נשברנו מהר, אבל פחדנו שהיא עלולה להתייבש ביום כל כך חם וגם חשבנו שכשהיא כל כך נסערת ואנטי" - עוד יותר קשה להציע לה בקבוק.
נשמח לכל עזרה ועצה. הצילו!!!

מסרבת לבקבוק

הי
אני מבינה את הלחץ, ואנסה להרגיע ולעזור כמיטב יכולתי.
אף אחד לא יודע למה זה קרה, אבל לי נראה יותר שהיא פשוט גדלה
ומבינה שיש לה אפשרות לבחור, והיא בוחרת בטוב. היא גם מסוגלת כרגע לחכות יותר זמן לאוכל.
לדעתי, כשאת בבית אין טעם להתעקש על בקבוק תמשיכי להיניק אותה כרגיל.

אני בעד לחזק את ההנקה איתך וכשאת אינך בבית לעזור לה לקחת בקבוק, אפילו תוך כדי משחק.
מקסימום היא תהיה רעבה קצ,ת בסוף היא תיקח את הבקבוק.
לא נראה לי שצריך לשנות כרגע בקבוק או פטמה, תצמדו למה שעבד טוב קודם,
לדעתי, זה לא האישיו כאן.
האם ניסיתם להשקות אותה בכוס?
מה עם מוצקים? זה בדיוק הזמן להתחיל בהדרגה.
זה יכול לעזור לה בזמן שאת לא בבית ולהחליף חלק מארוחות הבקבוק.
כדאי שתתיעצי עם אחות טיפת חלב, בעניין המוצקים.
בהצלחה

naanab

New member
תודה, אבל...

כשאני בבית אני אכן מניקה אותה, אבל אני עובדת 4 ימים בשבוע ומתוכם יומיים שעות ארוכות ממש (13 שעות מחוץ לבית). יוצאת בבוקר וחוזרת בלילה
זה לא זמן שהיא יכולה לחכות בין הארוחות - זה לא בריא ואף מסוכן, בייחוד בימי הקיץ, כשיש סכנת התייבשות. ואם היא חלילה תחיה מהנקה רק כשאני בבית, על הדרך נהפוך לה גם יום ולילה.
זה ממש ממש לא לעניין.
בימים שאני עובדת (ובייחוד בארוכים שבהם) - המטפלת והאבא שלה חייבים להאכיל אותה. אומנם התחלנו עם טעימות והיא אוכלת קצת מוצקים, אבל הם לא יכול להחליף ארוחה, מה גם שהיא מסרבת למים בארוחה (גם בכפית).
לכן, ממש חשוב לנו להחזיר אותה לשתיית חלב שאוב ותמ"ל מהבקבוק או כוס, אם זה יעבוד ובהמשדך להרגילה גם לשתיית מים.
ניסינו לעשות זאת כמשחק ולהציג בקבוקים כצעצועים, אבל זה לא כל כך מצליח או מצליח באופן מאוד חלקי.
אשמח לעצות נוספות כיצד ניתן לעשות זאת.

סרוב לבקבוק

נסו הסחות דעת.
למשל, כשהיא מנומנמת, בחדר שקט וחשוך כשהיא בזרועות אביה, ראשה מונח והיא שלווה.
במצב כזה אבא יכול לקרב בעדינות את פטמת הבקבוק, לגעת בשפה העליונה שלה ולהמתין לתגובה ממנה.
אם היא רוצה היא תפתח את הפה ותשתף איתו פעולה, אם לא היא תסיט את ראשה ותסרב. בשום פנים לא להכריח אותה ו"לדחוף" לה בקבוק לפה. טוב לא יצא מזה.

כלי נוסף שיכול לעזור הוא חיקוי.
קחו בקבוק שבו מעט חלב והראו לה איך אתם שותים ממנו. עשו זאת בתנועות איטיות ומוגזמות. הציעו לה גם ואם היא לוקחת ולו מציצה אחת או שתיים, מחאו לה כפיים.

יכול להיות שקרה לה משהו מבהיל או שהבקבוק משוייך למשל לחזרתך לעבודה ולכן היא דוחה אותו. נסו לייצר חוויות חיוביות ולמסור לה מסר שהוא בטוח עבורה וחיובי.

במקביל, תני לה לינוק מתי שהיא רוצה. זה נוסך בה ביטחון ומבטיח לה שאת שם בשבילה ואת תמיד חוזרת. מניעת הנקה רק תערער את הביטחון שלה.
כדאי לחשוב האם זה מתבטא רק בסירוב לבקבוק או שהסרוב הוא חלק ממשו גדול יותר. שימי לב להתנהגותה הכללית, האם משהו השתנה במצב רוחה, איך היא מגיבה למטפלת וכד'.

המון סבלנות,
בהצלחה,

naanab

New member
ניסנו למשש שיניים, לא הבחנו במשהו

גם ההתנהגות שלה לא שונה מהרגיל בכלום, חוץ מתגובות רתיעה מבקבוק :(

האם היא לוקחת מוצץ?

ברור שלא התכוונתי להרעיב אותה.
האם יש לה חפץ מעבר?
מוצץ או בובה? אפשר שהיא תחזיק אותו ביד כשמאכילים אותה מבקבוק.

lalim

New member
אני באותו סרט, אבל עם בת חודשיים

אני מצטרפת לשרשיר, ביתי בת חודשיים, מידי פעם הייתי נותנת לה בקבוק עם חלב שאוב והייתה אוכלת יפה, פתאום היא פתחה העדפות ורוצה רק ציצי, כל פעם שאני מקרבת אליה את הבקבוק היא פורצת בבכי.

למעלה