תינוק בן שנה וחודשיים

hadas300

New member
תינוק בן שנה וחודשיים

בני בן שנה וחודשיים נכנס למסגרת לפני שבועיים
(משפחתון עד 6 תינוקות). במשפחתון יש תינוקות קטנים ממנו ועוד פעוטה בת שנה וחצי

אני שמה לב שכשבני נמצא עם תינוקות קטנים ממנו אין לו בעיה לקחת לחטוף מהם משחקים שהוא רוצה וכשנמצא בחברת בני גילו או ילדים שגדולים ממנו הוא מוותר בקלות אם לוקחים לו משחק ואינו נלחם בחזרה. בקיצר תינוק ותרן. יש לציין שהוא גדל עם כלבה בבית מגיל 0 והוא דיי רגיל לתת לה משחקים או שהיא לוקחת לו משחקים ולו לא ממש אכפת מזה שהיא לוקחת לו את המשחקים, האם יש קשר לזה שהוא ותרן כי הוא למד לחלוק משחקים עם הכלבה או שזה פשוט האופי שלו? אני רוצה שהוא ידע להילחם על מה ששלו ולא יפחד.

שאלה נוספת, האם לדעתך זה תורם לביטחונו העצמי שהוא נמצא עם ילדים שקטנים ממנו כי ככה הוא מרגיש "גיבור" או שרצוי להעביר למסגרת אחרת?

באפריל מאי אנו עוברים לעיר אחרת והוא עובר למסגרת של גן.

ladybug4NLP

Active member
תינוק חכם! הוא מבין שמהקטנים אפשר לקחת ואולי

צריך לחושב פעמיים לפני שהוא חוטף לגדלים או "חוטף" מהגדולים ובשכבת הגיל שלו.

כל זמן שזה לא עובר את הגבול ולא מלווה בבכי ו/או בצעקות - הניחי לו

חוץ מזה מה אומרות המטפלות במשפחתון?

וקחי בחשבון שבעוד כמה חודשים את מעבירה אותו מסגרת אז אם המצב הוא לא קרחטח = לא הייתי מעבירה אותו מיד ליד (או ממשפחתון למשפחתון)

אסרטיביות אצל פעוטות

מהי אסרטיביות?
זהו שביל הזהב בין התנהגות וותרנית, כנועה לבין התנהגות אגרסיבית.
הרבה הורים נוקטים בגישה של "אני מעדיף שיחטיף מאשר יחטוף", גישה זו מוטעית ביסודה.
שכן אם הילד וותרן מטבעו התוקפנות תהיה לו זרה, והוא לא יוכל לממש אותה, ויצא מתוסכל מכל עימות שיהיה שותף בו.
ואם נטייתו היא לאגרסיביות, הוא יישם אותה כל-כך טוב שהוא עלול להיהפך לילד אלים, ולפתח הפרעת אלימות ותוקפנות.

כיצד נחנך את ילדינו לאסרטיביות?
כל גיל ויכולות הלמידה שלו, ולא כאן המקום לפרט.
בגיל שאת מדבר בו, הלמידה נעשית בעיקר ע"י משחק.
ישנם דברים בהם ההורה יתקשה לתת לילד להוביל אותו, כגון: אכילה- לא ניתן לילד לאכול בוקר וערב רק ממתקים. לבוש- לא נאפשר לילד ללבוש בגדי קיץ כאשר "סתיו ברחובות עובר"...
אבל במשחק, ניתן ואפשר לתת לילד להוביל. כאשר משחקים איתו בצעצועיו, ניתן לזהות גם אצל פעוטות מה רצונם כעת.
לתת להם להוביל את חוקי המשחק, ולכבד אותם (את הילדים ואת החוקים).
לשחק איתם במשחקי תורות, "פעם תורי ופעם תורך" (רוח משוררים שורה עלי הלילה), מאפשר לילד להבין חוקים בסיסיים בחיים, מתי לא יתנו לו את הרעשן, כי עכשיו תורי,
וכאשר הוא מבקש אותו בחזרה אחרי שאני שיחקתי בו, הוא לוקח אותו בחזרה אליו וחוזר חלילה.
הילד יחווה שהרצון שלו מכובד ויגדל עם ההרגשה שכאשר אני חושב שתורי, אני מקבל את הדבר, וידע לעמוד על שלו.

אח אסרטיביות... תכונה נפלאה...

Tom Jerusalem

New member
משמעות להתנהגות

הוא לא תימוק ותרן לקטנים או בריון לגדולים אלא פשוט תינוק. הוא לא חושב ולא מסוגל לחשוב עדיין במונחים חברתיים מורכבים כל כך. אני הייתי פשוט מניח לנושא וזוכר שאין לזה משמעות מעבר למשמעות שאת נותנת לזה. אני מבין שלך זאת נקודה חשובה אך כרגע היא לא מעידה כלום לגביו או לגבי האופי או האישיות שלו, רק לגבי המזג ויכולת ההשתלבות שמתיאורך נשמע שהן בסדר.
תום

למעלה