תינוק בן שנה וחודשים

ronron555

New member
תינוק בן שנה וחודשים

שלום,
יש לי תאומים (בן ובת) בני שנה וחודשיים.
אני נמצאת איתם בבית ובספטמבר רשמתי אותם לגן.
התחלתי לקחת אותם לפעילות בוקר עם עוד ילדים , הילד שלי לא מפסיק לבכות ולצרוח כל פעם שאנחנו מגיעים לשם וזה לא ניגמר שם גם שאנחנו הולכים לחברים או למקומות חדשים הוא לא נירגע ובוכה שעות גם שבאים אלינו הביתה אנשים שהוא לא מכיר
חשוב לי מאוד להתחיל להכניס אותם לאיזשהי מסגרת עם עוד ילדים לפני כניסתם לגן אבל המצב שלו מאוד מלחיץ ומדאיג אותי.
שום דבר לא מרגיע אותו ממש כלום ושחוזרים הביתה הוא צוחק ומבסוט כאילו כלום
אני לא מצליחה להבין את ההתנהגות הזאת וקשה לי מאוד עם זה בטח שיש 2 ילדים
אחותו בגדול מרוצה אבל היא רואה אותו בוכה בלי סוף אז לפעמים גם היא מתחילה לבכות.
האם זה פחד מזרים? ממקומות חדשים? אולי ממקומות הומי אדם?
איך אני אמורה להתמודד איתו בסיטואציות האלו?
האם זה נששמע כמו תופעה שהילד פשוט צריך להתרגל למקומות או שזה נשמע כמו משהו שדורש טיפול כלשהו?
תודה רבה

smile li

New member
רתיעה ממקומות הומי אדם

שלום לך,

כדי לדעת האם בנך פוחד מזרים השיבי לעצמך - האם הוא מגיב בבכי, פחד, רתיעה והיצמדות אליכם כשהוא נתקל באדם אחד זר, או שזה קורה אך ורק כשמדובר בקבוצה של אנשים/ילדים?
ההבחנה חשובה, כי סביר שאדם אחד לא ישמיע רעשים חריגים, בעוד משפחה, חברים או ילדים בפארק שעשועים ישמיעו יחדיו רעשים רמים, שיתכן שמרתיעים אותו.
אני חושבת שבשלב הראשון אל תקחי אותו לפעילות הבוקר המדוברת. הוא רק רואה את המקום והרגשות המאיימים מציפים אותו. צריכים להתחיל לנטרל את הפחדים, לכבד את החששות שלו ולאט לאט, לחשוף אותו בצורה הדרגתית לפעילויות שכוללות קבוצות אנשים ורעשים שאין לו שליטה עליהם.
אם גם אז יהיה קושי, נסי לחשוב האם הפחד הוא מרעש. האם כשאתם איתו בסביבה המוכרת לו ויש רעשים חזקים הוא מגיב במצוקה או מתעלם מהם. אם הוא רגיש במיוחד לרעש, יש לזה טיפול אצל מרפאה בעיסוק. אם הוא לא מתרגש מרעשים בסביבה המוכרת שלו ורק נרתע ממקומות הומים חיצוניים, אז הפתרון הוא כפי שהצעתי: בהתחלה לא לקחת אותו לפעילויות מאיימות. אח"כ בהדרגה לתת לו להיחשף לכך ואח"כ, אם גם אז החשיפה ההדרגתית לא תשנה דבר, שימי אותו במסגרת גן, עם כל החשש והוא ילמד להסתגל לכך כי לא תהיה לו ברירה אחרת.
כשהוא יהיה גדול יותר ייתכן והבעיה תחלוף כלא היתה. במידה ולא, בגילאים מתקדמים יותר (3+) כבר ניתן להציע טיפולים רגשיים לילדים ע"י פסיכולוגים התפתחותיים.
בהצלחה!

ronron555

New member
תודה לך ו...

מה כוונתך בלחשוף אותו בהדרגה?
אם לא לקחת אותו לאיזשהי פעילות איך הוא יחשף לקבוצה של ילדים?
אני מאוד חוששת מהכניסה שלו לגן בספטמבר לכן המטרה שלי היא לנסות שתהייה להם ״נחיתה״ רכה יחסית בגן לנסות להרגיל אותו לפעילות שכוללת קבוצת ילדים כבר מעכשיו
ושהוא לא יכנס לכאזה בכי וצרחות בגן.
אולי לשנות את הפעילות? לנסות לקחת אותו אולי למקום אחר?
תשובתך עוררה אצלי כמה מחשבות אבל אני לא כולכך יודעת מה לעשות איתם שאדם זר ממש נירש אליו ומדבר איתו או יוצר איתו מגע לפעמים הוא בוכה ולפעמים לא בנוגע לרעשים: שאנחנו בפארק אין לו שום בעיה עם רעשים של ילדים או צרחות/בכי של ילדים אחרים
בבית הוא שומע מוזיקה בוואליום די חזק ואין לו בעיה עם זה לעומת זאת כאשר מתחילה הפעילות בוקר שאני לוקחת אותו המורה שמה מוזיקה והוא מיד מתחיל לבכות שוב, אני לא יודעת אם זה קשור לזה או לרעש שיש מסביב בקיצור אני לא יודעת כיצד עלי לפעול במצבים כאלו כיצד לדעת לזהות מה מפריע או מלחיץ אותו, מתי יהיה עלי להדליק נורה אדומה ולזהות שיש בעיה
שיהיה שבת שלום ותודה רבה על תשובתך

smile li

New member
הבהרות

כוונתי בחשיפה הדרגתית היא ש"תאתחלי את המערכת". נתקי אותו בשלב הראשון מהמקומות שגורמים לו לרתיעה ולבכי, התחברי לתחושות הלא נעימות שהוא חווה והתחילי "בקטן", בהתחלה משחק עם קבוצה מצומצמת של ילדים, אח"כ הפעלה עם מעט יותר רעש וילדים ולבסוף הפעלות בהן יש הרבה ילדים, רעש, מוזיקה וכו'.
כאמור, את אותה פעילות בוקר כדאי להפסיק כרגע. ישנה התנייה שברגע שהוא מגיע למקום הפעילות הוא מתחיל לבכות ורוצה להימנע ממנה. לא ברור אם זה בגלל האינטנסיביות של ההמולה והרעש או בגלל שהוא לא אוהב את המקום ולא רוצה לשהות שם כלל וזו הדרך שלו להבהיר לך את דעתו.
בגיל הזה, במיוחד במצבים שהם לא וודאיים כפי שאת מתארת (לפעמים מגיב לזרים, לפעמים לא, לפעמים לא מייחס חשיבות לווליום גבוה, לפעמים כן..) קשה לדעת אם יש בעיה ואם כן מהי. הילד עוד לא בשלב שהוא מסוגל לבטא את עצמו ולהסביר מה מפריע לו והוא גם קטן מידי כדי להתחיל טיפול. נקווה שעם הזמן הדברים יתבהרו יותר ואף יפתרו מעצמם, אך גם אם לא, כיום יש מגוון טיפולים למגוון מצבים ובעיות. אל תחשבי כרגע על מה שיהיה בעתיד. כך או כך הילד יסתגל ובסופו של דבר ישתלב במסגרת כמו כל ילד נורמטיבי.
בהצלחה.

למעלה